Gallup: Miten huolehdit kunnostasi?

Joskus kuntoillessa sattuu vahinkoja. Ilari Heikkonen työskentelee vakuutusneuvojana OP Tampereen konttorissa Lielahdessa. Hän ottaa aina puheeksi asiakkaidensa kuntoiluharrastukset.

– Hyvinvoinnista huolehtiminen on tärkeää. Ajantasaisilla vakuutuksilla voi varmistaa, että liikuntaa voi harrastaa turvallisin mielin.

Kuntoillessa sattuvia tapaturmia ja loukkaantumisia ajatellen Terveysvakuutuksen hoitoturva on hyvä arjen pelastaja. Se kattaa ja korvaa kuntoilijan hoitokuluja sekä tutkimuksia.

Lisäturvaa omalle terveydelle tarvitaan taas pelaajalisenssillä kilpailtaessa tai riskilajeja harrastettaessa. Sporttiturvavakuutus kattaa kilpaurheilussa tai riskilajien parissa syntyneitä tapaturmia ja sen voi tilata helposti verkossa. Vaihtoehtoisesti voi ottaa myös urheilijan hoitoturvan, monipuolisen vakuutuksen, joka voidaan räätälöidä yksilöllisesti tarpeiden mukaan.

Lomalla kuntoiluun, kuten snorklaukseen ja patikoimiseen, riittää tavallinen matkustajavakuutus. Riskilajeissa tarvitaan vakuutukseen laajennus.

– Eräs asiakas kaipasi lisäturvaa, koska matkusti muutamaksi kuukaudeksi varjoliitämään Nepaliin, Ilari kertoo.

Tampereen Pohjola Sairaala kohentaa entisestään OPn vakuutusasiakkaiden palveluja. Kuntoilijan on kätevää hakeutua sairaalaan, jossa tutkimukset, hoito ja kuntoutus tehdään saman katon alla. Sairaalassa on myös mahdollista tavata korvauskäsittelijöitä. Asiointiin ei kuitenkaan tarvita OPn vakuutusta.

– Jokainen voi asioida Pohjola Sairaalassa, sen palvelut ovat avoinna kaikille. Sairaala on auki laajoin aukioloajoin myös viikonloppuisin, jos jotain sattuu vaikka sunnuntailenkillä, kertoo Ilari.

Gallup

Marianne Jutila, Pirkkala Harrastan avantouintia, lenkkeilyä ja hiihtoa. Avannossa käyn Kaupissa Tampereella ja lenkillä kotona Pirkkalassa. Minulla ei ole tapaturmavakuutusta. En ole oikeastaan ajatellut asiaa. Olen luonteeltani varovainen ja esimerkiksi hiihdän tasamaalla, ettei kävisikään mitään. Kerran kaaduin pyörällä, mutta se parani pienellä sairauslomalla.

Jouko Viitanen, Amuri Teen ripeitä kävelylenkkejä joka päivä. Käyn vaihdellen Kaupissa, Pyynikillä ja Pispalassa, koska en viitsi kulkea samoja latuja. Minulla on ollut pitkään tapaturmavakuutus. Kaaduin tämän talven ensimmäisellä liukkaalla kelillä. Polven nivelside venähti ja sain siihen kiristyssiteen. Vakuutuksesta oli hyötyä, ja sain korvauksen. Nyt polvi on kunnossa.

Ida Siltanen, Nalkala Käyn kävely- ja juoksulenkeillä. Treenaan myös kotona lihaskuntoliikkeitä käsipainoilla ja kuminauhalla. Kuntoillessa minulle ei ole koskaan sattunut mitään, joten ehkä siksi en ole varautunut tapaturmiin ennalta.

Jaru Kokkinen, Kaleva Käyn kuntosalilla pari kertaa viikossa. Liikun paljon myös työni puolesta. Minulla on tapaturmavakuutus, joka kattaa vapaa-ajan liikunnassa sattuneet vahingot. Vakuutukselle ei kuitenkaan ole vielä ollut käyttöä.

Tuoreimmat
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Tänä vuonna puukaupalle on erinomaiset edellytykset ja odotettavissa on jälleen uusi hakkuuennätys. Näin metsätalouden edustajat kommentoivat puumarkkinaa.
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Tutkimuksen mukaan suomalaiset kuluttavat juhannuksena eniten rahaa tarjoiluihin ja ruoanlaittoon. Tutut keskikesän juhlaperinteet elävät edelleen, mutta juhannushäiden sijaan nuoret suuntaavat...
Graafikon pätkätyöt taakseen jättänyt Keijo: ”Uusi työ vahtimestarina tuntuu jopa kutsumukselta”
Graafikon pätkätyöt taakseen jättänyt Keijo: ”Uusi työ vahtimestarina tuntuu jopa kutsumukselta”
Puolen vuoden lomautus ja sitä seurannut työnantajan konkurssi sysäsivät viisikymppisen Keijo Korhosen lopulta työhön, joka sopii hänen luonteelleen. Vaikka kolmen vuoden työttömyys ketutti...
Taloustaidot haltuun jo nuorena
Taloustaidot haltuun jo nuorena
Oman talouden hallitseminen on elintärkeä taito. Nuorena aloitettu omien menojen suunnittelu ja säästäminen opettavat järkevään rahankäyttöön.

OP sosiaalisessa mediassa