Pankinvaihto helposti - me autamme

OP Länsi-Uusimaan asiantuntijat asiakkaan apuna

Iloinen ja innostunut puheensorina käy kun OP Länsi-Uusimaan asiantuntijat Hanna Konttori, Maarit Vuorikoski ja Nanette Lehmusvirta keskustelevat. Puheenaiheena ovat parhaat ratkaisut pankinvaihtoa suunnitteleville. Puhujat ovat asiantuntijoita tässä asiassa, he tekevät pankin vaihdon ja siirtymisen OP:n asiakkaaksi todella helpoksi.

  • Asiakkaan ei oikeastaan tarvitse tehdä mitään, me teemme lähes kaiken mahdollisen asiakkaan puolesta. Lainatarjouksen tai pankkiasiakkuuden siirron hoidamme muutamassa päivässä nopeasti ja joustavasti. Asunnon osto on sellainen tilanne, jolloin asiakas tarvitsee todella nopsasti vastauksen. Voimme tavata asiakkaan siellä missä hänelle sopii ja silloin kun hänelle sopii, selvittää Maarit Vuorikoski.

Pankin kilpailuttamiseen ja siirtymiseen on useita syitä, esimerkiksi asuntokauppa, tyytymättömyys nykyiseen pankkiin, muutto toiselle paikkakunnalle tai vaikkapa yrityksen investointitarpeet. Hannan, Maaritin ja Naneten kokemuksen mukaan OP:n valintaan ovat vaikuttaneet mm. henkilökohtainen ja yksilöllinen palvelutapa, paikallisuus, ylivertainen asiakaskokemus, palveluiden monipuolisuus tai kenties ystävien suositus.

  • Haluamme pitää kokonaisuudesta huolta. OP:n valikoima sisältää hyviä palveluita ja hyvää palvelua. Meiltä saa kokonaispaketin, vakuutukset mukaan lukien - keskittäminen todella kannattaa. Ja on niin mukava jutustella asiakkaan kanssa omana itsenä, rennosti mutta silti luottamuksellisesti. Aidosti välittäminen ja auttaminen on meille tärkeää, Nanette Lehmusvirta toteaa.

Hanna Konttori hoitaa yritysten asiakkuuksien siirtoja.

  • Tulen mielelläni käymään paikan päällä, koska on mukava keskustella yrityksen edustajien kanssa siellä missä tapahtuu. Parasta työssäni on kun saan tutustua kaiken kokoisiin yrityksiin ja niiden liiketoimintaan. Kun keskustellaan pankkiasioiden siirrosta, yleensä kahdessa tapaamisessa olemme saaneet asiat järjestettyä ja löydettyä sopivat ratkaisut kulloisiinkin tarpeisiin. Käytännössä asioiden toteutus voi viedä hieman pidemmän ajan yrityksen toiminnan laajuudesta riippuen, kertoo Hanna Konttori.

  • Meidän tehtävämme on tehdä asiakkuuden siirto helpoksi. Kun olet vaihtamassa pankkia, otathan meihin yhteyttä soittamalla tai laittamalla sähköposti. Jutellaan sinulle sopivista palveluista ja joustavasta asiakkuuden siirrosta nykyisestä pankistasi OP:n asiakkaaksi!

Jutellaan - ota yhteyttä!

Hanna Konttori (yritykset), hanna.konttori@op.fi, 010 254 5286

Nanette Lehmusvirta, nanette.lehmusvirta@op.fi, 010 254 5256

Maarit Vuorikoski, maarit.vuorikoski@op.fi, 010 254 5399

OP sosiaalisessa mediassa