Viisi syytä lähteä edustajistoon

”En tiedä, mitä edustajisto tekee.” ”En tiedä riittävästi pankin toiminnasta, jotta voisin ottaa vastuuta toiminnan linjaamisesta.” ”Pitäisi olla enemmän aikaa.” Tähän tapaan meille vastattiin, kun omistaja-asiakasyhteisössämme vinkkasimme ehdokkuudesta edustajistoomme. Moni oli kiinnostunut, mutta yhtä monelle edustajisto oli vieras – ja työläskin asia. Vielä ehdimme murtaa myytit ja sinä, omistaja-asiakkaamme, innostua! Tässä viisi syytä lähteä mukaan edustajistoon.

1. Ei kokouksissa istumista

Edustajiston jäsenyys ei lohkaise vapaa-ajastasi kohtuutonta siivua, sillä edustajisto kokoontuu sääntömääräisesti kerran vuodessa. Kokousten välissä ajatuksia vaihdetaan verkossa tai mobiilisti, jolloin yhteisten asioiden edistäminen hoituu joustavasti, aikataulujasi rasittamatta. Voit siis jatkaa harrastuksiasi ja viettää iltaisin aikaa perheesi kanssa aivan kuten ennenkin.

2. Aiempi kokemus finanssialalta uupuu? Ei haittaa!

Edustajiston jäseneltä ei vaadita rahoitusasioiden syvällistä osaamista tai takataskusta pilkottavaa sijoittajan ammattitutkintoa. Itse asiassa edustajistoon on tärkeää saada alan ulkopuolista näkemystä, kokemusta ja viisautta, sillä edustajisto toimii monimuotoisen asiakaskuntamme äänitorvena. Voit tuoda oman äänesi rohkeasti kuuluville, olet sitten nuori, vanha, perheellinen, sinkku, yrittäjä tai opiskelija – asenne ratkaisee!

3. Teet paikallisia päätöksiä

Edustajiston rooli liittyy pankkimme osuustoiminnalliseen yhtiömuotoon; edustajisto muodostaa osuuspankin ylimmän päättävän tason. Se esimerkiksi hyväksyy pankin tilinpäätöksen ja päättää vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle, hallintoneuvostolle ja toimitusjohtajalle. Sinulla on mahdollisuus – itse asiassa velvollisuus – ottaa kantaa myös tuote- ja palvelukehitykseemme ja käytännön toimintaamme. Siinä jos missä tarvitaan rohkeutta katsoa pitkälle tulevaisuuteen.

4. Rikastutat ansioluetteloasi

Mitä sitä kieltämään – pesti merkittävän, paikallisen finanssitoimijan hallinnossa näyttää takuuvarmasti hyvältä ansioluettelossasi. Ja jos joskus mielit töihin finanssialalle tai haluat edetä hallinnossamme, tästä saat kenties ponnahduslaudan.

5. Ehdokkaaksi hakeminen on helppoa

Voit naputella ehdokasilmoituksen vaikka kotisohvaltasi. Itse asiassa koko homma ehdokkuudesta äänestämiseen onnistuu netissä – vaalit järjestetään nyt ensimmäistä kertaa kokonaan sähköisesti. Myös kolme itsellesi puhumaasi kannattajaa voivat asettua taaksesi vaalisivustolla, jossa hekin tunnistautuvat verkkopankkitunnuksillaan pankkimme omistaja-asiakkaiksi.

Suuntaa siis askel vaalisivustolle tästä ja tule mukaan vaikuttamaan!
Tuoreimmat
Kotipizzan matka pörssiin oli opettavainen - taustalla oikein aistitut trendit ja toimiva strategia
Kotipizzan matka pörssiin oli opettavainen - taustalla oikein aistitut trendit ja toimiva strategia
Kotipizza oli ensimmäinen laadukkaan pikaruuan eli fast casual -alan yritys, joka listautui Helsingin pörssiin. Toimitusjohtaja ja pankin edustaja kertovat, miten listautumisprosessi sujui.
Yhteisöllisyydessä on voimaa
Yhteisöllisyydessä on voimaa
Finanssiala on ollut viime ajat voimakkaan muutoksen kourissa. Digitalisaatio, lisääntynyt sääntely ja uudet palveluntarjoajat ovat muuttaneet toimialaa voimakkaasti. Useiden asiantuntija-arvioiden...
Pääsiäisenä pitkäksi viikonlopuksi Eurooppaan? 5 kohdetta, joihin pääset vielä kohtuuhinnalla
Pääsiäisenä pitkäksi viikonlopuksi Eurooppaan? 5 kohdetta, joihin pääset vielä kohtuuhinnalla
Jos haluat haistella pääsiäisenä kevättuulia jossain muualla kuin kotimaassa, kannattaa toimia nopeasti. Näihin kohteisiin saat vielä kohtuuhintaiset lennot ja majoituksen kuumimpaan sesonkiaikaan.
Keväistä säätä nähdään vilaus – muuten kylmä keli jatkuu
Keväistä säätä nähdään vilaus – muuten kylmä keli jatkuu
Vielä voi nauttia lumisista päivistä, sillä pakkanen paukkuu yhä lähipäivinä.

OP sosiaalisessa mediassa