Miten sinä selviäisit, jos perhettäsi kohtaisi vakava sairastuminen tai tapaturma?

Ystäväni lapsi on sairastanut pienestä pitäen ja läpikäynyt useita leikkauksia. Ystäväperheen tilanne sai minut pohtimaan myös omaa ja perheeni terveyttä ja hyvinvointia. Mitä, jos vastaava tilanne kävisi oman perheeni kohdalle? Miten selviäisimme taloudellisesti vastaavasta tilanteessa?

Myös monia muita suomalaisia huolestuttavat vastaavat asiat. Finanssialan keskusliiton vuonna 2014 teettämän tutkimuksen mukaan koemme suurimmaksi uhkaksi hyvinvoinnillemme pitkäaikaisen sairastumisen sekä tapaturmat. Vaikka olemme eniten huolissamme siitä, miten oma terveytemme tai perheemme voi, monet kuitenkin turvaavat vakuutuksilla vain omaisuuteensa, kuten kodin tai auton, mutta jättävät oman terveytensä turvaamatta.

Omalle kohdalleni toi mielenrauhaa se, että olemme huolehtineet vakuutusturvastamme. Itselläni ja miehelläni on aina ollut vakuutukset sairastumisten ja tapaturmien varalta. Nyt vuoden ikäiselle lapselleni otimme vakuutuksen jo ennen syntymää. Ennen syntymää otettu vakuutus varmistaa katkeamattoman turvan jo raskausajalta jatkuen koko elämän ajan. Vakuutuksilla me turvaamme oman taloutemme terveytemme tai muun perheen hyvinvoinnin horjahtaessa: kun tiedämme vakuutuksen vuosihinnan ja omavastuun, meillä on tarkalleen etukäteen tiedossa paljonko mahdollisten tapaturmien ja sairauksien hoitokuluihin menee rahaa vuodessa.

Perheessäni olemme välttyneet pahoilta sairastumisilta ja tapaturmilta, mutta toki pienissäkin sairaustapauksissa haluamme päästä hoitoon nopeasti. Myös Kuopiossa auennut Pohjola Sairaala on vastaus toiveeseeni: Pohjola Sairaala on auki myös viikonloppuisin, ja OPn korvauspalvelu löytyy saman katon alta. Oma ja perheen hyvinvointi on meille kaikille elämässä tärkeintä - siksi jokaisen on hyvä välillä pysähtyä miettimään, miten selviäisi tapaturman tai sairastumisen sattuessa. Jos asia askarruttaa, niin me OPssa pystymme auttamaan sinua oman hyvinvointisi ja terveytesi turvaamisessa.

Kirjoittaja: Marjo Moilanen

vakuutusmyyntipäällikkö

OP Pohjois-Savo

Twitter: @MarjoMoi

Tuoreimmat
Iso ketju jäi toiseksi ‒ franchaising-yrittäjyys vaihtui omaan myymälään
Kymmenen vuotta Musti ja Mirri -ketjussa franchising-yrittäjänä vakuutti Maarit Karhu-Teiskosen siitä, että yrittäjyys on hänen juttunsa. Lopulta hänestä tuli kuitenkin yksityisyrittäjä.
Mitä pakkaat jääkiekon nuorten MM-kisoihin mukaan, Miro Heiskanen?
Jääkiekon nuorten MM-kisat pelataan 26.12.2017-6.1.2018 Yhdysvaltojen Buffalossa. Nuoret Leijonat starttasivat MM-leirityksen Vallilassa OPn tiloissa 15.12. Yksi joukkueen jäsenistä on Miro...
Miten saada rahaa?
Google listasi juuri trendaavimmat hakunsa vuodelta 2017. Henkilökategoriassa voiton vei edesmennyt presidentti Mauno Koivisto, mutta kiinnostavimmat asiat löytyivät hakukoneelta kysytyistä...
Korkoa korolle -ilmiö: tunnetko jo automaatin, joka moninkertaistaa säästösi?
Oletpa kaksi-, kolme- tai nelikymppinen, ehdit vielä kartuttaa muhkean säästöpotin, kun annat korkoa korolle -ilmiön tehdä työn. Asiantuntija kertoo, miten onnistut.

OP sosiaalisessa mediassa