Luontomatkailua ihan lähellä

Monella on vapaa-ajalla kova tarve lähteä kauas pois erämaahan rauhoittumaan ja lataamaan akkuja. Samaan tunnelmaan pääsee lyhyemmälläkin matkustamisella, sillä valitsemalla reitin oikein pystyt Kanta-Hämeessä vaeltamaan päiviä luonnossa tapaamatta juuri muita. Silti tarvittaessa palvelut ovat lähellä.

Näin kertoo minulle projektipäällikkö Mika Soramäki Vanajavesikeskuksesta. Liki samaan hengenvetoon hän mainitsee digitoiduista melontareiteistä ja videoista, joihin voi tutustua osoitteessa vanajavesi.fi/virkisty. Digitaalisia vesiluontopolkuja löytyy niin Evolta kuin Vanajaveden reitiltä Miemalasta Mierolaan.

Tulee tunne, että näihin täytyy tutustua paremmin ja kuulla lisää, mutta miten melomaan, kun ei ole kanoottia?

-Meiltä löytyy varusteet ja ohjausta todella moneen aktiviteettiin, kertoo tuottaja Kirsi Reinikka Fenix Ohjelmapalveluista.

-Uskon, että kun saadaan järvet jäätymään niin retkiluistelureiteille on tulijoita. Vaikka ei tulisikaan lunta talvilajeille, leveärenkaisella fatbikella pyöräilet luonnossa ympäri vuoden. Meiltä löytyy fatbikeja myös lapsille, joten koko perhe pääsee luontoon, Kirsi mainitsee.

Mitä ihmettä! Nyt on jo niin monta juttua pakko kokeilla. Mitä ammattilaiset suosittelevat?

-Tule kuulolle 14.1.2021 klo 17 OP Etelä-Hämeen facebook live-tapahtumaan. Me Kirsin kanssa olemme siellä kertomassa mitkä meistä ovat Top 5 luontoliikuntamahdollisuutta Hämeessä, kertoo Mika Soramäki. Tilaisuuden juontaa OP Etelä-Hämeen asiakkuusjohtaja Meri-Tuulia Huurresalo ja mukana on myös asiakkuusasiantuntija Anne Welander Pohjolasta.

Riitta Toivonen, teksti

Kristiina Lahti, kuva

Vanajavesikeskus, retkiluistelukuva

OP sosiaalisessa mediassa