Unelmat on tehty toteutettavaksi

Oman kodin rakentaminen on monen unelma. Ennen kuin verhot voidaan ripustaa ikkunaan, on monia asioita, joita pitää ratkaista.

Pankista on apua koko matkan ajan rakentajalle kohti omaa unelmaa. Jokainen rakennushanke on yksilöllinen ja yhteistyö pankin ja rakennuttajan kesken kestää aktiivisesti vuodesta kolmeen vuotta. Tämän jälkeen voidaan jo suunnitella hieman verhojenkin väriskaalaa.

Pankin kanssa yhteistyö lähtee rahoitustarpeesta ja pankkiin tulevasta luottohakemuksesta. Rahoitustarpeen kartoittaminen ja rakennettavan kohteen läpikäyminen on tärkeä vaihe pankin toimihenkilön kanssa, jotta jo alusta asti hanke on omille resursseille sopivan kokoinen. Neuvottelut voidaan käydä verkkoneuvotteluna, puhelimitse tai perinteisesti konttorilla. Verkkoneuvottelun voi käydä vaikkapa tontilta käsin, samalla kun mittailee terassin paikkaa.

Hankkeen edetessä pankille toimitetaan valmiusastetodistuksia ja olenpa joskus saanut kutsun kahvillekin, kun ensimmäiset laudat on saatu pystyyn. Termarikahvit kevätauringossa maistuvat aina!

Virtuaalikahveja ollaan toki käyty huomattavasti useammin ja tämä onkin ollut suuri helpotus myös rakentajan kiireiseen arkeen. Digineuvottelun voi suorittaa lähes auringon noususta laskuun, sillä arkisin OP Länsi-Suomesta varattavissa on aikoja 8-20.

Vaikka usein ajatus on jo verhojen väreissä, on tärkeää muistaa huolehtia itsestä ja läheisistä myös rakennusprojektin aikana. Oman yhteyshenkilön kautta rakentaja pystyy pitämään ajan tasalla myös vakuutukset, oli kyse sitten rakennuksesta, talkoolaisista tai itse rakentajasta perheineen. Monesti myös vanhan asunnon myynti tulee eteen rakennusprojektin alussa, joten OPKK elää myös unelmien toteuttamisessa mukana. Kun haluat tehdä unelmistasi totta, me autamme mielellämme!

Eveliina Aaltonen

Kirjoittaja työskentelee asiakkuuspäällikkönä OP Länsi-Suomessa ja on ollut mukana monen unelman toteuttamisessa.

PS. Asuntomessuille rakentavan Juhan ja Sannan pankkiasiointi on hoitunut koko projektin ajan kätevästi verkossa.

Tuoreimmat
Rakennusalan työvoimavuokrauksen mullistanut yrittäjä panostaa ihmisiin: “oikeilla osaajilla mikä tahansa on mahdollista”
Rakennusalan työvoimavuokrauksen mullistanut yrittäjä panostaa ihmisiin: “oikeilla osaajilla mikä tahansa on mahdollista”
Vuokratyöfirman perustanut Tommi Hämäläinen haluaa tehdä rakennusalan työnvälityksestä joustavampaa ja läpinäkyvämpää. Tekoäly on mahdollistanut uudenlaisen palvelun kehittämisen, mutta tärkeintä...
Korporaatiosta yrittäjäksi – Kokeneesta yhtiökumppanista ollut suuri apu
Korporaatiosta yrittäjäksi – Kokeneesta yhtiökumppanista ollut suuri apu
Suunnittelutoimisto Tikka & Talvenheimon luova johtaja Miikka Tikka päätyi yrittäjäksi yli kymmenen vuoden mediatalouran jälkeen.
Sijoittaja, nämä asiat sinun kannattaa lukea osavuosikatsauksesta
Sijoittaja, nämä asiat sinun kannattaa lukea osavuosikatsauksesta
Pörssiyhtiöiden osavuosikatsaukset tarjoavat parhaan tiedon yksittäisen yrityksen asioista. OPn osaketutkimusjohtaja Henri Parkkinen kertoo, mitkä tiedot ovat alkaneella tuloskaudella erityisen...
Yhteiskäyttöautolla minne vaan, milloin vaan
Yhteiskäyttöautolla minne vaan, milloin vaan
Mitä tehdä kun bussi kaasuttaa etuajassa pysäkiltä tai sateinen pyörämatka töihin ei houkuta? Tienvarresta voi napata yhteiskäyttöauton, joka tuo joustavuutta liikkumiseen.

OP sosiaalisessa mediassa