Luonnonkosmetiikkaa keskeltä Lohjan luontoa – 4Dream luo hyvinvointia ja kauneutta

Yhden naisen unelmasta viisi henkilöä työllistäväksi yritykseksi

Parempaa paikkaa luonnonkosmetiikan maahantuontiyritykselle ei voisi olla. Keskellä Lohjan kaunista luontoa sijaitsee ihastuttava vanha talo – 4Dream Ky:n ”pääkonttori”, toimisto- ja näyttelytila, Bohola nimeltään. Bohola ja sen luonnollinen puutarha lampineen vievät kävijät maaseudun rauhaan, sisällä saadaan villasukat jalkaan ja siirrytään kakluunin viereen keinutuoliin istumaan.

Yhden naisen unelma on kehittynyt viisi henkilöä työllistäväksi yritykseksi. Johanna Tammi-Ikonen toimi pitkään kosmetiikka-alalla ja haaveili yrittäjyydestä. Vuonna 2015 Tammi-Ikonen perusti luomuun ja luontoon perustuvan luonnonkosmetiikkayrityksensä, 4Dream Ky:n.

  • Ekologisuus, eettisyys ja luonnon kunnioitus ovat minulle itselleni tärkeitä arvoja. Samat arvot pätevät yrityksessäni. Tänä päivänä nämä samat arvot ovat monelle muullekin tärkeitä, yhä enenevässä määrin ne kiinnostavat ja ihmiset haluavat toimia vastuullisesti. 4Dream onkin kehittynyt mukavasti siitä omassa kodissani toimivasta yhden hengen firmasta nyt vakavaraiseksi yritykseksi, kertaa Johanna Tammi-Ikonen.

4Dream tuo maahan ekologista ja eettisesti valmistettua, sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Yritys hankkii yksinoikeudet maahantuomiinsa tuotebrändeihin Suomessa ja Ruotsissa ja jälleenmyy niitä ekoliikkeisiin, luontaistuotekaupoille, luonnonkosmetiikkaa myyville verkkokaupoille, kauneushoitoloihin ja ekokampaamoihin ympäri Suomen. Vastuullisuus näkyy myös mm. tuotteiden pakkauksissa, joissa muovin käyttö on minimoitu.

  • On tärkeää löytää yhteistyökumppanit, jotka pystyvät toimimaan ja tuottamaan palvelut vastuullisesti arvojemme mukaisesti. Täytyy tarkkaan tutkia päämiehen toiminnan laatu, logistiikka, resurssit, jotta palveluketjumme täällä päässä toimii ja asiakastyytyväisyys säilyy.

Yrityksen logistiikka ja tuotteiden lähetys jälleenmyyjille hoidetaan Lohjan Muijalassa sijaitsevassa varastohallissa. Varastokirjanpito täällä on automatisoitu jo aikaisessa vaiheessa yrityksen alussa. Jälleenmyyjät tutustuvat uusiin tuotteisiin ja niiden ominaisuuksiin 4Dreamin järjestämillä webinaareilla ja käytännön koulutuksilla.

Johanna on löytänyt yritykseensä monipuolisen ja ammattitaitoisen tiimin, varsinaisen Dream Teamin. Ylhäällä tiimin kuvassa vas. Petra Santala ja Tanja Tiainen, istumassa Johanna. Jokainen tiimin jäsen täydentää palvelua omalla osaamisellaan: yritysmyynnissä, digimarkkinoinnissa, kosmetologina ja logistiikassa. Tärkeänä yrityksen jäsenenä on tsykologi, Manu-kissa, joka viettää työpäivänsä muiden joukossa ja siirtyy illaksi kotiinsa yhdessä Johannan kanssa.

Yhteistyössä OP Länsi-Uusimaan kanssa

Toimiva yhteistyö yrityksen pyörittämisessä siis on ensiarvoisen tärkeää. Yhteistyö on sujunut hyvin OP Länsi-Uusimaan kanssa. Yhteistyön aluksi pankin yritysasiantuntijat mukanaan vakuutuspäällikkö tulivat tutustumaan yritykseen ja keskustelemaan tarvittavasta palvelukokonaisuudesta.

  • On aina mukava olla edistämässä paikallista yritystoimintaa. Yhdessä voimme luoda kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia täällä omalla seudullamme. Neuvottelumme tässä yrityksessä sujuivat hyvin ja yrityksen päivittäinen maksuliike hoituu mukavasti mm. OP-verkkopalvelun avulla. Taloushallinnon ohjelman lisäksi OP-verkkopalvelu on kätevä yrityksen talousasioihin, mm. on mahdollista verkkoviestein kysyä lisää ja pitää yhteyttä pankkiin ajasta ja paikasta riippumatta, kertoo maksuliikepäällikkö Marjo Maijala OP Länsi-Uusimaasta.

Me luonnonkosmetiikan ystävät voimme lähiseudulla hankkia 4Dreamin välittämiä tuotteita useasta liikkeestä Lohjalla, Nummelassa, Karkkilassa ja Kirkkonummella – näitä luonnonmukaisia kosmetiikkamerkkejä on tarjolla: Boho Green Make-Up, Beauty Garden, We Love The Planet, Balmyou.

Lisätietoja http://www.4dream.fi

OP sosiaalisessa mediassa