Hyvää mieltä itselle ja tarvitseville

Joulu on hyvien tekojen juhlaa. Turun seudulla voit jakaa hyvää mieltä apua tarvitseville ja saada samalla ripauksen joulutunnelmaa myös itselle osallistumalla nyt starttaaviin joulukeräyksiin. Valitse omasi ja ota joulumielestä koppi!

Turun ja Kaarinan seurakuntien Lahja lapselle -keräys jakaa jouluiloa taloudellisten vaikeuksien kanssa kamppaileviin lapsiperheisiin. Keräyksessä lapset ja nuoret ovat saaneet kertoa itse oman lahjatoiveensa, jonka lahjoittajat hankkivat ja toimittavat seurakuntiin paketoitavaksi. Keräyksessä on mukana sata vapaaehtoista, jotka pyörittävät mm. toiveiden välittämistä, lahjojen vastaanottoa ja paketointia sekä niiden kuljettamista seurakuntiin. Moni OPlainenkin on löytänyt tästä keräyksestä oman vapaaehtoispestinsä. Pyydä oma lahjatoiveesi 23.-28.11. verkossa tai soita p. 040 341 7660 arkisin klo 11-16.

Perinteinen Turun alueen Joulupuu-keräys rantautuu OP BioCityyn 27.11. Nouda pakettikortti joulupuusta, ja saat tietää lahjan saajan iän ja sukupuolen. Hanki ja paketoi sopiva lahja ja toimita se joulupuun alle 10.12. mennessä. OP BioCity on avoinna ma-pe klo 11-14. Keräyksen toteuttavat Turun alueella Mothers in Business -yhdistys ja Turun sosiaalitoimi. Tutustu kaikkiin keräyspaikkoihin Turun seudulla.

Hope ry. kerää Hansakorttelissa joululahjoja vähävaraisten perheiden lapsille 25.11.-17.12. Keräykseen toivotaan uusia ja käyttämättömiä, valmiiksi paketoituja lahjoja. Vinkkejä lahjoista ja lasten lahjatoiveista saat poikkeamalla Hansan keräyspisteessä, joka on avoinna ke klo 10-14, to ja pe klo 14-18 ja la-su klo 12-18. Lue lisää keräyksestä.

Jos ylimääräisen lahjan hankinta tuntuu joulukiireiden keskellä työläältä, voit jakaa joulumieltä lapsiperheisiin myös helposti Hyvä joulumieli -keräyksen kautta. Suomen Punaisen Ristin ja MLL:n yhteisessä keräyksessä jaetaan lahjakortteja ruokatarvikkeisiin Suomessa asuville vähävaraisille lapsiperheille. Osallistu sopivaksi katsomallasi summalla keräystilille FI17 1596 3000 2020 20 (kirjoita viestikenttään HJM), lahjoituspuhelimella 0600-16555 (10,01 €/puhelu + pvm) tai lähettämällä viestin HJM numeroon 16499 (10 €). Tutustu tarkemmin keräykseen.

Tuoreimmat
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Tänä vuonna puukaupalle on erinomaiset edellytykset ja odotettavissa on jälleen uusi hakkuuennätys. Näin metsätalouden edustajat kommentoivat puumarkkinaa.
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Tutkimuksen mukaan suomalaiset kuluttavat juhannuksena eniten rahaa tarjoiluihin ja ruoanlaittoon. Tutut keskikesän juhlaperinteet elävät edelleen, mutta juhannushäiden sijaan nuoret suuntaavat...
Graafikon pätkätyöt taakseen jättänyt Keijo: ”Uusi työ vahtimestarina tuntuu jopa kutsumukselta”
Graafikon pätkätyöt taakseen jättänyt Keijo: ”Uusi työ vahtimestarina tuntuu jopa kutsumukselta”
Puolen vuoden lomautus ja sitä seurannut työnantajan konkurssi sysäsivät viisikymppisen Keijo Korhosen lopulta työhön, joka sopii hänen luonteelleen. Vaikka kolmen vuoden työttömyys ketutti...
Taloustaidot haltuun jo nuorena
Taloustaidot haltuun jo nuorena
Oman talouden hallitseminen on elintärkeä taito. Nuorena aloitettu omien menojen suunnittelu ja säästäminen opettavat järkevään rahankäyttöön.

OP sosiaalisessa mediassa