Mahtava kesätyö

Lari Nuutinen on yksi neljästäkymmenestä nuoresta, joille OP Tampere lahjoitti viime kesänä kesätyöpaikan.

Kymmenen lasta seisoo väljästi puolikaaressa ohuet kepit tai puiset miekat käsissään. Nyt kuullaan, miten miekkaillaan näyttävästi. Kurjen ekokylässä Vesilahdella on meneillään videokurssi kylässä asuville ja muualta saapuneille lapsille ja nuorille. Tamperelaiselle Lari Nuutiselle, 16, videokurssi on kahden viikon kesätyöpesti. Hänen tehtävänään on opastaa kurssilaisia kuvaamisessa ja editoinnissa.

– Olen joskus kuvannut pelivideoita You-Tubeen ja osallistuin koulussa videokurssille, jolla opeteltiin kuvaamista ja editointia, Nuutinen kertoo taustastaan.

Työpäivät alkavat kello 8.30. Nuutinen herää kuudelta ja kulkee työpaikalle bussilla. Aiemmin hän on ehtinyt hankkia työkokemusta Yrityskylän ohjaajana, kaupassa ja perhetutun start-upissa nettisivuja suunnittelemassa.

– Kesätöistä saamistani rahoista puolet laitan säästöön ja puolet sijoitan. Ajattelin sijoittaa osakkeisiin ja (virtuaalivaluutta) Bitcoineihin.

Nuutinen on yksi neljästäkymmenestä nuoresta, joille OP Tampere lahjoitti viime kesänä kesätyöpaikan. Pankki valitsi yhdistykset, jotka saivat palkata 15–17-vuotiaan nuoren kahdeksi viikoksi. Palkka oli 500 euroa. Avoimeen hakuun saivat osallistua kaikki pankin alueella toimivat yleishyödylliset yhdistykset.

– Näimme ilmoituksen pankin lahjoituksesta lehdessä ja pääsimme mukaan. Saimmekin paljon hyviä hakemuksia nuorilta, kertoo Jonna Kolkka ekokyläyhdistyksestä.

Kurjen ekokylä on vanhalle maatilalle rakentunut kahdeksan perheen kylä. Tilalla viljellään biodynaamisesti ja suositaan ekologisia ratkaisuja rakentamisessa, lämmityksessä ja jätteiden käsittelyssä.

– Lapsille suunnattu kesäkurssi järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Aihe löytyi, kun aloimme miettiä, mistä alueen lapset kiinnostuisivat, Kolkka sanoo.

TEKSTI Sanna Sevänen KUVA Kimmo Torkkeli

Tuoreimmat
Iso ketju jäi toiseksi ‒ franchaising-yrittäjyys vaihtui omaan myymälään
Kymmenen vuotta Musti ja Mirri -ketjussa franchising-yrittäjänä vakuutti Maarit Karhu-Teiskosen siitä, että yrittäjyys on hänen juttunsa. Lopulta hänestä tuli kuitenkin yksityisyrittäjä.
Mitä pakkaat jääkiekon nuorten MM-kisoihin mukaan, Miro Heiskanen?
Jääkiekon nuorten MM-kisat pelataan 26.12.2017-6.1.2018 Yhdysvaltojen Buffalossa. Nuoret Leijonat starttasivat MM-leirityksen Vallilassa OPn tiloissa 15.12. Yksi joukkueen jäsenistä on Miro...
Miten saada rahaa?
Google listasi juuri trendaavimmat hakunsa vuodelta 2017. Henkilökategoriassa voiton vei edesmennyt presidentti Mauno Koivisto, mutta kiinnostavimmat asiat löytyivät hakukoneelta kysytyistä...
Korkoa korolle -ilmiö: tunnetko jo automaatin, joka moninkertaistaa säästösi?
Oletpa kaksi-, kolme- tai nelikymppinen, ehdit vielä kartuttaa muhkean säästöpotin, kun annat korkoa korolle -ilmiön tehdä työn. Asiantuntija kertoo, miten onnistut.

OP sosiaalisessa mediassa