Kasvotusten verkossa

Verkkoneuvottelu on toimiva vaihtoehto konttorissa asioinnille. Se mahdollistaa henkilökohtaisen palvelun paikasta riippumatta. Salolainen Lotta-Maria Jensen kävi lainaneuvottelun verkossa ja yllättyi kuinka kätevästi kaikki kävi.

Kun työskentelee toisella paikkakunnalla, ei lainaneuvotteluihin niin vaan pääsekään. Kiitos teknologialle, neuvottelut voi käydä myös verkossa.

– Olin täyttänyt lainahakemuksen etukäteen verkossa. Rahoitusneuvoja Outi Järvinen ehdotti minulle, että käymme tarjouksen läpi verkkoneuvotteluna. Se oli loistava idea, Lotta-Maria Jensen kertoo.

Verkkoneuvottelussa muodostetaan video- ja ääniyhteys oman tietokoneen kautta pankin asiantuntijaan.

– Ensin yritin yhteyttä väärällä selaimella, mutta kun sen ymmärsin vaihtaa, niin kaikki sujui hienosti. Yhteys avautui helposti ja Outi siellä heti näkyikin toisessa päässä. Se oli ihan kuin olisimme istuneet samassa tilassa, jatkaa Jensen.

– Teknisesti pidin koko prosessia helppona. Vaikka verkkoneuvottelu olikin minulle aivan uusi juttu, kaikki meni todella luontevasti. Eikä minulla ole kokemusta edes skypettämisestä, Jensen nauraa.

Parempi kuin puhelu

Verkkoneuvottelussa äänen ja kuvan lisäksi pankin asiantuntija voi jakaa erilaisia materiaaleja, tietoja ja dokumentteja.

– Kävimme neuvottelussa läpi tarjouksen kohta kohdalta. Mukana oli sellaisia minulle uusia asioita, kuten lainan korkokatto. Siksi oli hyvä, että Outi pystyi selittämään minulle niitä havainnemateriaalin kanssa. Puhelimessa en olisi välttämättä kaikkea ymmärtänyt, Lotta-Maria Jensen vahvistaa.

Lounaismaan Osuuspankin Outi Järvinen kertoo, että verkkoneuvottelut ovat yleistyneet nopeasti.

– Kun asiakas tekee lainahakemuksen verkossa, on luontevaa ehdottaa hänelle tarjouksen läpikäymistä verkkoneuvotteluna. Toki asioita voi täydentää myös puhelimessa ja aina voi tulla myös konttorille keskustelemaan.

– Tänä päivänä koko prosessin voi hoitaa verkossa, myös lainan allekirjoittamisen. Eikä siihen vaadita muuta kuin verkkopankkitunnukset.

Lotta-Maria Jensen on valmis käyttämään verkkoneuvottelua myös jatkossa.

– Suosittelen. Se oli todella kätevää.

Teksti Johanna Talikainen

Kuva ja video Kalle Tulander

Tuoreimmat
Kotipizzan matka pörssiin oli opettavainen - taustalla oikein aistitut trendit ja toimiva strategia
Kotipizzan matka pörssiin oli opettavainen - taustalla oikein aistitut trendit ja toimiva strategia
Kotipizza oli ensimmäinen laadukkaan pikaruuan eli fast casual -alan yritys, joka listautui Helsingin pörssiin. Toimitusjohtaja ja pankin edustaja kertovat, miten listautumisprosessi sujui.
Yhteisöllisyydessä on voimaa
Yhteisöllisyydessä on voimaa
Finanssiala on ollut viime ajat voimakkaan muutoksen kourissa. Digitalisaatio, lisääntynyt sääntely ja uudet palveluntarjoajat ovat muuttaneet toimialaa voimakkaasti. Useiden asiantuntija-arvioiden...
Pääsiäisenä pitkäksi viikonlopuksi Eurooppaan? 5 kohdetta, joihin pääset vielä kohtuuhinnalla
Pääsiäisenä pitkäksi viikonlopuksi Eurooppaan? 5 kohdetta, joihin pääset vielä kohtuuhinnalla
Jos haluat haistella pääsiäisenä kevättuulia jossain muualla kuin kotimaassa, kannattaa toimia nopeasti. Näihin kohteisiin saat vielä kohtuuhintaiset lennot ja majoituksen kuumimpaan sesonkiaikaan.
Keväistä säätä nähdään vilaus – muuten kylmä keli jatkuu
Keväistä säätä nähdään vilaus – muuten kylmä keli jatkuu
Vielä voi nauttia lumisista päivistä, sillä pakkanen paukkuu yhä lähipäivinä.

OP sosiaalisessa mediassa