Liikenteessä uudistuneella vakuutuksella

Alkuvuodesta päivittynyt liikennevakuutuslaki uudisti autojen vakuuttamista merkittävästi. Muutoksen ansiosta Osuuspankin asiakkaat saavat liikennevakuutukseensa nyt aiempaa suuremman lähtöbonuksen, vikkelän bonuskehityksen sekä kattavan bonusturvan.

Uusi liikennevakuutus huomioi entistä paremmin asiakkaan henkilökohtaisen vahinkohistorian. Salon Vartsalassa asuva Simo Savolainen innostui hyödyntämään uudet edut ja päivitti liikennevakuutuksensa kesällä.

– Varasin ajan Osuuspankkiin ja kävimme palveluneuvojan kanssa läpi, mitä uudistus ja vakuutusturva pitävät sisällään. Sain samalla kertaa uusittua kaikki perheemme autoihin liittyvät vakuutukset.

Uudistuksen myötä liikennevakuutusta ei määritellä enää auton vahinkohistorian perusteella. Nyt huomioidaan kuljettajan henkilökohtainen vakuutushistoria siten, että tarkastellaan onko lähihistoriassa sattunut liikenne- tai muita autoihin liittyviä vahinkoja.

– Uudella kuljettajalla liikennevakuutuksen lähtöbonus on 40 prosenttia. Asiakkaalla on myös mahdollisuus saada sama bonusprosentti kaikkiin ajoneuvoihin, Osuuspankin palveluneuvoja Linda Lindroos kertoo.

Uudistus oli tervetullut muutos useamman auton omistavalle Simolle. Perheellä on kaksi autoa jokapäiväisessä käytössä, minkä lisäksi pihapiiristä löytyy myös harrasteauto.

– Kaikissa kolmessa autossa on nyt samat bonukset ja samalla aiempaa edullisemmat vakuutusmaksut. On hienoa, että bonuksien kertymistä ei tarvitse odotella enää erikseen jokaisen auton kohdalla.

Huolellisuus palkitaan

Uudessa liikennevakuutuksessa korkein mahdollinen bonus on nyt 80 prosenttia aiemman 70 prosentin sijaan. Maksimibonus on mahdollinen asiakkaille, joille ei ole sattunut vahinkoja.

– Pidän ajatuksesta, että huolelliset kuskit palkitaan. Korkeamman bonustason lisäksi parhailla kuskeilla on mahdollisuus saada vakuutukseensa myös uusi bonusturva, Simo tietää.

Bonusturva tulee automaattisesti ja maksuttomasti voimaan, kun asiakas on ajanut kaksi vakuutuskautta 80 prosentin bonuksella. Bonusturvan ansiosta ensimmäinen liikennevahinko ei laske asiakkaan bonuksia.

– Jos vahinko kuitenkin osuu kohdalle, OP-Vahinkoapu auttaa asiakasta. Vahinkoapu on palvelu, joka opastaa vahingon sattuessa. Sieltä löytyy myös asiakasta lähellä olevat lääkärit, korjaamot ja muut OPn yhteistyökumppanit, Linda kertoo.

– Tämä on hienoa, sillä hyvällekin kuskille voi käydä vahinko tai huono tuuri. Yksi vahinko on inhimillinen, Simo toteaa.

Vikkelä bonuskehitys

OPn uudessa liikennevakuutuksessa on 40 prosentin lähtöbonus. Huolellisia kuskeja palkitaan myös entistä ripeämmin ajotaidon kehittymisestä. Vahingottomalla ajolla uuden kuljettajan liikennevakuutuksen bonusprosentti nousee aiempaa nopeammin.

– Uskomme, että asiakkaamme ovat lähtökohtaisesti hyviä kuskeja. Huolellisella kuskilla bonusprosentti nousee kolmessa vuodessa tasolle 64 ja viidessä vuodessa tasolle 70, Linda havainnollistaa.

Voimassaolevat liikennevakuutukset eivät päivity automaattisesti uudistettuun vakuutukseen. Liikennevakuutus on kuitenkin helppo uusia olemalla yhteydessä pankkiin.

– Uudistuneen liikennevakuutuksen voi hankkia OPn verkkokaupasta, konttorilta tai puhelinpalvelusta.

Autojen vakuuttaminen OPn kautta oli itsestäänselvyys seitsemän vuotta sitten omistaja-asiakkaaksi liittyneelle Simolle.

– On helppoa, kun perheen kaikki raha- ja vakuutusasiat hoituvat saman katon alla. Pankki-ja vakuutusasioiden keskittäminen tuo lisäalennuksia ja etuja, mitkä pudottavat vakuutusten kokonaishintaa entisestään.

Teksti Johanna Hento

Kuva Kalle Lahtinen

Tuoreimmat
Kuinka koota omaan talouteen sopiva sijoituskokonaisuus?
Kuinka koota omaan talouteen sopiva sijoituskokonaisuus?
Kun on tehnyt päätöksen vaurastumisen aloittamisesta, on aika selvittää oma sijoittajaprofiili. Mutta millaisia erilaisia profiileja on, ja mikä sijoituskohde sopii millekin tyypille?
Pankki mukana arjessa
Pankki mukana arjessa
Mun pankkiasiat on lapsesta saakka hoidettu osuuspankissa ja en osaisi kuvitella vaihtavani tätä tuttua ja turvallista pankkia mihinkään toiseen. Ajattelin kertoa nyt tarkemmin siitä, miten...
Mikä tekee leirintäalueesta Suomen parhaan? – ”Ihmiset arvostavat luonnonläheistä sijaintia keskustan vieressä”
Mikä tekee leirintäalueesta Suomen parhaan? – ”Ihmiset arvostavat luonnonläheistä sijaintia keskustan vieressä”
Leirintäalueella vietetään nykyään entistä hektisempää arkea, sillä aukioloaikojen pidentyminen ja sähköisten asiointikanavien lisääntyminen ovat tuoneet uutta painetta asiakaspalveluun.
Uudistunut OP Pohjois-Savo esittäytyi Suonenjoen Mansikkakarnevaaleilla
Uudistunut OP Pohjois-Savo esittäytyi Suonenjoen Mansikkakarnevaaleilla
Suonenjoen Mansikkakarnevaalit on yksi Suomen vanhimmista kesätapahtumista. Ensimmäiset karnevaalit järjestettiin jo vuonna 1970. Tänä vuonna karnevaalikulkueessa esittäytyi myös uudistunut OP...

OP sosiaalisessa mediassa