BLOGI Maailman tärkein turha asia

Eräänä torstaina kaikki oli jo suunnilleen valmista, tai ainakin valmistumassa sopivasti lauantain kauden avauspeliin mennessä. Ottelua edeltävät päivät ovat perinteisesti kiireisiä, mutta nyt huomioitavia asioita oli vielä enemmän.

Ohjeistuksia tuli monen eri tahon toimesta – mm. THL, AVI ja Lentopalloliitto ovat antaneet omat ohjeistuksensa. Niiden huomioiminen ja yhteensovittaminen TUTO Volleyn ottelutapahtumaan Nunnavuoressa erityisjärjestelyineen oli oma prosessinsa. Lopputuloksena tapahtumailmoitus Poliisille, jota toki jouduttiin vielä tarkentamaan ja täydentämään Pelastuslaitoksen pyynnön mukaisesti. Kuulostaa moniulotteiselta ja melko sekavalta, mutta sitä se kieltämättä olikin. Halusimme kuitenkin tehdä kaikki mahdolliset toimenpiteet sen eteen, että ottelutapahtuma olisi kaikille mahdollisimman turvallinen.

Iltapäivällä kiire kuitenkin loppui yhteen sähköpostiviestiin, kun vierasjoukkue ilmoitti joutuneensa karanteeniin. Siinä kohtaa ei auttanut oikeastaan yhtään mikään. Ottelu jouduttiin siirtämään ja sillä hyvä. Yli 30 viikkoa kestänyt ottelutauko jatkui siis vielä ainakin yhdellä viikolla ja seuraavaan kotiotteluun olikin kahden päivän sijasta yli kolme viikkoa.

Suositukset, ohjeistukset ja määräykset ohjailevat kaikkein toimintaa tällä hetkellä enemmän kuin koskaan. Pahinta on se, että tilanteet voivat muuttua niin nopeasti. Urheiluseurojen taloudellinen tilanne on ollut paljon esillä, mutta kun miettii tilannetta joukkueen kannalta, niin ei sekään kivalta tunnu. Pelaajat pitävät itseään hyvässä kunnossa, valmentajat pohtivat tulevan ottelun kuvioita ja taustalla tehdään samaan aikaan monta muuta temppua. Jossain ajatuksissa on kuitenkin koko ajan pieni pelko siitä, pelataanko kuitenkaan. Kuten kesällä nähtiin, ottelu voi peruuntua, vaikka bussi olisi jo matkalla pelipaikkakunnalle. Ottelun siirtoon johtava tieto voi tulla jopa ärsyttävän lähellä ottelun alkamisajankohtaa, sille ei yksinkertaisesti voi mitään.

Osoita tukesi

Koronavirus on aiheuttanut tilanteen, johon emme toisaalta voi itse vaikuttaa, mutta toisaalta kuitenkin jokainen voi vaikuttaa. Hygienia- ja toimintaohjeita en lähde taas kertaamaan. Kerron mieluummin, mitä muuta voimme tehdä – erityisesti urheilujoukkueiden toiminnan tukemiseksi.

Nyt jos koskaan on hyvä hetki shoppailla oman suosikkijoukkueen fanituotteita, ostaa kausikortteja tai vaikka yksittäisiä lippuja otteluihin. Valitettava tosiasia on, että kukaan ei tiedä montako ottelua kauden aikana pelataan, mutta jokainen myyty kausikortti on joukkueille todella iso apu. Kausikortin voi aina ostaa kannatuksen vuoksi, vaikka täyttä määrää pelejä ei pelattaisi.

Vielä helpompi tapa osoittaa tukea on ottaa oma suosikkijoukkue seurantaan sosiaalisen median kanavissa. Yksikään joukkue tuskin pahoittaa mieltään, jos vaikka jakaa päivityksiä tai kutsuu myös kavereita mukaan joukkueen some-yhteisöön.

Jokainen koronaviruksen myötä taloudellisiin vaikeuksiin kaatunut joukkue jättää tyhjän paikan urheilukartalle. Näitä tyhjiöitä emme haluaisi nähdä ensimmäistäkään, sillä yksittäisenkin joukkueen merkitys lajille ja paikallisesti lähiympäristöön on usein paljon suurempi kuin osaamme kuvitella. Jokainen joukkue on aina jossain kahvipöydässä puheenaiheena ja jokaisesta joukkueesta löytyy esikuvia nuorille. Joillekin joukkueurheilu voi olla elinkeino ja jos ei muuta, niin jokainen joukkue antaa aina jollekin mahdollisuuden liikuntaharrastukseen ja terveellisempään elämäntapaan. Voitot ja tappiot herättävät suuria tunteita ja elämyksiä, olipa kyseessä sitten huippu-urheilu tai puulakiharrastus. Näitä elämyksiä yhteiskunta tarvitsee jatkossakin! Kuten moni urheilija keväällä totesi, urheilu on maailman tärkein turha asia.

Vielä lopuksi haluan toivottaa kaikki tervetulleeksi TUTO Volleyn ottelutapahtumaan, kun sellainen järjestetään! Urheiluseurat ovat hankalassa asemassa tapahtumien suhteen. On kuitenkin vain luotettava siihen, että kun toimimme ohjeiden ja suositusten mukaan, niin ottelutapahtumaan on turvallista tulla. Ja silloin kun ottelutapahtumaan tullaan, hallilla saa tunnustaa väriä ja pitää meteliä!

Tsemppiä kaikille syksyyn!

Oskari Eko

Toimitusjohtaja

TUTO Volley Oy

TUTO Volley pelaa lentopallon miesten ykkössarjaa. Ykkössarja on Suomessa toiseksi korkein sarjataso, jota pelataan valtakunnallisesti 11 joukkueen voimin.

Blogin yläkuva on kaudelta 2019, jolloin katsojarajoituksia ei ollut käytössä.

OP sosiaalisessa mediassa