Mikon työssä merkitsevät ihmiset

Turun OP Privatessa asiakkaat saavat huippulaadukasta ja henkilökohtaista palvelua. Asiakashankinnasta vastaava Mikko Saukko on monille talon ensimmäinen kontakti.

Tavallinen työpäivä merkitsee sijoituspäällikkö Mikko Saukolle monia asioita. Ainakin se tarkoittaa suurta määrää usealla eri välineellä tapahtuvia kanssakäymisiä.

– Olen jatkuvasti ihmisiin kontaktissa. Pidän asiakkaisiin yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse ja näen heitä kasvotusten, Mikko kuvailee päiviään.

Kalenteri pysyy jatkuvasti täytenä asiakaskohtaamisista, sillä hänen vastuullaan on OP Private Turun uusasiakashankinta. Työnkuva ei ole Mikon luonteen huomioiden täyttä sattumaa. Hän uskoo hakeutuneensa ihmisten parissa tapahtuvaan asiantuntijatyöhön, koska nauttii voidessaan auttaa omalla työllään muita.

– Haluan aina antaa asiakkailleni sellaisia ideoita ja ratkaisuja, joista on heille mahdollisimman paljon hyötyä.

Haasteiden voittaminen palkitsee

Yksi Mikkoa ammatissaan jatkuvasti innostava ja motivoiva asia on työn haastavuus. Ei ole esimerkiksi helppoa kertoa noin puolentoista tunnin tapaamisissa uusille asiakkaille kaikkea sitä, mitä OP edustaa pankkina ja lisäksi esitellä erilaiset varainhoitoratkaisut kokonaisuudessaan.

– Aika paljon saa puristaa lyhyeen tapaamiseen, että siinä onnistuu, Mikko naurahtaa.

Asiakkaat arvostavat Mikon mukaan OP:ssa erityisesti pankin vakautta ja kotimaisuutta, mutta sen ehkä kaikkein korvaamattomin voimavara on työntekijöissä. Sekä henkilöstön asiantuntemus että palveluosaaminen ovat hänen mukaansa OP Privatessa huippuluokkaa.

– Kaiken muun digitalisoituessa varainhoito on säilynyt edelleen vahvasti henkilösuhteisiin ja luottamukseen perustuvana toimintana. Me pyrimme ihmislähtöiseen palveluun.

Henkilökohtaista palvelua

OP Privatessa ihmisläheisyys tarkoittaa myös sitä, että jokaiselle asiakkaalle valitaan tarpeisiin mahdollisimman hyvin sopiva varainhoitaja. Päätökseen voivat vaikuttaa esimerkiksi asiakkaan kiinnostuksen kohteet tai varainhoitajan henkilökohtaiset taustat.

– Kaikki lähtee siitä, millaisesta sijoittamisesta asiakas on kiinnostunut. Siihen tarpeeseen pyritään löytämään kaikkein sopivin henkilö.

Työtä pitkällä tähtäimellä

Pitkäjänteisyys ja sitoutuneisuus ovat Mikolle ominaisia arvoja. Työelämässä se näkyy taitona rakentaa ja neuvotella pitkiä asiakassuhteita, vapaa-ajalla se kanavoituu tällä hetkellä lenkkipolulle.

– Juoksemiseen olen tykästynyt. Oikeastaan vasta tänä keväänä aloitin lenkkeilyn ja nyt mietin jo jatkuvasti, koska pääsen seuraavaksi juoksemaan.

Onneksi kaikkein mieluisin lenkkimaasto löytyy sopivasti läheltä omaa työpaikkaa.

– Kyllä se on tuo Aurajokiranta. Siellä on tullut juostua monia aamulenkkejä, Mikko kertoo.

Lue lisää Private -palveluistamme täältä.

Teksti: Miikka Rusi

OP sosiaalisessa mediassa