Työturvallisuus tehdään yhdessä, joka päivä

Työturvallisuuden laiminlyönti tulee kalliiksi työntekijöiden terveydelle ja koko yritykselle. Yhden sairauslomapäivän hinta on noin 350 euroa. Työturvallisuuden suunnitelmallinen johtaminen näkyy yrityksen arjen sujuvuudessa, tuloksessa ja henkilöstön hyvinvoinnissa.

Työturvallisuus kehittyy arjen teoilla. Työympäristön riskit vähenevät huomattavasti, kun koko henkilöstö otetaan mukaan riskienhallintaan. Jokainen silmäpari parantaa työympäristön turvallisuutta, jos havainnoista vain muistetaan ilmoittaa.

Aiemmin ilmoittaminen on ollut vaivalloista. Turvallisuuspuutteiden käsittely on vaatinut useita järjestelmiä, joihin on merkitty havainnot ja tehtävät korjaukset.

Uudistetun OP Riskienhallintapalvelun avulla jokainen työntekijä voi helposti ja nopeasti ilmoittaa havaitsemistaan turvallisuuspuutteista ja vaaratilanteista työpaikalla. Ilmoittaminen onnistuu esimerkiksi omalla matkapuhelimella muutamassa minuutissa. Näin turvallisuuspuutteet päästään korjaamaan heti, eikä vahinkoa ehdi tapahtua.

Palvelu säästää aikaa, sillä tehdyt havain not ja tehtävät tallentuvat tietopankkiin. Riskienhallinta on helppoa, kun työvälineet ovat kunnossa. Suunnitelmallinen riskienhallinta alentaa kustannuksia, sillä vahingot vähenevät ja arjen toiminnasta tulee sujuvaa jatkuvan parantamisen kautta.

Riskienhallinnan suunnitelmallinen johtaminen alkaa pienistä teoista. Näin pääset alkuun.
  1. Tunnista työturvallisuuteen vaikuttavat vaarat.
  2. Kerää ja jaa turvallisuuteen littyvää tietoa.
  3. Anna jokaiselle työntekijälle hyvät eväät turvalliseen työskentelyyn.
  4. Pidä työvälineet kunnossa.
  5. Huolehdi työpaikan siisteydestä ja järjestyksessä.
  6. Varmista, että tapaturman sattuessa kaikki osaavat toimia oikein.

Ota avuksesi maksuton turvallisuussuunnittelun opas.

Haluatko ennakoida työturvallisuusriskejä aiempaa paremmin?

OP Riskienhallintapalvelun avulla jokainen työntekijä voi ilmoittaa havaintonsa helposti.

Tutustu palveluun!

OP sosiaalisessa mediassa