Jalla Board -brändin ytimessä on vastuullisuus

Oululainen Jalla Board -brändi tähtää kansainvälisille markkinoille muun muassa rullalaudoillaan. Yritys haluaa tarjota työpaikkoja turvapaikanhakijoille ja muille vaikeasti työllistyville

Board Members Oy on epäilemättä varsin ainutlaatuinen yritys. Se syntyi voittoa tavoittelemattoman yhteisön – Vuolle Setlementin – vetämän projektin pohjalle. Yritys pyrkii työllistämään ennen kaikkea turvapaikanhakijoita ja muuten vaikeassa asemassa olevia.

Ja vielä: tuotteidensa brändinimeksi se valitsi Jalla Boardin. Sotilasslangissa jalla tarkoittaa ripulia. Toki jalla tarkoittaa muutakin, mutta palataan siihen myöhemmin. Muutama kuukausi sitten perustetun yrityksen tavoite ei ole ihan vaatimaton.

– Päämäärämme on, että Jalla Boardista tulee kansainvälisesti tunnettu pohjoissuomalainen lifestyle-brändi Tuirasta, muotoilee Board Membersin toimitusjohtaja Arttu Tavia pilke silmäkulmassaan, mutta tosissaan.

Tavia kertoo yrityksen myös haluavan osoittaa, että yhteiskunnallisesti vaikuttavaa liiketoimintaa voi harjoittaa taloudellisesti kannattavalla tavalla.

Mitä kaikkea Jalla Boards -brändin alla sitten oikein on?

Tärkeimpiä tuotteita ovat pitkät rullalaudat, long boardit eli lonkkarit. Niitä on käytössä Suomen lisäksi jo muualla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Japanissa. Kaksi muutakin Jalla Board -tuotetta on saapunut markkinoille: lonkkareita muistuttavat korvakorut sekä oululaisen suunnittelijan Katja Iljanan suunnittelema laukku. Sekä korut että laukku valmistetaan ylijäämämateriaaleista.

Taustalla Esikoto-hanke

Board Membersin taustalla on Euroopan sosiaalirahaston ESR:n rahoittama Esikoto-hanke, jota Vuolle Setlementti vetää turvapaikanha-kijoille.

– Hankkeen yhteydessä olemme kartoittaneet turvapaikanhakijoiden osaamista. Varsinkin erilaisia kädentaitoja on monilla heistä valtavan paljon. Tuntui epäreilulta, että osaamista on, mutta ei mahdollisuuksia hyödyntää sitä ja tehdä töitä, kertoo yrityksen henkilöstöasioista vastaava ja Esikoto-projektin palveluksessa työskentelevä Minna Ylilehto.

Vastaus epäreiluuteen oli yksinkertainen. Ylilehto, Tavia ja neljä muuta ihmistä perustivat yrityksen, joka ottaa töihin hankalassa asemassa olevia ihmisiä.

– Tällä hetkellä Jalla Board -tuotteiden tekeminen tuo palkan kolmelle osapäiväiselle työntekijälle. Jatkossa on täysin mahdollista, että meillä työskentelee muitakin vaikeasti työllistyviä ihmisiä kuin turvapaikanhakijoita, kertoo Ylilehto. Yrityksen verstas on Vuolle Setlementin tiloissa.

Pyörii tulorahoituksella

Board Membersin perustajat eivät nosta yrityksestä rahaa. Toimitusjohtaja Arttu Tavian mukaan yritys pyörii nyt tulorahoituksella. Se hakee kuitenkin kasvunsa mahdollistamiseksi saman henkisiä yhteistyökumppaneita ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta haluavia rahoittajia.

Tavia on vakuuttunut Jalla Board -tuotteiden menestyksestä markkinoilla. Hän sanoo, että ihmiset tykkäävät tuotteista, vaikka eivät tun-nekaan tarinaa niiden takana. Vielä enemmän he pitävät niistä tarinan kuultuaan.

– Ostamalla Jalla Board -tuotteen tekee tietyn statementin, hän huomauttaa.

Kuluttajat ovat kaiken lisäksi jatkuvasti tiedostavampia ja vaativat yrityksiä työskentelemään myös yhteiskunnallisten tavoitteiden hyväksi. Board Members on Minna Ylilehdon mukaan jo hakenut Yhteiskunnallinen yritys -merkkiä näkyväksi osoitukseksi omista arvoistaan ja päämääristään. Ja sitten vielä pieni loppuselitys Jalla Board -brändinimelle: Jalla jalla on arabian kieltä ja tarkoittaa suomeksi nopeasti. Ja Jalla Board -tuotteiden on tarkoitus edetä nopeasti.

Toimisto Co-work by OP Labissa

Board Membersillä ei ole omaa toimistoa. Sen sijaan se käyttää hyväkseen OP Ryhmän ylläpitämää Co-work by OP Lab -tilaa Oulun ydinkeskustassa. Kysymyksessä on yrittäjille, yrityksille ja yhdistyksille tarkoitettu yhteinen työtila.

– Tykkään tämän paikan tunnelmasta. Täällä on hektinen tekemisen meininki ja paljon mahtavia eri alojen ihmisiä, kehuu Arttu Tavia.

Kuva: Oulun Osuuspankin kanssa Board Membersillä on hyvin toimiva pankkisuhde. Pankki on toimitusjohtaja Arttu Tavian mukaan mainiosti ymmärtänyt uudenlaisella konseptilla toimivaa yritystä. Kuvassa Arttu Tavia, Virpi-lemmikki ja yrityksen henkilöstöasioista vastaava Minna Ylilehto.

Juttu on julkaistu myös OP Oulun Yrityslehden numerossa 2/2018.

Tuoreimmat
Onko kotisi arvoasunto – nyt niitä kysytään
Onko kotisi arvoasunto – nyt niitä kysytään
Täyttääkö kotisi arvoasunnon kriteerit? Tällä hetkellä arvoasunnot käyvät hyvin kaupaksi. Kiinteistönvälittäjät kertovat, millainen arvoasunto kiinnostaa eniten.
Hiljainen heinäkuu yllättää usein yrittäjän: mitä tehdä, jos tilaukset lakkaavat?
Hiljainen heinäkuu yllättää usein yrittäjän: mitä tehdä, jos tilaukset lakkaavat?
Monet yrittäjät oppivat kassavirran tasapainottamisen tärkeyden kantapään kautta. Kassavajeen torjumiseen löytyy keinoja, mutta asiantuntijan tärkein vinkki yrittäjälle on tämä: lomaile silloin kun...
Viiden vai kolmen tähden rahasto? Mitä Morningstar-tähdet kertovat rahaston menestyksestä?
Viiden vai kolmen tähden rahasto? Mitä Morningstar-tähdet kertovat rahaston menestyksestä?
Tarjolla olevien sijoitusinstrumenttivaihtoehtojen määrä on kasvanut räjähdysmäisesti parin vuosikymmenen aikana. Erityisesti sijoitusrahastojen suosio on ollut vahvaa niin piensijoittajien kuin...
Tapaa OP Helsinki kesän tapahtumissa
Tapaa OP Helsinki kesän tapahtumissa
OP Helsingin kumppanitapahtumiin kuuluvat viime vuoden tapaan kaupunkikulttuuri- ja musiikkifestivaali Flow Festival, junioripelaajien jalkapalloturnaus Helsinki Cup ja tubettajatapahtuma Tubecon.

OP sosiaalisessa mediassa