Pankkipalvelut yhä paremmin tavoitettavissa

Asiakkaan vaihtoehdot kasvoivat maaliskuun alussa, kun OP Länsi-Uusimaa laajensi palveluaikojaan. Milloin, missä ja miten sinä haluaisit hoitaa pankki- ja vakuutusasiasi?

OP Länsi-Uusimaa palvelee nyt henkilö- ja yritysasiakkaita pankki- ja vakuutusasioissa ajanvarauksella arkisin kello 8–20. Henkilökohtainen neuvottelu voidaan käydä joko konttorilla tai etänä: puhelimitse tai verkkoneuvotteluna asiakkaan tietokoneelta tai tabletilta. Kassapalvelut Lohjan, Nummelan, Kirkkonummen ja Karkkilan konttoreissa ovat avoinna arkisin kello 10–16.30. Myös OP Länsi-Uudenmaan puhelinpalvelu numerossa 010 254 5205 on käytettävissä entistä laajemmin. Numerossa palvellaan pankki- ja vakuutusasioissa arkisin kello 8–22.

Helpompaa asiointia omiin tarpeisiin

– Palvelimme aiemmin maanantaisin ajanvarauksella myöhempään, ja ilta-ajat olivat suosittuja. Uusilla palveluajoilla haluamme helpottaa asiakkaidemme elämää ja olla käytettävissä silloin, kun asiakkaat niin haluavat. Varsinkin työelämässä olevien on helpompi hoitaa pankkiasiat aamuisin tai iltaisin, pankinjohtaja Satu Laamanen Kirkkonummen konttorista kertoo.

Suunta kohti laajentuvia palveluaikoja on nähtävissä osuuspankeissa ympäri Suomea. Asiakkaat arvostavat mahdollisuutta sovittaa pankki- ja vakuutusasiat oman kalenterinsa mukaan.

– Sama koskee yritysasiakkaita. Kaikkien ei ole mahdollista hoitaa pankkiasioita päivisin. Toivomme, että laajemmat palveluaikamme ovat houkuttelevia myös mahdollisille uusille asiakkaille.

Kokeile verkkoneuvottelua

Asiakas voi nykyään valita myös, missä ja miten hän hoitaa pankki- ja vakuutusasiansa. Lähes kaikki asiat hoituvat kotoa, työpaikalta tai vaikka autosta – pankkiin ei juuri tarvitse lähteä, ellei niin itse halua. Laamanen rohkaisee erityisesti kokeilemaan kätevää verkkoneuvottelua. Siinä asiakkaalla on koneeltaan tai tabletiltaan yhteys pankin toimihenkilöön, joka voi välittää näyttönsä ja esittää tarvittavia tietoja.

– Verkkoneuvotteluista on saatu positiivisia kokemuksia: sitä kokeilleet asiakkaat yleensä pitävät siitä. He saavat henkilökohtaista palvelua, mutta voivat itse päättää sijaintinsa. Ensimmäisellä kerralla verkkoneuvottelu vaatii hiukan rohkeutta ja totuttelua, mutta se helpottaa asiakkaan arjenhallintaa, Kirkkonummen konttorin sijoitusneuvoja Emilia Virtanen kertoo.

Paperit automaattisesti arkistoon

Sujuvuutta etäasiointiin on tuonut myös sähköinen allekirjoitus. Uutta on, että nyt myös uuden lainan asiakirjat voi allekirjoittaa sähköisesti – sekä lainan ottaja että mahdolliset takaajat.

– Esimerkiksi ensiasunnon ostaja haluaa usein tulla ensin pankkiin keskustelemaan lainasta. Uudestaan pankkia tarvitaan, kun asiakirjat allekirjoitetaan. Nyt kaikki vaiheet tai osan niistä voi hoitaa etänä – juuri sillä tavalla, minkä asiakas kokee itse parhaaksi. Asiakirjoihin voi tutustua rauhassa vaikka kotisohvalla, Satu Laamanen sanoo.

Sähköisen allekirjoituksen myötä asiakirjat myös arkistoituvat automaattisesti OPn verkkopalveluun.

– Papereita ei enää tarvitse säilyttää kotona, vaan ne ovat varmassa paikassa ja helposti löydettävissä.

Verkkoneuvottelu, puhelin, chat, käynti konttorissa – sinä valitset kuhunkin tilanteeseen sopivimman ajan, paikan ja välineen.

– Toivomme, että asiakkaamme kokevat, että olemme entistä helpommin ja paremmin tavoitettavissa. Ja aina henkilökohtaisesti ja luotettavasti, Laamanen korostaa.

OP sosiaalisessa mediassa