Miten sinä selviäisit, jos perhettäsi kohtaisi vakava sairastuminen tai tapaturma?

Ystäväni lapsi on sairastanut pienestä pitäen ja läpikäynyt useita leikkauksia. Ystäväperheen tilanne sai minut pohtimaan myös omaa ja perheeni terveyttä ja hyvinvointia. Mitä, jos vastaava tilanne kävisi oman perheeni kohdalle? Miten selviäisimme taloudellisesti vastaavasta tilanteessa?

Myös monia muita suomalaisia huolestuttavat vastaavat asiat. Finanssialan keskusliiton vuonna 2014 teettämän tutkimuksen mukaan koemme suurimmaksi uhkaksi hyvinvoinnillemme pitkäaikaisen sairastumisen sekä tapaturmat. Vaikka olemme eniten huolissamme siitä, miten oma terveytemme tai perheemme voi, monet kuitenkin turvaavat vakuutuksilla vain omaisuuteensa, kuten kodin tai auton, mutta jättävät oman terveytensä turvaamatta.

Omalle kohdalleni toi mielenrauhaa se, että olemme huolehtineet vakuutusturvastamme. Itselläni ja miehelläni on aina ollut vakuutukset sairastumisten ja tapaturmien varalta. Nyt vuoden ikäiselle lapselleni otimme vakuutuksen jo ennen syntymää. Ennen syntymää otettu vakuutus varmistaa katkeamattoman turvan jo raskausajalta jatkuen koko elämän ajan. Vakuutuksilla me turvaamme oman taloutemme terveytemme tai muun perheen hyvinvoinnin horjahtaessa: kun tiedämme vakuutuksen vuosihinnan ja omavastuun, meillä on tarkalleen etukäteen tiedossa paljonko mahdollisten tapaturmien ja sairauksien hoitokuluihin menee rahaa vuodessa.

Perheessäni olemme välttyneet pahoilta sairastumisilta ja tapaturmilta, mutta toki pienissäkin sairaustapauksissa haluamme päästä hoitoon nopeasti. Myös Kuopiossa auennut Pohjola Sairaala on vastaus toiveeseeni: Pohjola Sairaala on auki myös viikonloppuisin, ja OPn korvauspalvelu löytyy saman katon alta. Oma ja perheen hyvinvointi on meille kaikille elämässä tärkeintä - siksi jokaisen on hyvä välillä pysähtyä miettimään, miten selviäisi tapaturman tai sairastumisen sattuessa. Jos asia askarruttaa, niin me OPssa pystymme auttamaan sinua oman hyvinvointisi ja terveytesi turvaamisessa.

Kirjoittaja: Marjo Moilanen

vakuutusmyyntipäällikkö

OP Pohjois-Savo

Twitter: @MarjoMoi

Tuoreimmat
Kaikenlaisia huijareita
Kun tuntematon ihminen ottaa sinuun yhteyttä verkossa, kannattaa siihen suhtautua aina kriittisesti.
Kuka teillä maksaa kauppalaskun? Näin pariskunnat hoitavat raha-asiansa
Nina ja Taneli Sillantaan rahat ovat yhteiset, Mira ja Niko Ahjoniemi vastaavat kumpikin omista menoistaan. Kaksi pariskuntaa kertoo, mitä hyvää heidän erilaisista tavoistaan järjestää raha-asiat...
Seitsemän laihaa vuotta takana – onko vihdoin Nokian nousun aika?
90-luvulla suomalainen Nokia mullisti ihmisten tavan kommunikoida. Pitkään Suomi ja Nokia olivat matkapuhelinmarkkinoilla se suurin ja kaunein, mutta sitten tapahtui romahdus. Olisiko juhlavuoden...
Hirvi tuhoaa metsää syömällä – osaatko estää vahingot?
Vahva hirvikanta tuottaa metsänomistajille ja autoilijoille päänvaivaa. Kaksi asiantuntijaa arvioi nykytilannetta ja keinoja ennakoida hirvituhoja.