Valokuvaus toi yhteen

Porvoolaisen Lindellin perheen elämä rullaa mallillaan. Lasten harrastusten, töiden ja liikunnan ohella yrittäjäpariskunta ehtii myös lomailla – ainakin joskus. Kaikki perheen arjen pankki- ja vakuutusasiat hoituvat ketterästi OP Itä-Uudessamaassa.

Esa ja Pauliina Lindell tutustuivat työn merkeissä parikymmentä vuotta sitten Esan työskennellessä filmi- ja kameramaahantuojan tuotepäällikkönä. Pauliina oli puolestaan kasvanut kamera kädessä isänsä perustamassa porvoolaisessa valokuvausliikkeessä, Studio Lindellissä, jossa hän yhä työskentelee yhdessä veljensä kanssa. Ammatillisesta suhteesta kehittyi ajan myötä enemmän, ja yhdessä he ovat eläneet nyt 18 vuotta. Perheeseen kuuluu yhteinen 13-vuotias tytär sekä kuusi lasta aiemmista avioliitoista.

Asiaan kuuluu vielä se, että Esa osti Pauliinan isän aikoinaan Sipooseen perustetun valokuvausliikkeen Foto-Lindellin, joka myöhemmin laajeni myös Tuusulaan. Studio Lindell ja Foto Lindell tekevät tiivistä yhteistyötä, Studio Lindell hoitaa esimerkiksi kuvaukset myös Sipoossa ja Tuusulassa.

– Yrittäjänä olemisen lisäksi olen suurimman osan tästä ajasta ollut myös muualla palkkatyössä. Vapaa-aikaa ei ole liiaksi ollut, mutta tykkään olla ihmisten kanssa, myymässä ja kehittämässä asioita. Nyt vastaan Roclalla muun muassa työmaakoppien vuokraustoiminnasta ja niiden kehityksestä, Esa kertoo.

Moottoripyörällä Toscanaan

Kiireisen yrittäjäpariskunnan hektisestä arjesta kertoo se, kun Pauliina piipahtaa kotona haastattelun aikana, matkalla Tuusulan liikkeestä iltakokoukseen Porvoossa.

– Kun sovimme ajasta, en yhtään muistanut kokousta. Mutta eihän se haittaa, Esa osaa varmasti kertoa kaiken olennaisen, hän naurahtaa, kun kamerasalama välähtää Lindellien kauniissa kodissa lähellä Porvoon keskustaa.

– Teemme vieläkin aika ajoin ympärivuorokautisia työpäiviä, mutta viime vuosina meillä on ollut aikaa jopa kunnon vuosilomille. Häämatkalla kiersimme Toscanaa, moottoripyöräilyä harrastava pariskunta kertoo.

##

Arjen hyviä muutoksia

Esa Lindell on elämäntapojaan muuttamalla ja säännöllisen liikunnan ansiosta saanut entistä enemmän energisyyttä elämäänsä.

– Huomaa selvästi, että nyt on ihan eri vire tehdä työtä, hän sanoo.

Kuntoaan pariskunta hoitaa paljolti yhdessä esimerkiksi sauvakävelyn muodossa.

– Myös monet minun entisistä vaivoistani häipyivät, kun yleiskunto nousi. Suosittelen kaikille!

Toinen muutos Esan ja Pauliinan elämään tuli viime vuonna, kun pariskunta vaihtoi pankkia sekä henkilö- että yrityspuolella. Kaikki lähti heidän mukaansa siitä, että aikaisempi pankki rajoitti rahan vastaanottoaikansa niin paljon, että se oli haitaksi kaupanpitäjälle.

– Ystävät olivat suositelleet OPta meille, joten kyselimme tarjousta OP Itä-Uudeltamaalta. Tarjous tuli nopeasti ja kun kävimme juttelemassa pankissa, asia oli selvä. Saimme oman asioiden hoitajan sekä henkilö- että yrityspuolelle, Lindellit kertovat.

He painottavat, että eivät olleet alempien korkojen perässä.

– Päinvastoin korkotasomme jopa hieman nousi yhdessä lainassa, mutta hyvä henkilökohtainen palvelu sekä OPn mainio bonusjärjestelmä enemmän kuin paikkaavat hieman nousseita korkokuluja. Ja kun tarvitsimme lainan, pääsimme heti pankkiin keskustelemaan asiasta ja laina myönnettiin miltei saman tien.

Henkilökohtainen asiointi keskiössä

OP Itä-Uudessamaassa nostetaan myös esiin henkilökohtaisen palvelun merkitys.

– Hyvän asiakaskokemuksen takaaminen asiakkaalle on minulle sydämen asia. On tärkeää kuunnella asiakasta ja miettiä yhdessä jokaisen tilanteeseen parhaiten sopiva ratkaisu. Asiakkaan pitää voida lähestyä pankkia helposti ja tietää, että asiat ovat hyvässä hoidossa. Omistajajäsenyytemme on huikea etu, ja OPn kaikki palvelut ovat lähellä ja tehty asiakkaan parhaaksi. Henkilökohtainen asiointi on keskiössä ja sähköisten palveluiden kehitys on erinomaisella tasolla, kuten laina-asiakirjojen sähköinen allekirjoitus ja Pivo, kertoo OP Itä-Uudenmaan asiakasvastaava Leena Heiman.

OP sosiaalisessa mediassa