Töitä ja tekijöitä OPn piikkiin

Lounais-Hämeen Rastissa etsitään rastien lisäksi nyt myös kesätyöntekijöitä. Suunnistusseura on hakenut mukaan Osuuspankin Kesäduuni-kampanjaan, jonka avulla se voi työllistää 15–17-vuotiaita nuoria kahdeksi viikoksi. Pienessä seurassa pankin tuella palkatut kesätyöntekijät ovat suuri apu.

Suunnistuskouluja, kilpailuja sekä tulosten kirjaamista. Vapaaehtoisvoimin toimivassa Lounais-Hämeen Rastissa tekemistä riittää. Helpottaakseen aktiivijäsentensä työmäärää, seura on jo useampana vuonna palkannut kolme nuorta kesätöihin Lounaismaan Osuuspankin tuella.

– Innostuimme välittömästi, kun pankista kerrottiin meille tästä mahdollisuudesta. Nuoret ovat meille iso apu ja Osuuspankin tuki on meille tärkeää, sillä emme pystyisi palkkaamaan heitä muuten, Lounais-Hämeen Rastin tiedottaja Susanna Rokka kertoo.

Kesäduuni-kampanjassa OP Lounaismaa lahjoittaa sadalle 15–17-vuotiaalle nuorelle kesätyöpaikan Forssan, Salon, Someron ja Tammelan alueella toimivissa seuroissa ja yhdistyksissä.

– OP tukee kampanjaan hyväksyttyjä seuroja 400 eurolla kesätyöntekijää kohti. Ja kuten meidän tapauksessamme, seuroilla on mahdollisuus työllistää myös useampia nuoria, Rokka sanoo.

Maksaa vaivan

Lounais-Hämeen Rastilla on jo useamman vuoden kokemus kesätyöntekijöistä ja Rokka kannustaa myös muita alueen yhdistyksiä hyödyntämään OPn tarjoamaa mahdollisuutta.

– Nuorten palkkaamisesta syntyvää ylimääräistä papereiden pyörittelyä on turha pelätä. Palkanmaksu ja muiden lakisääteisten asioiden hoitaminen on lopulta melko yksinkertaista ja nuorten tuoma työpanos korvaa nähdyn vaivan moninkertaisesti.

Suunnistusseurassa on työllistetty nuoria lähinnä omien jäsenten joukosta, mutta seuroilla on mahdollisuus työllistää nuoria myös toimintansa ulkopuolelta.

– Työn luonteen takia palkkaamme oman lajimme nuoria. Kesätyöntekijät ovat apuna suunnistuskoulujen ja kilpailuiden järjestämisessä, joten heillä on oltava kokemusta suunnistamisesta.

Pienestä koostaan huolimatta seuralla ei ole ollut vaikeuksia sopivien kesätyöntekijöiden löytämisessä.

– Meillä on ollut ainoastaan reippaita kesätyöntekijöitä. Nuoret ovat innoissaan, kun he saavat tehdä töitä oman harrastuksen parissa.

Tulevaisuuden tekijöitä

Kesäduuni-kampanja on tarjonnut Lounais-Hämeen Rastille arvokkaita lisäkäsiä toiminnan pyörittämiseen, mutta tärkeää on myös tarjota nuorille kosketus työelämään.

– Tämä on mahtava tilaisuus nuoria ajatellen. Kilpailu kesätyöpaikoista on nykyään kovaa ja on hienoa, että voimme osaltamme antaa heille mahdollisuuden saada töitä kesäksi, Rokka sanoo.

Seurassa on myös huomattu, että monipuoliset työtehtävät auttavat nuoria ymmärtämään vapaaehtoistyön merkitystä ja ottamaan lisää vastuuta oman harrastuksen parissa.

– Monet ovat yllättyneet esimerkiksi siitä, kuinka paljon työtunteja tulosten kerääminen, kirjaaminen ja lähettäminen Forssan Lehteen vaatii. Se kuulostaa helpolta, mutta siinä on oikeasti iso työ. Kesätyössä vietetyn ajan jälkeen moni nuori osaa arvostaa seuran eteen tehtävää työtä ihan uudella tavalla.

Täytä yhdistyksen hakulomake osoitteessa www.lyyti.in/kesaduuni2018 ja lähetä se 25.2. mennessä.

Tuoreimmat
Mitä väliä, jos opintolainalla bilettää? Nuorten maksuhäiriömerkinnät ovat kasvussa kahdesta syystä
Mitä väliä, jos opintolainalla bilettää? Nuorten maksuhäiriömerkinnät ovat kasvussa kahdesta syystä
Opintolaina voi olla tuottava sijoitus tulevaisuuteen, mutta kaikki lainat eivät sitä ole. Miksi yhä useammalla nuorella aikuisella on maksuhäiriömerkintöjä, ja voisiko asialle tehdä jotain?...
Tilitoimiston valinta voi olla myös arvokysymys
Tilitoimiston valinta voi olla myös arvokysymys
Kahden hengen suunnittelutoimistolle oli tärkeää, että myös tilitoimisto on pieni. Sen sijaan esimerkiksi maantieteellisellä sijainnilla ei ollut väliä, sillä kaiken voi hoitaa digitaalisesti.
Vuosikymmenten vientiponnistelut tuottivat tulosta – ”Vienti on Miilukankaan tärkeä syömähammas tällä hetkellä"
Vuosikymmenten vientiponnistelut tuottivat tulosta – ”Vienti on Miilukankaan tärkeä syömähammas tällä hetkellä"
Vuosikymmenten ponnistelut vientitoiminnan edistämiseksi ovat tehneet raahelaisesta Miilukankaasta kansainvälisen yrityksen.
Kehittyvien markkinoiden helmasynti inflaatio
Kehittyvien markkinoiden helmasynti inflaatio
Kehittyvien talouksien helmasynti on ollut inflaation karkaaminen käsistä nousukauden huipulla. Viimeisen vuosikymmenen aikana keskeinen kehittyviä markkinoita vakauttava tekijä on ollut inflaation...

OP sosiaalisessa mediassa