Muuttovalmis myy parhaiten

Asuntokauppa on käynyt Länsi-Suomessa paria viime vuotta paremmin. Tämän on todennut myös Länsi-Suomen OP-Kiinteistökeskus Oy:n Rauman toimipisteen myyntipäällikkö Marko Aalto. Työllisyystilanteen piristyminen on näkynyt markkinoilla erityisesti viimeisen puolen vuoden aikana.

– Asunnon ostamiseen rohkaisee lupaus siitä, että työtä on myös puolen vuoden päästä. Jos työn suhteen on epävarmuutta, niin kaupoille ei uskalleta lähteä, kertoo Aalto. Syyskuussa myyntikohteita oli Rauman seudulla reilusti yli 500, kun määrä on vuosikausia ollut 300 asunnon tasolla. Raumalle rakennetaan pitkästä aikaa uusia kerrostaloja, mikä selittää osaltaan kohdemäärän kasvua. .

– Aivan ydinkeskustaan, Kanavakadulle rakentuu yhteensä viisi taloa. Niistä ensimmäinen valmistuu ensi keväänä ja toinen syksyllä. Suurin osa osakkeista on jo myyty, sillä sen sijainti on niin hyvä. Sijainti onkin Aallon mukaan asuntokaupan määräävin tekijä.

– Parhaiten kaupaksi menee siisti asunto, joka sijaitsee houkuttelevalla alueella. Lapsiperheille se tarkoittaa päiväkotien, koulujen ja harrastusmahdollisuuksien läheisyyttä ja +50-ikäluokalle keskustaa palveluineen. Myös myytävän asunnon peruskunnolla on suuri merkitys.

– Ihmiset ostavat nykyään mieluiten muuttovalmiita koteja. Vanhoista kerrostaloasunnoista helpoimmin menevät kaupaksi ne, joissa putkiremontti on jo tehty. Uusia rivitaloja Raumalle ei ole rakennettu pitkään aikaan, mutta Aalto uskoo, että seuraavan parin vuoden aikana tehdään niitäkin.

– Omakotialueita on rakentunut Pirttialhoon, Silikalliolle ja Tuomoniemeen. Näillä kaupungin pohjoispuolella sijaitsevilla uusilla alueilla on ollut hyvin kysyntää.

Uusi OP Koti kokoaa yhteen OP-Kiinteistökeskuksen kohteet ja palvelut, ajankohtaiset asumisen vinkit sekä arjen palveluntarjoajat. Voit tutustua OP Kotiin https://op-koti.fi/

Tuoreimmat
Kotipizzan matka pörssiin oli opettavainen - taustalla oikein aistitut trendit ja toimiva strategia
Kotipizzan matka pörssiin oli opettavainen - taustalla oikein aistitut trendit ja toimiva strategia
Kotipizza oli ensimmäinen laadukkaan pikaruuan eli fast casual -alan yritys, joka listautui Helsingin pörssiin. Toimitusjohtaja ja pankin edustaja kertovat, miten listautumisprosessi sujui.
Yhteisöllisyydessä on voimaa
Yhteisöllisyydessä on voimaa
Finanssiala on ollut viime ajat voimakkaan muutoksen kourissa. Digitalisaatio, lisääntynyt sääntely ja uudet palveluntarjoajat ovat muuttaneet toimialaa voimakkaasti. Useiden asiantuntija-arvioiden...
Pääsiäisenä pitkäksi viikonlopuksi Eurooppaan? 5 kohdetta, joihin pääset vielä kohtuuhinnalla
Pääsiäisenä pitkäksi viikonlopuksi Eurooppaan? 5 kohdetta, joihin pääset vielä kohtuuhinnalla
Jos haluat haistella pääsiäisenä kevättuulia jossain muualla kuin kotimaassa, kannattaa toimia nopeasti. Näihin kohteisiin saat vielä kohtuuhintaiset lennot ja majoituksen kuumimpaan sesonkiaikaan.
Keväistä säätä nähdään vilaus – muuten kylmä keli jatkuu
Keväistä säätä nähdään vilaus – muuten kylmä keli jatkuu
Vielä voi nauttia lumisista päivistä, sillä pakkanen paukkuu yhä lähipäivinä.

OP sosiaalisessa mediassa