Syöpädiagnoosi pysäytti

Rintasyöpä on suomalaisnaisten yleisin syöpä, ja se osui toukokuussa myös Sari Pajamäen kohdalle. Neljä päivää syöpädiagnoosista Sari, 52, oli jo leikattu yksityisessä sairaalassa. OP Terveysvakuutus korvasi hoidot ja leikkauksen.

Syöpä todettiin rutiinimammografiassa ja sen jälkeen tehdyissä lisätutkimuksissa. Syöpäkasvain oli pieni, eikä se ollut levinnyt, joten ennuste oli hyvä. Sairaus kuitenkin pelotti, ja Sari halusi heti hoitoon.– Suomessa on erittäin hyvä julkinen terveydenhuolto, mutta yksityiseen hoitoon pääsee heti. Yksikin tunti tai päivä tuntuvat tuossa tilassa pitkiltä.

Sari kiittelee vakuutuksiaan, joiden ansiosta hän pääsi heti diagnoosin jälkeen yksityiseen syöpäsairaalaan Helsinkiin. Neljän päivän sisällä diagnoosista Sari oli ollut syöpä- ja plastiikkakirurgin vastaanotoilla, magneettikuvauksessa ja muissa tutkimuksissa sekä leikkauksessa.

– Leikkauksen jälkeen sain vielä sädehoitoa joka arkipäivä kolme viikkoa. Minulla oli onnea, sillä vointini oli koko ajan hyvä. Kaikkien hoitojen ja leikkauksen hinta oli yhteensä peräti 35 000 euroa. OP Terveysvakuutus korvasi hoidot kokonaisuudessaan. Lisäksi Sarin Kultaturva VS -vakuutus korvasi suoraan hänen tililleen vakavasta sairaudesta 33 600 euroa.

Vakuutusta Pajamäki ei jättäisi pois

– OP Terveysvakuutus maksaa minulle noin 30 euroa kuukaudessa. Ei tarvitse edes miettiä, käyttääkö sen rahan uuteen puseroon vai omaan vakuutusturvaan. Yhdeksän viikon sairausloman jälkeen Sari palasi töihin – terveen papereilla.

– On onnea asua Suomessa, koska meillä on säännölliset mammografiaseulonnat. Käykää naiset niissä. Ja varmistakaa oma henkilövakuutusturvanne, Sari Pajamäki kehottaa.

Voit tutustua näistä linkeistä tarkemmin OPn tarjoamiin vakavan sairauden turvaan ja OP Terveysvakuutukseen.

OP sosiaalisessa mediassa