Viisi syytä lähteä edustajistoon

”En tiedä, mitä edustajisto tekee.” ”En tiedä riittävästi pankin toiminnasta, jotta voisin ottaa vastuuta toiminnan linjaamisesta.” ”Pitäisi olla enemmän aikaa.” Tähän tapaan meille vastattiin, kun omistaja-asiakasyhteisössämme vinkkasimme ehdokkuudesta edustajistoomme. Moni oli kiinnostunut, mutta yhtä monelle edustajisto oli vieras – ja työläskin asia. Vielä ehdimme murtaa myytit ja sinä, omistaja-asiakkaamme, innostua! Tässä viisi syytä lähteä mukaan edustajistoon.

1. Ei kokouksissa istumista

Edustajiston jäsenyys ei lohkaise vapaa-ajastasi kohtuutonta siivua, sillä edustajisto kokoontuu sääntömääräisesti kerran vuodessa. Kokousten välissä ajatuksia vaihdetaan verkossa tai mobiilisti, jolloin yhteisten asioiden edistäminen hoituu joustavasti, aikataulujasi rasittamatta. Voit siis jatkaa harrastuksiasi ja viettää iltaisin aikaa perheesi kanssa aivan kuten ennenkin.

2. Aiempi kokemus finanssialalta uupuu? Ei haittaa!

Edustajiston jäseneltä ei vaadita rahoitusasioiden syvällistä osaamista tai takataskusta pilkottavaa sijoittajan ammattitutkintoa. Itse asiassa edustajistoon on tärkeää saada alan ulkopuolista näkemystä, kokemusta ja viisautta, sillä edustajisto toimii monimuotoisen asiakaskuntamme äänitorvena. Voit tuoda oman äänesi rohkeasti kuuluville, olet sitten nuori, vanha, perheellinen, sinkku, yrittäjä tai opiskelija – asenne ratkaisee!

3. Teet paikallisia päätöksiä

Edustajiston rooli liittyy pankkimme osuustoiminnalliseen yhtiömuotoon; edustajisto muodostaa osuuspankin ylimmän päättävän tason. Se esimerkiksi hyväksyy pankin tilinpäätöksen ja päättää vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle, hallintoneuvostolle ja toimitusjohtajalle. Sinulla on mahdollisuus – itse asiassa velvollisuus – ottaa kantaa myös tuote- ja palvelukehitykseemme ja käytännön toimintaamme. Siinä jos missä tarvitaan rohkeutta katsoa pitkälle tulevaisuuteen.

4. Rikastutat ansioluetteloasi

Mitä sitä kieltämään – pesti merkittävän, paikallisen finanssitoimijan hallinnossa näyttää takuuvarmasti hyvältä ansioluettelossasi. Ja jos joskus mielit töihin finanssialalle tai haluat edetä hallinnossamme, tästä saat kenties ponnahduslaudan.

5. Ehdokkaaksi hakeminen on helppoa

Voit naputella ehdokasilmoituksen vaikka kotisohvaltasi. Itse asiassa koko homma ehdokkuudesta äänestämiseen onnistuu netissä – vaalit järjestetään nyt ensimmäistä kertaa kokonaan sähköisesti. Myös kolme itsellesi puhumaasi kannattajaa voivat asettua taaksesi vaalisivustolla, jossa hekin tunnistautuvat verkkopankkitunnuksillaan pankkimme omistaja-asiakkaiksi.

Suuntaa siis askel vaalisivustolle tästä ja tule mukaan vaikuttamaan!
Tuoreimmat
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Tänä vuonna puukaupalle on erinomaiset edellytykset ja odotettavissa on jälleen uusi hakkuuennätys. Näin metsätalouden edustajat kommentoivat puumarkkinaa.
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Tutkimuksen mukaan suomalaiset kuluttavat juhannuksena eniten rahaa tarjoiluihin ja ruoanlaittoon. Tutut keskikesän juhlaperinteet elävät edelleen, mutta juhannushäiden sijaan nuoret suuntaavat...
Graafikon pätkätyöt taakseen jättänyt Keijo: ”Uusi työ vahtimestarina tuntuu jopa kutsumukselta”
Graafikon pätkätyöt taakseen jättänyt Keijo: ”Uusi työ vahtimestarina tuntuu jopa kutsumukselta”
Puolen vuoden lomautus ja sitä seurannut työnantajan konkurssi sysäsivät viisikymppisen Keijo Korhosen lopulta työhön, joka sopii hänen luonteelleen. Vaikka kolmen vuoden työttömyys ketutti...
Taloustaidot haltuun jo nuorena
Taloustaidot haltuun jo nuorena
Oman talouden hallitseminen on elintärkeä taito. Nuorena aloitettu omien menojen suunnittelu ja säästäminen opettavat järkevään rahankäyttöön.

OP sosiaalisessa mediassa