Tein itse ja säästin

Muutama vuosi sitten ostin asunnon, joka vaati remontin lattiasta kattoon. Ajattelin tehdä mahdollisimman paljon itse ja säästää rahaa. Projekti alkoi usean vanhan tapettikerroksen repimisellä ja siinä vaiheessa, kun tähän hommaan oli käytetty viikonloppu aamusta iltaan kolmen aikuisen, yhden 2-vuotiaan ja koiran voimin, päätin, että nyt riittää itse tekeminen.

Lopun remontista hoitivat ammattilaiset, joille maksoin hyvästä työstä mielelläni. Sain itse keskittyä normaalin arjen pyörittämiseen ja pääsin pian nauttimaan uudesta valmiista kodista. Rahan sijaan säästin kaikkein tärkeintä: aikaa.

Erilaisilla harrastusfoorumeilla keskustelevat DIY-hengessä ihmiset, joilla on aikaa, kiinnostusta ja tahtoa tehdä asioita itse. Vinkkejä jaetaan esimerkiksi rakennusprojekteihin ja ilahduttavan paljon nykyisin myös sijoittamiseen. Sijoitusryhmissä suhtautuminen pankkien sijoitusneuvojiin on melko negatiivista. Kuitenkin myös meidän palvelustamme asiakkaat saavat hyötyä niin tuottojen kuin ajan vapautumisen muodossa. Niille, jotka eivät syystä tai toisesta halua hoitaa varallisuuttaan täysin itsenäisesti on onneksi tarjolla kumppaneita. Kukaan tuskin arvostelee remonttifirman käyttöäni, miksi ilmaisen sijoitusneuvonnan tai maksullisen varainhoitopalvelun käyttö olisi jotenkin paheksuttavampaa?

Varainhoitajan tärkein tehtävä on helpottaa asiakkaan elämää ja vapauttaa aikaa muuhun kuin raha-asioiden miettimiseen. Sanon usein asiakkailleni, että kaikki, mikä vähänkin liittyy pankki-, vahinkovakuutus-, laki- ja asumisen asioihin, olen apuna. Kaikkea en hoida itse, mutta minulla on tiimissäni mahtava asiantuntijoiden verkosto, josta löytyy ammattilainen asiaan kuin asiaan. Laadukas ja yksilöllinen sijoitustoiminta on tietysti koko palvelun perusta, mutta usein olemme asiakkaan kumppanina myös monessa erilaisessa elämäntilanteessa. Meidän hoitamamme asiat ovat suurilta osin mahdollista selvittää ja tehdä myös itse, mutta väitän, että se vie merkittävästi enemmän aikaa ja vaivaa. Varainhoitaja on yhden puhelinsoiton päässä valmiina auttamaan ja tekemään työn puolestasi.

Onko parempi tehdä itse ja säästää vai maksaa palvelusta, joka helpottaa elämää ja arkea, jolloin säästyy aikaa muuhun? Onneksi vaihtoehtoja asioiden toteuttamiseen on monia, joista jokainen löytää varmasti itselleen sopivan. Tärkeintä on, että sinulle jää aikaa myös nauttia elämästä. Ostamalla palveluita on mahdollista käyttää aikansa asioihin, jotka rikastuttavat elämää. Sijoitus omaan aikaan ei jää koskaan tappiolle.

Kirjoittaja: Emma Mäkinen, varainhoitaja

Vakaa ja lähellä: OP Private Keski-Suomi - lue lisää palvelusta

OP Keski-Suomen asiantuntijoiden muut kirjoitukset op.mediassa

op.fi/keski-suomi -etusivulle

Emma Mäkinen

Emma Mäkinen

OP sosiaalisessa mediassa