Yhteispelin voima

Suomen Nuoret Leijonat ilahduttivat ei urheiluhullua, vaan menestyshullua kansaa vuoden vaihteessa voittamalla MM-kultaa hienon turnauksen päätteeksi. Nuorten pelimiesten huippusuoritukset toivat positiivista pöhinää myös työpaikoille. Turnauksen aikana aamukahvikeskusteluissa kehuttiin ja kiiteltiin yksilöitä, joukkuetta ja valmennustiimiä, jopa mailanvalmistajaa muistettiin. Näistä erityisesti kolmen ensimmäisen saumattoman yhteistyön ansiosta kapteeni Talvitie sai kunnian kumartaa ja vastaanottaa mestaruuspokaalin.

Henkilökohtaisesti näen paljon samoja menestykseen johtavia tekijöitä ja asioita joukkueurheilussa ja työelämässä. Arvot, luottamus, arvostus ja yhteinen päämäärä isossa kuvassa, lopulta sitoutuminen kovaan työntekoon yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Me kaikki voimme omalla persoonallamme tukea ja ylläpitää positiivista ja energisoivaa ilmapiiriä. Vauhti on nykypäivänä kovaa, välillä on hyvä pysähtyä juhlistamaan saavutettua menestystä.

Tänään vietetään Keski-Suomen Yrittäjäjuhlaa. Täällä toimivien yritysten merkitys maakunnan menestykseen nyt ja tulevaisuudessa on suuri. Tarjoamalla nykyisiä ja jatkuvasti kehittämällä uusia tuotteita ja palveluja markkinoille, yritys pysyy elinvoimaisena muuttuvassa toimintaympäristössä. Elinvoimaiset yritykset pystyvät työllistämään, kehittämään yksilöitä ja tarjoamaan monelle perheelle mukavan elämänlaadun. Vastaavasti työntekijän antama panos yritykselle mahdollistaa toiminnan eteenpäin viemisen. Ne työpaikat, jossa yhteispelin merkitys tunnistetaan, tuovat varmasti jatkossakin elämisen eväitä maakuntaan. Tällä hetkellä johtamisessa ja työyhteisöissä puhutaan paljon itseohjautuvuudesta. Se ei yksistään riitä. Tarvitaan myös yhteisohjautuvuutta.

OP Keski-Suomi on paikallisena toimijana mukana ja osana yhteispelissä. Kumppanina rahoittamassa yritystä sen eri vaiheissa ja tarjoten monipuolisesti yrityksen liiketoimintaa edistäviä palveluita. Toteuttamassa niin yrittäjien kuin työntekijöiden unelmien kodin hankintaa ja kartuttamassa asiakkaiden sijoitusvarallisuutta.

Pelataan tulevaisuudessakin joukkueena meidän kaikkien hyväksi.

Kirjoittaja: Heikki Nikkola, asiakkuusjohtaja, OP Keski-Suomi

OP Keski-Suomen yritysasioiden asiantuntijat löydät täältä

OP Keski-Suomen etusivulle

OP Keski-Suomen asiantuntijoiden muut kirjoitukset op.mediassa

Heikki Nikkola

OP sosiaalisessa mediassa