OP Pohjois-Savo kuopiolaisen salibandyn mukana

Kuopiolainen salibandyseura SB Welhot on lähtenyt vauhdilla uuteen kauteen. Vuonna 2017 Welhot nousi Salibandyliigaan ja miesten edustusjoukkue pelaa nyt Suomen korkeimmalla tasolla.

Tunnelmat joukkueessa ennen kauden alkua olivat odottavat, mutta samalla luottavaiset. Kesän harjoittelu sujui hyvin ja tekeminen keskittyi pitkälti niihin asioihin, joita uuden sarjatason vaatimukset joukkueelle asettavat. Pelaajisto otti uuden haasteen loistavasti vastaan, ja on tehnyt töitä isojen työrukkasten kanssa. Nuoret omat lupaukset ovat ottaneet paikkansa joukkueesta, ja heidän intoaan on ollut todella hienoa seurata, kertoo SB Welhojen toiminnanjohtaja Panu Lappi.

-Hyppäys Divarista Liigaan tuo mukanaan myös uudet vastustajat. Liigakentillä vastaan tulevat - ei pelkästään Suomen, vaan samalla myös maailman parhaat pelaajat. Samalla Welhojen asema muuttuu Divarin suosikeista Liigan haastajiin, Lappi jatkaa.

Kuopiossa salibandyottelut pelataan Kuopio-hallilla. Parhaimmillaan viime kaudella ottelut houkuttelivat paikalle yli 900 henkisen yleisön. Tulevalla kaudella sarjanousun myötä kiinnostus kuopiolaisen salibandyyn on ollut edelleen kasvussa.

-Salibandyn suosion taustalla on etenkin otteluiden viihdyttävyys – kyseessä on maailman nopein pallopeli. Salibandy on vahvasti myös taitopeli, jossa esimerkiksi mailarikkeet ovat kiellettyjä, jolloin pelaajien taito nousee esille. Welhojen paikallista suosiota selittänee myös joukkueen omavaraisuus, sillä joukkue koostuu lähes täysin kuopiolaisista ja Kuopion lähikuntien kasvateista. Tämän myötä joukkueeseen on helppo samaistua, Lappi kertoo.

OP Pohjois-Savo tukee koko Pohjois-Savon alueella useita erilaisia urheiluseuroja: edustus- ja juniorijoukkueiden toimintaa eri lajeissa. SB Welhojen kanssa yhteistyötä on tehty jo vuosia. OP Pohjois-Savon omistaja-asiakkaat pääsevät tänä vuonna seuraamaan Welhot-LASB omistaja-asiakkaan etuhinnalla 13.12 Kuopio-hallilla klo 18.30 kaksi omistaja-asiakasta yhden hinnalla.

-Seurassa on tällä hetkellä n. 850 jäsentä, joista n. 600 on junioreita. Toimintaa on niin pojille kuin tytöillekin kilpa- sekä harrastetasoilla. Nuorimmat harrastajat ovat 3-vuotiaita. Salibandyharrastus soveltuu lapsille ja nuorille, koska kynnys aloittamiselle on pieni; harrastus ei vaadi isoja satsauksia esimerkiksi varusteisiin, vaan alkuun pääsee kohtuullisin kustannuksin. Salibandyharrastuksessa on muiden joukkuelajien tavoin vahvasti mukana myös sosiaalinen aspekti, eli joukkuekaverit ja yhteisöllisyyden tunne. Yhteistyökumppaneidemme avulla seura kykenee ylläpitämään ja kehittämään toimintaansa, sekä huolehtimaan siitä että harrastamisen kustannukset pysyvät harrastajille kohtuullisina, Lappi kertoo.

Kuva: Jari Turunen

Tuoreimmat
Saippuakauppiaaksi alakoulussa? Pikkuyrittäjät-kurssi opettaa taloustaitoja koululaisille
Saippuakauppiaaksi alakoulussa? Pikkuyrittäjät-kurssi opettaa taloustaitoja koululaisille
Yrittäjyyskurssit opettavat lapsille ja nuorille paitsi yritteliäisyyttä myös talouden hallintaa ja rahan arvoa.
Vesa Ristikangas: ”Miten rakentaa yrityksen brändiä alalla, jolla toiminta on vahvasti henkilökeskeistä?”
Vesa Ristikangas: ”Miten rakentaa yrityksen brändiä alalla, jolla toiminta on vahvasti henkilökeskeistä?”
Henkilöbrändeistä yhteen yritysbrändiin siirtyminen vaatii systemaattista konseptin rakentamista.
Ei pelkkää pöhinää – Kaikilla olisi opittavaa kasvuyrittäjyydestä
Ei pelkkää pöhinää – Kaikilla olisi opittavaa kasvuyrittäjyydestä
Katariina Helaniemi ihastui kasvuyrityksiin jo työskennellessään Slush-tapahtumassa. Nyt hän on ollut mukana kirjoittamassa kirjaa, jonka tarkoituksena on avata, mitä pöhinä oikeasti tarkoittaa.
Käytetty auto – älä tingi näistä turvavarusteista
Käytetty auto – älä tingi näistä turvavarusteista
Moni ajokortin saanut nuori haaveilee omasta autosta, ja määrätietoisimmilla on jo rahatkin kasassa. Vanhemman sydäntä kylmää: millainen käytetty auto on turvallinen hankinta?

OP sosiaalisessa mediassa