Co-work by OP Lab yhdistää ihmiset ja ideat

Yhä useampi tekee sellaista työtä, jossa työpaikka tarkoittaakin läppäriä ja puhelinta. Co-work by OP Lab luo esimerkiksi freelancereille, kevytyrittäjille ja eri alojen asiantuntijoille mahdollisuuden myös verkostoitua.

On tavallinen arkipäivä Co-work by OP Labin tiloissa Oulun keskustassa Hallituskadulla. Katutason kaikille avoimessa työtilassa on viihtyisä tunnelma. Läppärit ja kahvikupit kököttävät sulassa sovussa työpöydillä, näppäimet rapisevat ahkerasti ja kahvikoneen lähellä käy pieni puheenporina.

Eemeli Alanne, Antti Paasisalo ja Janne Rautiainen käyvät läpi yrittäjyyteen liittyviä asioita. Osa heistä käy Co-work by OP Labissa työskentelemässä lähes päivittäin, osa vähän harvemmin. Yhteistä näille co-work-työskentelijöille on halu hakeutua toisten samankaltaisten pariin. Nytkin miesten keskustelut ovat polveilleet niin mielenkiintoisina, että takki päällä jo tovin lähtöä tehnyt Alanne ei vain malta lähteä pois.

”Täällä on mahtavat puitteet luovalle työlle, keskeinen sijainti sekä hyvä paikka pyöritellä ideoita ja tutustua ihmisiin”, miehet tiivistävät.

Se juuri on co-workin perusajatus. Ihmisten lisäksi yhdistyvät myös ideat. Yhteisissä tiloissa työskentely voi synnyttää uusia tuttavuuksia ja sitä kautta uusia ideoita, joilla voi olla kauaskantoisia seurauksia.

Kävijöitä monipuolisesti

Maailmalla yhteisölliset co-working-tilat ovat yhä suositumpi tapa tehdä työtä, ja Suomeenkin malli on rantautunut sutjakkaasti. Oulussa Co-work by OP Lab tarjoaa työ- ja tapahtumatilaa yrittäjien, yritysten ja yhdistysten käyttöön.

”Täällä käy hyvin monipuolista porukkaa. Paljon on esimerkiksi yhden miehen tai naisen yrityksiä ja paljon myös etätyöntekijöitä tai sellaisia, joilla on esimerkiksi päätoimipiste Helsingissä. Osa on freelancereita, ja osalla on paljon matkustelua vaativa työ”, kuvailee Co-work by OP Labin tuoteomistaja Marjaana Annala (kuvassa).

Katutason Lounge-työtila on avointa ja ilmaista tilaa kaikille arkipäivisin. Tilassa on viihtyisiä työpöytäpaikkoja, nojatuoleja ja sohvia sekä äänieristetyt puhelinkopit. Kellarikerroksen hiljaiseen työtilaan eli Holviin on pääsy Co-work by OP Labin päivä- tai kuukausijäsenillä. Työtilassa on ergonomiset työpisteet, joista osasta löytyy myös lisänäytöt työskentelyä varten. Kuukausijäsenenä tilat ovat käytössä 24/7.

Co-work by OP Labin jäsenenä voi hyödyntää myös yläkerran eli Stagen neuvottelu-, workshop- ja tapahtumatiloja. Helposti muunneltavat tilat soveltuvat pienten tapahtumien ja erilaisten tapaamisten tai ideointituokioiden järjestämiseen. Neuvottelutilan voi varata tärkeää tapaamista varten, workshop-tilassa onnistuu vaikkapa työpajatyöskentely ja tapahtumatilassa voi järjestää esimerkiksi seminaarin.

Tiloja voi myös vuokrata, vaikka ei olisi jäsen.

Yhteisöllisyyttä ja joustavuutta

”Yhteisöllisyyden lisäksi myös joustavuus on co-workin kantava teema”, Annala kertoo. Moni yksin työskentelevä käy palavereissa asiakkaiden luona tai liikkuu muuten työpäivän aikana tapaamisesta toiseen. Cowork-tilan etuna tällöin on, että sitä voi käyttää juuri silloin kuin tarvitsee.

Kun työn deadlinet painavat päälle, voi vaikkapa itsensä työllistäjä tarvita työtilaa ympäri vuorokauden. Toisaalta sellainen, joka työskentelee muualla tai kiertää asiakkaiden luona, ei välttämättä tarvitse toimistotilaa joka päivä.

”Yhä vähemmän ihmiset työskentelevät kahdeksasta neljään rutiinissa, siksi tarvitaan joustavuutta. Usein freelancereilla ja yksinyrittäjillä on myös selkeästi tarve sille, että pääsee muiden keskuuteen tekemään töitä”, Annala pohtii.

Näin co-work-tila ei ole pelkkä työskentelytila, vaan paikka, jossa mahdollistuvat kohtaamiset.

”Tänne voi piipahtaa vaikka puoleksikin tunniksi ja tavata tuttuja tai solmia uusia tuttavuuksia. Sitä kautta voi syntyä myös uusia työkumppanuuksia.”

OP sosiaalisessa mediassa