Pankkipalveluja maatiloille

OP Länsi-Uudenmaan maa- ja metsätalousvastaava Johanna Huovinen etsii työkseen ratkaisuja maatalousyrittäjien pankkiasiointiin.

Maa- ja metsätalousvastaava Johanna Huovisella on periaatteessa siisti sisätyö. Arkiaamuna hän pukee päälleen jakkupuvun, kuten kuka tahansa muu OP Länsi-Uudessamaassa työskentelevä. Auton takakontissa odottavat kuitenkin Nokian kumisaappaat, jos kesken työpäivän poiketaankin pellolle tai navettaan.

– Olen pitänyt saappaita autossa siitä asti, kun kerran erehdyin menemään tilakäynnille tavallisissa kengissä. Niillä kengillä ei sen jälkeen enää pankkiin mentykään, Huovinen kertoo nauraen.

Maatalous lähellä sydäntä

Huovinen vastaa työssään pankin maa- ja metsätalousasiakassuhteista ja on päivittäin tekemisissä maatilayrittäjien ja maanviljelijöiden kanssa. Hänet nimitettiin tehtävään viime syksynä. Sopivampaa henkilöä maa- ja metsätalousvastaavan tehtävään olisi saanut etsiä, sillä Huoviselle maatilaelämä on tullut tutuksi jo lapsena.

– Maatalous on ollut aina lähellä sydäntäni. Isovanhempani olivat maanviljelijöitä ja vietin lapsena kesät ja viikonloput heidän maatilallaan Satakunnassa, Huovinen sanoo.

OP Länsi-Uudessamaassa panostetaan nyt entistä enemmän maa- ja metsätalouspalveluihin. Huovinen seuraa aktiivisesti maatalousalaa, jotta pystyy ymmärtämään maatilayrittäjien tarpeita paremmin. Uutta tehtäväänsä varten hän suoritti OPn MaMe Pro Maatalous -tutkinnon.

– Tässä työssä ei pärjää, ellei ole kiinnostunut maataloudesta. Vaatii jatkuvaa opiskelua ja tiedonhakua, että pysyy perillä, missä alalla mennään.

Yritysasiantuntijasta tilasaappaisiin

Aikaisemmin Huovinen työskenteli pankissa yritysasiantuntijana päätehtävänään uusasiakashankinta. Pankkiuransa hän on kuitenkin aloittanut jo paljon aikaisemmin. Porista kotoisin oleva Huovinen oli kesätöissä silloisessa Kansallis-Osake-Pankissa (KOP) vain 14-vuotiaana. Välissä Huovinen kouluttautui ylioppilasmerkonomiksi ja suoritti matkailualan tutkinnon. Pankkiura sai jatkoa, kun Huovinen muutti miehensä kanssa pääkaupunkiseudulle vuonna 1996.

Työssään Huovinen tapaa asiakkaita tarpeen mukaan joko jossakin OP Länsi-Uudenmaan viidestä konttorista tai suoraan asiakkaan tilalla. Toisinaan tapaamiset hoidetaan digitaalisten palvelujen, kuten verkkoneuvottelun, välityksellä. Tilakäynneillä Huovinen kartoittaa yhdessä OP Vakuutuksen asiantuntijan kanssa asiakkaan tilanteen: millaisia tarpeita pankki- ja vakuutuspalveluille on nyt ja tulevaisuudessa.

– Kun näkee itse tilan toiminnan ja rakennukset, hahmottaa paremmin, mitä palveluja asiakkaat tarvitsevat, Huovinen sanoo.

Samalla käynnillä käydään läpi myös yrittäjän henkilökohtaiset pankkiasiat. – Tavoitteena on löytää ratkaisu kaikkiin asiakkaan tarpeisiin yhdellä tapaamisella.

Yhteystiedot maa- ja metsätalousasiakkaille Johanna Huovinen Puh. 010 254 5292 Huovisen lisäksi maa- ja metsätalouspalveluita saa jokaisesta OP Länsi-Uudenmaan konttorista.

Tuoreimmat
Kotipizzan matka pörssiin oli opettavainen - taustalla oikein aistitut trendit ja toimiva strategia
Kotipizzan matka pörssiin oli opettavainen - taustalla oikein aistitut trendit ja toimiva strategia
Kotipizza oli ensimmäinen laadukkaan pikaruuan eli fast casual -alan yritys, joka listautui Helsingin pörssiin. Toimitusjohtaja ja pankin edustaja kertovat, miten listautumisprosessi sujui.
Yhteisöllisyydessä on voimaa
Yhteisöllisyydessä on voimaa
Finanssiala on ollut viime ajat voimakkaan muutoksen kourissa. Digitalisaatio, lisääntynyt sääntely ja uudet palveluntarjoajat ovat muuttaneet toimialaa voimakkaasti. Useiden asiantuntija-arvioiden...
Pääsiäisenä pitkäksi viikonlopuksi Eurooppaan? 5 kohdetta, joihin pääset vielä kohtuuhinnalla
Pääsiäisenä pitkäksi viikonlopuksi Eurooppaan? 5 kohdetta, joihin pääset vielä kohtuuhinnalla
Jos haluat haistella pääsiäisenä kevättuulia jossain muualla kuin kotimaassa, kannattaa toimia nopeasti. Näihin kohteisiin saat vielä kohtuuhintaiset lennot ja majoituksen kuumimpaan sesonkiaikaan.
Keväistä säätä nähdään vilaus – muuten kylmä keli jatkuu
Keväistä säätä nähdään vilaus – muuten kylmä keli jatkuu
Vielä voi nauttia lumisista päivistä, sillä pakkanen paukkuu yhä lähipäivinä.

OP sosiaalisessa mediassa