Mönkijällä kumoon – Pohjola Sairaalasta nopea apu

Mönkijän kaatuminen vei Elias Kivitilan Pohjola Sairaalaan. Diagnoosina oli onneksi vain yksi murtunut kylkiluu.

Elias Kivitila (64) oli tarkistamassa tuulenkaatoja metsäpalstallaan Luopioisissa, kun mönkijä liukui alas loivalta kalliolta, kippasi kyljelleen ja kuljettaja jäi sen alle.

– Onneksi metsän pohja oli siinä kohtaa pehmeä, eikä kiviäkään osunut alle. Otti aikansa, ennen kuin pääsin ryömimään mönkijän alta pois. Kylkeen hieman sattui, mutta jatkoin metsäkierroksen loppuun saakka, Kivitila kuvailee.

Seuraavina päivinä kylki oli edelleen kipeä ja yskiminen sattui. Kolmen päivän päästä hän päätti lähteä tutkituttamaan mahdolliset vauriot Pohjola Sairaalaan.

– OP Tampereen yhteyshenkilöni oli moneen kertaan puhunut Pohjola Sairaalan avaamisesta Tampereelle. Olimme vaimon kanssa kilpailutuksen jälkeen siirtäneet viime vuonna kaikki vakuutuksemme OP Vakuutukseen, joten päätin testata sairaalan palvelun.

Lyhyt hoitoketju

Entinen autokauppias ja nykyinen kiinteistöalan yrittäjä pitää nopeasta toiminnasta. Sitä Pohjola Sairaala myös tarjosi.

– Aulassa oli kolme hymyilevää hoivamestaria odottamassa minua. Ortopedi Sally Järvelälle löytyi aika saman tien, ja kävelin hänen huoneeseensa käytävän Tammerkosken puoleiseen päähän. Kerrottuani tapahtuneesta Järvelä lähetti minut röntgenkuvaukseen käytävän toiseen päähän, Kivitila kertaa.

Hän pääsi röntgeniinkin odottelematta. Röntgenistä Kivitila käveli takaisin ortopedin huoneeseen, jossa valmiina olivatkin jo kuvat ja röntgenlääkärin lausunto.

– Lääkäri totesi, että oikean puolen kuudennessa kylkiluussa on hyvänlaatuinen murtuma, joka paranee levolla. Sain ohjeen ottaa kahdeksan viikkoa rauhallisesti. Pohjola Sairaalan hoitoketju oli 30 metrin eli yhden käytävän mittainen. Aikaa käyntiin kului korkeintaan tunti. Hoidon pitäisi toimia näin joka paikassa, Kivitila kiittelee.

Kivitilalla on OPn Terveysvakuutus, joka korvasi lääkärin vastaanoton ja röntgenkuvauksen. Vahinkoilmoituksenkin olisi voinut tehdä sairaalan aulassa olevassa OP Vakuutuksen palvelupisteessä, mutta Kivitila teki sen myöhemmin oman pankkinsa konttorissa. Kun asiakkaalla on OPn vakuutus, saa korvauspäätöksen ja maksusitoumuksen Pohjola Sairaalan hoitoihin ja kuvauksiin useimmiten samalla käynnillä.

– OP-bonuksilla voi maksaa vakuutusmaksuja, mikä on myös loistava asia, hän sanoo.

Hyvä fiilis

Kivitilalle jäi ensimmäisestä Pohjola Sairaalan vierailustaan parhaiten mieleen vastaanottoaulan iloinen henkilökunta.

– Ensivaikutelma syntyy 15 sekunnissa. Koko käynnistä jäi hyvä fiilis.

Hän kehuu myös sairaalan hyvää sijaintia Tampereen keskustassa. Kahdeksan viikon hiljaiselon jälkeen Kivitila pystyi taas käyttelemään moottorisahaa, käymään hirvimetsällä, pelaamaan tennistä ja elämään muutenkin normaalisti.

Menevän miehen aikaa vievin harrastus juuri nyt on BMW 2002 -ralliauton rakentaminen. Kivitila aikoo ajaa ensi vuonnakin Historic Rallyn EM-sarjaa. Rallissa hän on onnekseen välttynyt vakavilta haavereilta.

TEKSTI Markku Pulkkinen KUVAT Sami Helenius

Tuoreimmat
Maksullinen korkokatto vai turvaa säästöistä? Löydä sinulle sopivin tapa varautua korkojen nousuun
Asuntolainan viitekorko on ollut vuosia poikkeuksellisen matalalla. Näillä neljällä tavalla lainanmaksaja voi varautua jossain vaiheessa edessä olevaan nousuun.
Mikä ihmeen MiFID II ja miten se vaikuttaa säästämisen ja sijoittamisen asiointiisi?
Uuden sääntelyn voimaantulon tarkoituksena on asiakkaan etu: parantaa sijoittajan suojaa koko toimialalla. Toimintatapamme OPssa ovat laajalti uuden sääntelyn mukaisia jo nykyisin.
Suomesta maailman napa
Miksei talouspolitiikassa kannattaisi unelmoida isosti? Suomella on edellytykset vaikka maailman navaksi. Tähän on yllättävän hyvät mahdollisuudet.
Luomua vai tarjoustuotteita? Näin kahden perheen erilaiset valinnat näkyvät kauppalaskussa
Helsinkiläinen Jenni Villa ja Tamperelainen Nelli Pirhonen perheineen pitivät kirjaa ruokamenoistaan. Molemmat yllättyivät siitä, kuinka paljon syömiseen meni rahaa.