Oulun Osuuspankilta 200 000 euron lahjoitus Oulun ammattikorkeakoulun varainhankintakampanjaan

Oulun Osuuspankki on päättänyt lahjoittaa Oulun ammattikorkeakoulun varainhankintakampanjaan 200 000 euroa.

Oulun ammattikorkeakoululla on merkittävä rooli ammattitaitoisen työvoiman kouluttajana Pohjois-Suomessa. Valmistuvat opiskelijat vahvistavat osaamisellaan alueen yritysten menestystä.

– Oulun Osuuspankki näkee tärkeäksi, että alueella on menestyvä ja vetovoimainen ammattikorkeakoulu. Korkeatasoinen ammattiopetus ja sen yhteydessä suoritettava lopputyö tarjoavat monelle yritykselle ja yhteisölle ensimmäisen kokemuksen tutkimustyöstä. Lopputyö tarjoaa työnantajille mahdollisuuden tutustua tuleviin ammattilaisiin ja tarvittaessa palkata heidät, kertoo Oulun Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Petri Sahlström.

Oulun Osuuspankissa on vuosittain Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijoita työharjoittelussa ja suorittamassa lopputyötään. Myös monet pankin työntekijöistä ovat Oamkin kouluttamia ammattilaisia.

– Kokemuksemme heidän taidoistaan ovat olleet erinomaiset. Ilman Oulun ammattikorkeakoulua uusien työntekijöiden palkkaaminen pankkiimme olisi huomattavasti vaikeampaa, Sahlström toteaa.

– Oulun Osuuspankki on vahva alueellinen pankki. Alueellisuus korostuu myös ammattikorkeakoulun perustehtävässä. Lahjoitus vahvistaa Oulun ammattikorkeakoulun mahdollisuuksia koulutuksen sisällölliseen kehittämiseen ja on osoitus Oulun Osuuspankin ja Oamkin hyvin toimivasta yhteistyöstä, sanoo rehtori Jouko Paaso.

Oulun ammattikorkeakoulu aloitti 2.2.2018 varainhankintakampanjan, jonka teema on Hyvinvointia pohjoiseen Suomeen. Kampanjan tarkoituksena on kehittää ja parantaa pohjoisen ihmisten mahdollisuuksia tulevaisuuden työmarkkinoilla sekä luoda alueen elinkeinoelämälle keinoja hyödyntää tieteen sovellutuksia tulevaisuuden innovaatioiden kehittämiseen.

Ammattikorkeakoululle tehdyt lahjoitukset käytetään koulutuksen kehittämistä tulevaisuuden työelämän tarpeisiin. Yli 10 000 euron lahjoitukset voidaan kohdentaa suoraan tietylle koulutusalalle.

Valtio on varannut vastinrahoitukseen yhteensä 24 miljoonaa euroa. Vastinraha jaetaan ammattikorkeakouluille kerättyjen varojen suhteessa. Tämä vastinraha rahastoidaan ja sen mahdollisia sijoitustuottoja voidaan kohdentaa korkeakoulun kehittämiseen.

Lahjoitetut varat on tarkoitus käyttää kehitystyöhön 2018–2020 aikana.

Kuvassa lahjoituksen perjantaina 13.4.2018 luovuttaneet Oulun Osuuspankin hallintoneuvoston puheenjohtaja Tiina Rajala sekä hallituksen puheenjohtaja Petri Sahlström (oik.) yhdessä Oulun ammattikorkeakoulun rehtorin Jouko Paason kanssa.

Tuoreimmat
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Tänä vuonna puukaupalle on erinomaiset edellytykset ja odotettavissa on jälleen uusi hakkuuennätys. Näin metsätalouden edustajat kommentoivat puumarkkinaa.
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Tutkimuksen mukaan suomalaiset kuluttavat juhannuksena eniten rahaa tarjoiluihin ja ruoanlaittoon. Tutut keskikesän juhlaperinteet elävät edelleen, mutta juhannushäiden sijaan nuoret suuntaavat...
Graafikon pätkätyöt taakseen jättänyt Keijo: ”Uusi työ vahtimestarina tuntuu jopa kutsumukselta”
Graafikon pätkätyöt taakseen jättänyt Keijo: ”Uusi työ vahtimestarina tuntuu jopa kutsumukselta”
Puolen vuoden lomautus ja sitä seurannut työnantajan konkurssi sysäsivät viisikymppisen Keijo Korhosen lopulta työhön, joka sopii hänen luonteelleen. Vaikka kolmen vuoden työttömyys ketutti...
Taloustaidot haltuun jo nuorena
Taloustaidot haltuun jo nuorena
Oman talouden hallitseminen on elintärkeä taito. Nuorena aloitettu omien menojen suunnittelu ja säästäminen opettavat järkevään rahankäyttöön.

OP sosiaalisessa mediassa