Kesä kissojen kaverina

OP Tampere tarjoaa tänäkin kesänä 40 yhdistykselle mahdollisuuden palkata kesätyöntekijä pankin tuella. Muun muassa kissatalon hoidokit saavat kahdeksi viikoksi täysipäiväisen hoitajan.

Juttu julkaistu alunperin taloudessa.fi-palvelussa 17.6.2016

Tampereen Raholassa sijaitsevassa talossa asuu noin 20 kissaa. Talo on Kissojen katastrofiyhdistyksen kissatalo, avuntarpeessa olevien kodittomien kissojen suojapaikka. Talo tarjoaa hoitoa, ruokaa ja huolenpitoa sitä tarvitseville kissoille.

Viime heinäkuussa talon hoidokeilla oli entistä mukavammat oltavat, kun Vilja Heikkilä (17) oli talossa kaksi viikkoa kesätöissä eläintenhoitajana. Yleensä kissat saavat nauttia ihmisten seurasta vain vakituiseen hoitorinkiin kuuluvien hoitovuorojen aikana, mutta Viljalla oli eläimille aikaa kuusi tuntia päivässä.

– Talossa oli kesällä parikin pentuetta. Pääsin leikittämään pieniä pentuja, hoitamaan, ruokkimaan ja vaihtamaan hiekkoja. Pennuille luin välillä satujakin.

Riittävä ihmiskontakti on tärkeää erityisesti pennuille, jotta ne tottuvat ihmisiin.

###

Kesähoitaja pankin piikkiin

Viljan kesätyöpalkan maksoi OP Tampere. Kissojen katas­trofiyhdistys oli yksi Tampereen seudun 90 yleishyödyllisestä yhdistyksestä, jolle OP Tampere kohdisti viime kesänä juhlavuotensa yhteiskuntavastuulahjoituksen ja maksoi yhdistyksen palkkaaman nuoren kahden viikon kesäpalkan, 500 euroa.

Yhdistyksellä ei ole ollut aiemmin kesätyöntekijää. Ilman tukea kissat olisivat jääneet ilman kesähoitajaa viime kesänäkin.

– Emme olisi pystyneet palkkaamaan kesätyöntekijää, ellemme olisi saaneet lahjoitusta. Oli hienoa, että joku pystyi olemaan päivittäin pidempään kissojen kanssa. Saimme myös lisäapua moniin käytännön töihin, kuten tilojen ja varusteiden perusteelliseen puhdistukseen ja eläinten lääkitykseen, yhdistyksen varapuheenjohtaja Sirkka ­Heikkilä sanoo.

Yhdistys paitsi tarjoaa paikan kodittomille kissoille myös jakaa kissoihin ja niiden vastuulliseen hoitoon liittyvää tietoa. Kissoja taloon tulee löytöeläintaloista tai isoista kissapopulaatioista, joissa on esimerkiksi paljon eläimiä pienissä tiloissa.

Tärkeä ensimmäinen työpaikka

Viljalle kesätyö kissatalossa oli tärkeä kokemus.

– Työpaikka oli ensimmäiseni. Tänä vuonna kesätyön hakeminen oli jo huomattavasti helpompaa, kun oli yksi kokemus takana ja työtodistus taskussa, toteaa Epilän Siwasta kesäksi töitä jo saanut Vilja.

Kissatalon kesätyöpaikasta hän oli kuullut yhdistyksestä, jonka toiminnassa hän on muutenkin ollut mukana. Paikkaa oli luonteva hakea, sillä työ oli ennestään tuttua. Myös Viljan kotona on kuusi kissaa. Vaikka kissojenhoito sujui rutiinilla, uusiakin kokemuksia karttui.

– Pääsin käyttämään höyrypesuria ja avustamaan eläinlääkäriä. Oli myös hienoa nähdä, miten aroistakin pennuista kasvoi touhukkaita ja luottavaisempia menijöitä.

Tänä kesänä taas 40 uudella nuorella on mahdollisuus saada ehkä se tärkein työpaikka pankin tuella.

Kesätyöpalkat omalle tilille

  • Avaa kesätyöpalkkaasi varten oma palkkatili, ellei sinulla jo ole.
  • Hanki tilin käyttämistä varten maksukortti ja verkkopalvelu­tunnukset.
  • Lataa Pivo-sovellus älypuhelimeesi. Sen avulla seuraat tilin saldoa ja tapahtumia ajantasaisesti.

TEKSTI Ella Koota KUVAT Sami Helenius

Tuoreimmat
Lohjan oma kaupunkiauto - nyt jokaisen varattavissa
Lohjan oma kaupunkiauto - nyt jokaisen varattavissa
Neljä uutta täyssähköistä yhteiskäyttöautoa kaupunkilaisille
Suomalaismiehet aikovat seilata Atlantin ylityksen Itämerellä: ”Se on raju haaste”
Suomalaismiehet aikovat seilata Atlantin ylityksen Itämerellä: ”Se on raju haaste”
Kuukauden mittainen urakka on raskain koskaan Suomen aluevesillä tehty purjehdus. Matka starttaa lauantaina 26.5. Helsingistä ja päättyy juhannuksena.
Pärjäätkö taloustaidoissa ysiluokkalaiselle? Katso Taloustaitokilpailun finaalin tehtävät täältä
Pärjäätkö taloustaidoissa ysiluokkalaiselle? Katso Taloustaitokilpailun finaalin tehtävät täältä
Taloustaitokilpailussa ysiluokkalaiset pääsevät testaamaan taloustaitojaan. Kovatasoiseen kilpailuun osallistui tänä vuonna liki 27 000 oppilasta yhteensä 384 koulusta eri puolilta Suomea.
Ennustajaeukoksi en rupea
Ennustajaeukoksi en rupea
Tänä vuonna hypättiin kevään yli suoraan kesään. Kesä pääsi yllättämään sekä luonnonelävät että luonnosta elävätkin. Kukat eivät kuki kalenterin mukaan, vaan sää ja lämpöolosuhteet ratkaisevat....

OP sosiaalisessa mediassa