Miljoonien markkinoiden innovaatio

Miksi amerikkalaislähtöisen yrityksen tuotekehitys kannattaa tehdä Salossa? Miksi Suomi on hyvä paikka tehdä tuotekehitystä? Koska Suomessa tuetaan innovatiivisia ja kansainvälisille markkinoille suuntautuvia yrityksiä. Ja koska paikallinen OP voi tarjota Euroopan Investointirahoituksen takaamaa rahoitusta.

Salon Microsoftin kampuksella on hiljaista, mutta päärakennuksen kolmannessa kerroksessa kuhisee. Nuviz Oy:n 30-päinen muotoilijoista, softan tekijöistä ja muista tuotekehittelijöistä muodostettu tiimi tekee ahkerasti töitä.

Nuvizin kehittämä läpinäkyvä visiirinäyttö heijastaa ajajalle tärkeää tietoa kuten nopeus, kellonaika, sadehälytyksiä ja navigaatiota noin kymmenen metrin päähän motoristin näkökentään. Laitteen avulla voi kommunikoida toisten motoristien kanssa, sillä voi ottaa kuvia tai videoita ja kuunnella musiikkia. Taustalle suunnitellun aplikaatiosoftan ansiosta tuotteen käyttäjät voivat jakaa toistensa kanssa reittejä ja fiiliksiä, kertoo tuotekehitystiimiä vetävä Arto Kiema.

Yritys on perustettu Kaliforniassa vuonna 2013. Alussa oli kaksi saksalaista kaveria, jotka kehittivät hävittäjien kuomuihin heijastusnäyttöjä. Toinen kavereista oli lähellä joutua pahaan moottoripyöräonnettomuuteen säätäessään jakojen välissä olevaa navigaattoria. Syntyi ajatus - miksi tietoja ei saisi näkymään moottoripyöräkypärän visiiriin?

Ideaa lähdettiin viemään eteenpäin. Arto Kiema sai puhelun ja kahdessa päivässä hän oli rekrytoinut 20 hengen tuotekehitystiimin.

Maailmassa on 100 miljonaa Nuvizin kohderyhmään kuuluvaa moottoripyöräilijää - sellaista, joka on valmis satsaamaan ajomukavuuteen, turvallisuuteen ja sosiaalisuuteen. Hyvään tuotteeseen on löytynyt tukea ja rahoitusta. Salon kaupungilta ja Lounaismaa Osuuspankilta on saatu mahtavasti tukea, kiittelee Arto Kiema.

Tulevaisuus näyttää minkälainen hitti tästä maailmalle ponkaisee.

Teksti Johanna Talikainen, kuva Kalle Lahtinen Kuvassa Arto Kiema (vas.) ja Petri Hirvonen. (Artikkeli julkaistu OP Lounaismaan Kumppani-lehdessä 2/2016)

Tuoreimmat
Politiikka teki paluun markkinoiden näyttämölle
Politiikka teki paluun markkinoiden näyttämölle
Viime vuoden rauhaiselo politiikassa on alkuvuonna kokenut mullistuksia, kun Yhdysvaltain presidentti Trump on pistänyt tuulemaan. Viime viikkoina nämä tapahtumat ovat pitkästä aikaa näkyneet...
43 yhdistystä ja seuraa sai #Hyväkiertämään -tukea
43 yhdistystä ja seuraa sai #Hyväkiertämään -tukea
Lasten ja nuorten hyvinvointiin yhteensä 30.000 euroa OP Länsi-Uusimaalta
Pääsiäisnoitien yllätyshitti? Kirpeitä karkkeja virpojille ja kolikot säästöön
Pääsiäisnoitien yllätyshitti? Kirpeitä karkkeja virpojille ja kolikot säästöön
Töhnämunia, Kindereitä vai hedelmäkarkkeja? Virpojat ovat liikkeellä palmusunnuntaina, mutta myös lankalauantaina.
Så påverkar förvärvsinkomst pensionens belopp
Så påverkar förvärvsinkomst pensionens belopp
Har du lust att fortsätta jobba trots att pensionsåldern närmar sig? Varför inte – arbete under pension minskar inte ålderspensionens belopp, och du tjänar in mer pension.

OP sosiaalisessa mediassa