Anna-Kajsa rakentaa asiakassuhteen luottamukselle, empatialle ja hyvälle ihmistuntemukselle

Onnistuneeseen varainhoitoon ei ole yksittäistä menestysreseptiä. OP Private Turussa työskentelevä varainhoitaja Anna-Kajsa Laurén kuitenkin tietää, mitä ainakin tarvitaan: luottamusta, empatiaa ja hyvää ihmistuntemusta. Nöyryyskään ei ole haitaksi.

– Ei riitä, että osaa yhden asian perusteellisesti. Osaamisen pitää myös olla laajaa. Silloin asiakasta voi auttaa parhaalla mahdollisella tavalla, Anna-Kajsa sanoo.

Hän puhuu kokemuksesta. Paraislainen tuntee pankkipalvelut läpikotaisin, sillä hän on uransa varrella nähnyt alaa monesta eri tehtävästä käsin. Kun uralla aikanaan kävi ajankohtaiseksi valita suuntaus johon syventyä, varainhoito houkutteli eniten.

– Mielestäni optimaalisen sijoitusratkaisun löytäminen jollekin tietylle asiakkaalle oli vain niin kiehtova ajatus.

Empatiaa tarvitaan

Asiantuntemuksen lisäksi varainhoitajan työssä tarvitaan myös empatiaa.

– Asiakkaan elämäntilanteet tulevat usein hyvin tutuiksi ja pitkän asiakassuhteen aikana saattaa kuulla henkilökohtaisiakin asioita.

Luottamuksellisuus onkin varainhoitajan työssä ehdoton vaatimus. Lisäksi pitää osata mukautua erilaisiin, joskus nopeastikin muuttuviin tilanteisiin. Tasapainottelu on onneksi kolmen lapsen äidille tuttua myös siviilielämästä.

– Pitää olla nöyrä. Jollei ole jatkuvasti läsnä, kysy ja selvitä asioita, ei asiakkaalle parasta mahdollista ratkaisua voi löytää. Yksityiskohdista pitää osata poimia pienet sävyerot ja havaita muutokset, jotta asiakkaan kokonaistilanteen näkisi kirkkaana.

Taitava ihmistuntija

Hyvä ihmistuntemus on varainhoidossa eduksi. Rauhalliselle ja empaattiselle Anna-Kajsalle tärkeintä onkin päästä asiakkaansa kanssa samalle tasolle.

– Jotkut ovat hyvin perehtyneitä sijoittamiseen ja seuraavat tarkkaan markkinoita Kauppalehdestä. Toisten kiinnostus taas on huomattavasti vähäisempää. Jotkut asiakkaani sanovat luottavansa täysin minun arviooni.

Asiakkaiden yksilöllisten tarpeiden huomioiminen onnistuu parhaiten, kun ihmisen osaa kohdata oikealla tavalla.

– Olen sosiaalinen ja pidän ihmisistä. Jo nuoruusajan ensimmäisestä leiriohjaajan työstäni lähtien olen nauttinut ihmisten kanssa työskentelemisestä!

Huolellinen suunnittelu ohjaa

Hyvästä ihmistuntemuksesta on hyötyä erityisesti markkinaturbulenssissa.

– Notkahdus aiheuttaa joissakin paniikkia. Myydään, kun kurssit laskevat. Ja ostetaan, kun ne nousevat.

Paniikki johtuu Anna-Kajsan mukaan siitä, ettei omaa riskinsietokykyä ole osannut arvioida oikein. Vaikka asiakas olisikin halunnut rakentaa itselleen osakesalkkua, sen arvon alenemiseen ei ole osattu varautua. Silloin asiakas pitää ohjata takaisin oikealle polulle. Yksi keino on palata alkuperäiseen sijoitussuunnitelmaan, joka on voitu tehdä jo vuosia sitten.

– Arvioimme tilanteen huolella. Yleensä kysyn asiakkaaltani, voiko hän nukkua yönsä rauhallisesti. Vastauksesta riippuen teemme uusia suosituksia ja vaihdamme salkkuun vähemmän riskipitoisia sijoitusratkaisuja.

Jos salkustaan on huolissaan, Anna-Kajsaan voi aina olla yhteydessä.

– Seuraan markkinoita ja pidän itseni ajan tasalla maailman tapahtumista. Jos olen sitä mieltä, että meidän pitää poiketa sovitusta suunnitelmasta, en pelkää kyseenalaistaa aiempia valintojamme.

Kun salkku tuottaa hyvin ja asiakas on tyytyväinen, Anna-Kajsa on onnistunut työssään.

– Silloin olen tehnyt hyvää työtä.

Lue lisää Private-palveluistamme tästä.

OP sosiaalisessa mediassa