Gallup: Miten huolehdit kunnostasi?

Joskus kuntoillessa sattuu vahinkoja. Ilari Heikkonen työskentelee vakuutusneuvojana OP Tampereen konttorissa Lielahdessa. Hän ottaa aina puheeksi asiakkaidensa kuntoiluharrastukset.

– Hyvinvoinnista huolehtiminen on tärkeää. Ajantasaisilla vakuutuksilla voi varmistaa, että liikuntaa voi harrastaa turvallisin mielin.

Kuntoillessa sattuvia tapaturmia ja loukkaantumisia ajatellen Terveysvakuutuksen hoitoturva on hyvä arjen pelastaja. Se kattaa ja korvaa kuntoilijan hoitokuluja sekä tutkimuksia.

Lisäturvaa omalle terveydelle tarvitaan taas pelaajalisenssillä kilpailtaessa tai riskilajeja harrastettaessa. Sporttiturvavakuutus kattaa kilpaurheilussa tai riskilajien parissa syntyneitä tapaturmia ja sen voi tilata helposti verkossa. Vaihtoehtoisesti voi ottaa myös urheilijan hoitoturvan, monipuolisen vakuutuksen, joka voidaan räätälöidä yksilöllisesti tarpeiden mukaan.

Lomalla kuntoiluun, kuten snorklaukseen ja patikoimiseen, riittää tavallinen matkustajavakuutus. Riskilajeissa tarvitaan vakuutukseen laajennus.

– Eräs asiakas kaipasi lisäturvaa, koska matkusti muutamaksi kuukaudeksi varjoliitämään Nepaliin, Ilari kertoo.

Tampereen Pohjola Sairaala kohentaa entisestään OPn vakuutusasiakkaiden palveluja. Kuntoilijan on kätevää hakeutua sairaalaan, jossa tutkimukset, hoito ja kuntoutus tehdään saman katon alla. Sairaalassa on myös mahdollista tavata korvauskäsittelijöitä. Asiointiin ei kuitenkaan tarvita OPn vakuutusta.

– Jokainen voi asioida Pohjola Sairaalassa, sen palvelut ovat avoinna kaikille. Sairaala on auki laajoin aukioloajoin myös viikonloppuisin, jos jotain sattuu vaikka sunnuntailenkillä, kertoo Ilari.

Gallup

Marianne Jutila, Pirkkala Harrastan avantouintia, lenkkeilyä ja hiihtoa. Avannossa käyn Kaupissa Tampereella ja lenkillä kotona Pirkkalassa. Minulla ei ole tapaturmavakuutusta. En ole oikeastaan ajatellut asiaa. Olen luonteeltani varovainen ja esimerkiksi hiihdän tasamaalla, ettei kävisikään mitään. Kerran kaaduin pyörällä, mutta se parani pienellä sairauslomalla.

Jouko Viitanen, Amuri Teen ripeitä kävelylenkkejä joka päivä. Käyn vaihdellen Kaupissa, Pyynikillä ja Pispalassa, koska en viitsi kulkea samoja latuja. Minulla on ollut pitkään tapaturmavakuutus. Kaaduin tämän talven ensimmäisellä liukkaalla kelillä. Polven nivelside venähti ja sain siihen kiristyssiteen. Vakuutuksesta oli hyötyä, ja sain korvauksen. Nyt polvi on kunnossa.

Ida Siltanen, Nalkala Käyn kävely- ja juoksulenkeillä. Treenaan myös kotona lihaskuntoliikkeitä käsipainoilla ja kuminauhalla. Kuntoillessa minulle ei ole koskaan sattunut mitään, joten ehkä siksi en ole varautunut tapaturmiin ennalta.

Jaru Kokkinen, Kaleva Käyn kuntosalilla pari kertaa viikossa. Liikun paljon myös työni puolesta. Minulla on tapaturmavakuutus, joka kattaa vapaa-ajan liikunnassa sattuneet vahingot. Vakuutukselle ei kuitenkaan ole vielä ollut käyttöä.

Tuoreimmat
Jaana Komscha-Härkönen: "Tiimiä voi motivoida pienillä arjen teoilla"
Jaana Komscha-Härkönen: "Tiimiä voi motivoida pienillä arjen teoilla"
Hobby Agency -yritystään luotsaava Jaana Komscha-Härkönen tietää, miten tekijöitä kannustetaan ja motivoidaan.
Luminen luonto kutsuu hiihtäjiä ja moottorikelkkailijoita – missä on lupa liikkua?
Luminen luonto kutsuu hiihtäjiä ja moottorikelkkailijoita – missä on lupa liikkua?
Varsinkin moottorikelkkailijan on suunniteltava reittinsä huolella. Hiihtäminen kuuluu puolestaan jokamiehenoikeuksiin, ja liikkuminen on vapaampaa.
Lentopalloa täydellä tunteella
Lentopalloa täydellä tunteella
Kuopiolaisen lentopalloseuran Puijo Wolleyn naisten edustus pelaa täydellä tunteella naisten 1-sarjassa.
Omistaja-asiakas päättää ja vaikuttaa
Omistaja-asiakas päättää ja vaikuttaa
OP Pohjois-Savo on asiakkaidensa omistama osuuskunta, jonka perusarvo on jäsen ja ääni periaate. Siksi on tärkeää, että omistaja-asiakkaiden ääni kuuluu pankin toiminnassa. Ylin päätösvalta on...

OP sosiaalisessa mediassa