Omistaja-asiakas päättää ja vaikuttaa

OP Pohjois-Savo on asiakkaidensa omistama osuuskunta, jonka perusarvo on jäsen ja ääni periaate. Siksi on tärkeää, että omistaja-asiakkaiden ääni kuuluu pankin toiminnassa. Ylin päätösvalta on edustajistolla, mutta myös muita keinoja vaikuttaa on tarjolla.

OP Pohjois-Savon edustajisto kaudelle 2018-2021 on valittu. Edustajisto valitaan vaaleissa: jokaisella vaalikelpoisella omistaja-asiakkaalla on mahdollisuus asettua ehdolle ja äänestää. Vaalivuonna 2017 moni omistaja-asiakas halusikin saada äänensä kuuluville omistamassaan pankissa: OP Pohjois-Savon edustajiston vaaleissa 189 omistaja-asiakasta asettui ehdolle ja noin 12 600 omistaja-asiakasta äänesti. Edustajisto on OP Pohjois-Savon ylin päättävä elin ja sen jäseninä toimivat omistaja-asiakkaat. Varsinaisessa edustajiston kokouksessa mm. päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja toimitusjohtajalle edelliseltä tilikaudelta. Edustajiston kokouksessa valitaan myös tilintarkastaja ja hallintoneuvoston jäsenet.

Edustajistossa vaikuttaminen ei kuitenkaan ole ainoa keino olla mukana pankin päätöksenteossa, vaan kaikilla omistaja-asiakkailla on mahdollisuus vaikuttaa helposti myös omistaja-asiakasyhteisössä. Omistaja-asiakasyhteisö on uudenlainen tapa vaikuttaa: se on digitaalinen foorumi, jossa pankki pyytää omistaja-asiakkailta mielipiteitä ja palautetta useista erilaisista asioista.

Omistaja-asiakasyhteisö avattiin tammikuussa 2018, kun omistaja-asiakkaat kutsuttiin keskustelemaan hyväntekeväisyyslahjoituksien kohteista. Omistaja-asiakas tekee hyvää -kampanjan aikana 1.7.-31.12.2017 jokaisesta uudesta omistaja-asiakkaasta kertyi 10 euroa hyväntekeväisyyslahjoituksien pottiin, jotka joka kampanjan jälkeen jaettiin erilaisiin paikallisiin, yleishyödyllisiin kohteisiin. Kokonaisuudessaan lahjoituksia jaettiin yli 20 000 euron arvosta. Omistaja-asiakasyhteisöön ja tuleviin keskusteluihin pääsee mukaan rekisteröitymällä mukaan osoitteessa uusi.op.fi/yhteiso.

Seppo Pääkkö

toimitusjohtaja

OP Pohjois-Savo

@seppo_paakko

Tuoreimmat
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Tänä vuonna puukaupalle on erinomaiset edellytykset ja odotettavissa on jälleen uusi hakkuuennätys. Näin metsätalouden edustajat kommentoivat puumarkkinaa.
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Tutkimuksen mukaan suomalaiset kuluttavat juhannuksena eniten rahaa tarjoiluihin ja ruoanlaittoon. Tutut keskikesän juhlaperinteet elävät edelleen, mutta juhannushäiden sijaan nuoret suuntaavat...
Graafikon pätkätyöt taakseen jättänyt Keijo: ”Uusi työ vahtimestarina tuntuu jopa kutsumukselta”
Graafikon pätkätyöt taakseen jättänyt Keijo: ”Uusi työ vahtimestarina tuntuu jopa kutsumukselta”
Puolen vuoden lomautus ja sitä seurannut työnantajan konkurssi sysäsivät viisikymppisen Keijo Korhosen lopulta työhön, joka sopii hänen luonteelleen. Vaikka kolmen vuoden työttömyys ketutti...
Taloustaidot haltuun jo nuorena
Taloustaidot haltuun jo nuorena
Oman talouden hallitseminen on elintärkeä taito. Nuorena aloitettu omien menojen suunnittelu ja säästäminen opettavat järkevään rahankäyttöön.

OP sosiaalisessa mediassa