Miljoonien markkinoiden innovaatio

Miksi amerikkalaislähtöisen yrityksen tuotekehitys kannattaa tehdä Salossa? Miksi Suomi on hyvä paikka tehdä tuotekehitystä? Koska Suomessa tuetaan innovatiivisia ja kansainvälisille markkinoille suuntautuvia yrityksiä. Ja koska paikallinen OP voi tarjota Euroopan Investointirahoituksen takaamaa rahoitusta.

Salon Microsoftin kampuksella on hiljaista, mutta päärakennuksen kolmannessa kerroksessa kuhisee. Nuviz Oy:n 30-päinen muotoilijoista, softan tekijöistä ja muista tuotekehittelijöistä muodostettu tiimi tekee ahkerasti töitä.

Nuvizin kehittämä läpinäkyvä visiirinäyttö heijastaa ajajalle tärkeää tietoa kuten nopeus, kellonaika, sadehälytyksiä ja navigaatiota noin kymmenen metrin päähän motoristin näkökentään. Laitteen avulla voi kommunikoida toisten motoristien kanssa, sillä voi ottaa kuvia tai videoita ja kuunnella musiikkia. Taustalle suunnitellun aplikaatiosoftan ansiosta tuotteen käyttäjät voivat jakaa toistensa kanssa reittejä ja fiiliksiä, kertoo tuotekehitystiimiä vetävä Arto Kiema.

Yritys on perustettu Kaliforniassa vuonna 2013. Alussa oli kaksi saksalaista kaveria, jotka kehittivät hävittäjien kuomuihin heijastusnäyttöjä. Toinen kavereista oli lähellä joutua pahaan moottoripyöräonnettomuuteen säätäessään jakojen välissä olevaa navigaattoria. Syntyi ajatus - miksi tietoja ei saisi näkymään moottoripyöräkypärän visiiriin?

Ideaa lähdettiin viemään eteenpäin. Arto Kiema sai puhelun ja kahdessa päivässä hän oli rekrytoinut 20 hengen tuotekehitystiimin.

Maailmassa on 100 miljonaa Nuvizin kohderyhmään kuuluvaa moottoripyöräilijää - sellaista, joka on valmis satsaamaan ajomukavuuteen, turvallisuuteen ja sosiaalisuuteen. Hyvään tuotteeseen on löytynyt tukea ja rahoitusta. Salon kaupungilta ja Lounaismaa Osuuspankilta on saatu mahtavasti tukea, kiittelee Arto Kiema.

Tulevaisuus näyttää minkälainen hitti tästä maailmalle ponkaisee.

Teksti Johanna Talikainen, kuva Kalle Lahtinen Kuvassa Arto Kiema (vas.) ja Petri Hirvonen. (Artikkeli julkaistu OP Lounaismaan Kumppani-lehdessä 2/2016)

Tuoreimmat
Rahala-blogi – Miten minusta tuli sijoittaja
Sijoittaminen ei kuulu vain harvoille ja valituille massimiehille. Se on jokaisen naisen ja miehen perusoikeus, sillä vaurastumisesta hyötyy niin ihminen itse kuin ympäröivä maailmakin.
Suomalainen viljelytekniikka voi auttaa viemään perunan avaruuteen
Ilmaperuna oli aluksi pelkkä humoristinen heitto. Kahdeksassa vuodessa Suomen Siemenperunakeskus on kuitenkin kehittänyt siitä vakavasti otettavan tuotteen.
Valtio tukee sähköauton ostoa ja tuo romutuspalkkion takaisin – Lue miten pääset osalliseksi rahapotista
Romutuspalkkio ja sähköautojen hankintatuki astuivat voimaan vuoden vaihteessa. Ympäristöystävällisempää autoilua tuetaan yhteensä 14 miljoonalla eurolla neljän vuoden aikana.
Lompakko kesäkuntoon – vältä rahariidat parisuhteessa
Rahankäyttö on yksi tyypillisimpiä parien riidanaiheita. Kun keskustelette avoimesti näistä neljästä rahankäyttöön liittyvästä asiasta, on helpompi olla reilu puolin ja toisin jo reilusti ennen kesää.

OP sosiaalisessa mediassa