OP Länsi-Uusimaa opettaa nuorille taloustaitoja Taloustaitoviikolla

#rahapuhetta

OP Länsi-Uusimaa viettää 25.-29.3. taloustaitojen teemaviikkoa European Money Weekin kunniaksi. Viikon aikana osuuspankkilaiset puhuvat nuorille rahasta, jalkautuvat OP Länsi-Uusimaan toimialueen kouluihin ja opettavat kouluissa yhteensä lähes 700 9. -luokkalaiselle taloustaitoja.

Viidennen kerran vietettävän European Money Weekin kattoteema on tänä vuonna taloustaidot. Osuuspankkien taloustaito-opetuksen tueksi OP loi yhteistyössä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liiton (HYOL) ja nuorten kanssa OPxRahapuhetta -opetusmateriaalin, jonka avulla osuuspankit opettavat nuorille taloustaitoja koulussa.

  • Taloustaitoviikolla puhumme nuorille rahasta ja panostamme taloustaitojen opettamiseen. Taloustaidot ovat avainasemassa nuorten syrjäytymisen ehkäisyssä ja tulevaisuuden rakentamisessa. Haluamme tukea kouluja ja taloustaidoista huolestuneita opettajia konkreettisella tavalla. Tavoitamme yhteensä lähes 700 9. -luokkalaista taloustaitotunneillamme toimialueellamme, sanoo OP Länsi-Uusimaan toimitusjohtaja Markus Sillanaukee.

Kuvassa olevat OP Länsi-Uusimaan toimihenkilöt Amanda Harpala ja Riikka Takala pitävät tärkeänä, että nuoret osaavat pitää huolta omasta taloudestaan ja seuraavat tulojaan ja menojaan. Amanda ja Riikka mielellään neuvovat nuorille miten talouttaan voi seurata esimerkiksi mobiilissa ja verkkopankissa.

Opettajien talousosaaminen 2019 -tutkimuksen mukaan vain vajaa kolmannes opettajista on sitä mieltä, että koulu antaa riittävät talousosaamisen valmiudet. Nuorten heikko talousosaaminen huolestuttaa opettajia. Nuorten talousosaaminen -tutkimuksen mukaan vain viidennes nuorista kokee saavansa riittävän talousosaamisen koulusta.

Taloustaitoviikolla 9.-luokkalaiset harjoittelevat taloustaitoja myös 4.4.2019 kouluissa toteutettavaa Taloustaitokilpailua varten. Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liiton (HYOL) vuodesta 1966 asti järjestettyyn taloustaitokilpailuun osallistuu yli 25 000 nuorta lähes 400 koulussa. OP on Taloustaitokilpailun pääyhteistyökumppani.

Taloustaitoviikko tukee OP:n monipuolista taloustaitotyön kokonaisuutta. Vuonna 2018 osuuspankit järjestivät yli 500 taloustaito-opastusta, jotka tavoittivat yli 40 000 lasta ja nuorta ympäri Suomen. Tärkeä taloustaitotyömme muoto on yhteistyökumppanuudet. OP aloitti tammikuussa yhteistyön Talous ja Nuoret TAT ry kanssa taloustaitojen opettamiseksi ammattikoululaisille. OP tukee ja osallistuu myös 6.- ja 9.-luokkalaisten Yrityskyliin Oulussa, Tampereella, Turussa ja Kuopiossa. Helsingin Diakonissalaitoksen Taloustaitohankkeessa yritysvapaaehtoisten tukevat syrjäytymisuhan alla olevien nuorten taloustaitoja.

OP sosiaalisessa mediassa