Miten sinä selviäisit, jos perhettäsi kohtaisi vakava sairastuminen tai tapaturma?

Ystäväni lapsi on sairastanut pienestä pitäen ja läpikäynyt useita leikkauksia. Ystäväperheen tilanne sai minut pohtimaan myös omaa ja perheeni terveyttä ja hyvinvointia. Mitä, jos vastaava tilanne kävisi oman perheeni kohdalle? Miten selviäisimme taloudellisesti vastaavasta tilanteessa?

Myös monia muita suomalaisia huolestuttavat vastaavat asiat. Finanssialan keskusliiton vuonna 2014 teettämän tutkimuksen mukaan koemme suurimmaksi uhkaksi hyvinvoinnillemme pitkäaikaisen sairastumisen sekä tapaturmat. Vaikka olemme eniten huolissamme siitä, miten oma terveytemme tai perheemme voi, monet kuitenkin turvaavat vakuutuksilla vain omaisuuteensa, kuten kodin tai auton, mutta jättävät oman terveytensä turvaamatta.

Omalle kohdalleni toi mielenrauhaa se, että olemme huolehtineet vakuutusturvastamme. Itselläni ja miehelläni on aina ollut vakuutukset sairastumisten ja tapaturmien varalta. Nyt vuoden ikäiselle lapselleni otimme vakuutuksen jo ennen syntymää. Ennen syntymää otettu vakuutus varmistaa katkeamattoman turvan jo raskausajalta jatkuen koko elämän ajan. Vakuutuksilla me turvaamme oman taloutemme terveytemme tai muun perheen hyvinvoinnin horjahtaessa: kun tiedämme vakuutuksen vuosihinnan ja omavastuun, meillä on tarkalleen etukäteen tiedossa paljonko mahdollisten tapaturmien ja sairauksien hoitokuluihin menee rahaa vuodessa.

Perheessäni olemme välttyneet pahoilta sairastumisilta ja tapaturmilta, mutta toki pienissäkin sairaustapauksissa haluamme päästä hoitoon nopeasti. Myös Kuopiossa auennut Pohjola Sairaala on vastaus toiveeseeni: Pohjola Sairaala on auki myös viikonloppuisin, ja OPn korvauspalvelu löytyy saman katon alta. Oma ja perheen hyvinvointi on meille kaikille elämässä tärkeintä - siksi jokaisen on hyvä välillä pysähtyä miettimään, miten selviäisi tapaturman tai sairastumisen sattuessa. Jos asia askarruttaa, niin me OPssa pystymme auttamaan sinua oman hyvinvointisi ja terveytesi turvaamisessa.

Kirjoittaja: Marjo Moilanen

vakuutusmyyntipäällikkö

OP Pohjois-Savo

Twitter: @MarjoMoi

Tuoreimmat
Rahala-blogi – Hyvä sijoittaja muistaa myös tuhlailla
Rahala-blogi – Hyvä sijoittaja muistaa myös tuhlailla
Jokaisen sijoittajan on hyvä muistaa tuhlaamisen jalo taito. Rahaa pitää osata käyttää myös tyhmästi, sillä se on elämää.
Nuku kuin olympiaurheilija – univalmentaja kertoo miten
Nuku kuin olympiaurheilija – univalmentaja kertoo miten
Valvotko stressin vuoksi herkästi? Kysyimme olympiaurheilijoiden univalmennusta tekevältä lääkäriltä, miten omaa untaan voi parantaa.
“Hyvää päivää, tarvitsisimme 1,2 autoa!” - olisiko OP Kausiautosta lapsiperheen kakkoskulkineeksi?
“Hyvää päivää, tarvitsisimme 1,2 autoa!” - olisiko OP Kausiautosta lapsiperheen kakkoskulkineeksi?
Meitä on kaksi aikuista ja kolme lasta. Ja yksi auto. Ajoittain tuntuu, että tarvitsisimme toisen menopelin. Emme silti missään tapauksessa halua toista autoa.
Osakkeiden osto – ennen vai jälkeen tulosjulkistuksen?
Osakkeiden osto – ennen vai jälkeen tulosjulkistuksen?
Osakkeiden osto oikeaan aikaan on haasteellista ammattilaisellekin, saati piensijoittajalle. Näillä muutamilla nyrkkisäännöillä voit välttää selkeimmät virheet.

OP sosiaalisessa mediassa