Muuttovalmis myy parhaiten

Asuntokauppa on käynyt Länsi-Suomessa paria viime vuotta paremmin. Tämän on todennut myös Länsi-Suomen OP-Kiinteistökeskus Oy:n Rauman toimipisteen myyntipäällikkö Marko Aalto. Työllisyystilanteen piristyminen on näkynyt markkinoilla erityisesti viimeisen puolen vuoden aikana.

– Asunnon ostamiseen rohkaisee lupaus siitä, että työtä on myös puolen vuoden päästä. Jos työn suhteen on epävarmuutta, niin kaupoille ei uskalleta lähteä, kertoo Aalto. Syyskuussa myyntikohteita oli Rauman seudulla reilusti yli 500, kun määrä on vuosikausia ollut 300 asunnon tasolla. Raumalle rakennetaan pitkästä aikaa uusia kerrostaloja, mikä selittää osaltaan kohdemäärän kasvua. .

– Aivan ydinkeskustaan, Kanavakadulle rakentuu yhteensä viisi taloa. Niistä ensimmäinen valmistuu ensi keväänä ja toinen syksyllä. Suurin osa osakkeista on jo myyty, sillä sen sijainti on niin hyvä. Sijainti onkin Aallon mukaan asuntokaupan määräävin tekijä.

– Parhaiten kaupaksi menee siisti asunto, joka sijaitsee houkuttelevalla alueella. Lapsiperheille se tarkoittaa päiväkotien, koulujen ja harrastusmahdollisuuksien läheisyyttä ja +50-ikäluokalle keskustaa palveluineen. Myös myytävän asunnon peruskunnolla on suuri merkitys.

– Ihmiset ostavat nykyään mieluiten muuttovalmiita koteja. Vanhoista kerrostaloasunnoista helpoimmin menevät kaupaksi ne, joissa putkiremontti on jo tehty. Uusia rivitaloja Raumalle ei ole rakennettu pitkään aikaan, mutta Aalto uskoo, että seuraavan parin vuoden aikana tehdään niitäkin.

– Omakotialueita on rakentunut Pirttialhoon, Silikalliolle ja Tuomoniemeen. Näillä kaupungin pohjoispuolella sijaitsevilla uusilla alueilla on ollut hyvin kysyntää.

Uusi OP Koti kokoaa yhteen OP-Kiinteistökeskuksen kohteet ja palvelut, ajankohtaiset asumisen vinkit sekä arjen palveluntarjoajat. Voit tutustua OP Kotiin https://op-koti.fi/

Tuoreimmat
Onko kotisi arvoasunto – nyt niitä kysytään
Onko kotisi arvoasunto – nyt niitä kysytään
Täyttääkö kotisi arvoasunnon kriteerit? Tällä hetkellä arvoasunnot käyvät hyvin kaupaksi. Kiinteistönvälittäjät kertovat, millainen arvoasunto kiinnostaa eniten.
Hiljainen heinäkuu yllättää usein yrittäjän: mitä tehdä, jos tilaukset lakkaavat?
Hiljainen heinäkuu yllättää usein yrittäjän: mitä tehdä, jos tilaukset lakkaavat?
Monet yrittäjät oppivat kassavirran tasapainottamisen tärkeyden kantapään kautta. Kassavajeen torjumiseen löytyy keinoja, mutta asiantuntijan tärkein vinkki yrittäjälle on tämä: lomaile silloin kun...
Viiden vai kolmen tähden rahasto? Mitä Morningstar-tähdet kertovat rahaston menestyksestä?
Viiden vai kolmen tähden rahasto? Mitä Morningstar-tähdet kertovat rahaston menestyksestä?
Tarjolla olevien sijoitusinstrumenttivaihtoehtojen määrä on kasvanut räjähdysmäisesti parin vuosikymmenen aikana. Erityisesti sijoitusrahastojen suosio on ollut vahvaa niin piensijoittajien kuin...
Tapaa OP Helsinki kesän tapahtumissa
Tapaa OP Helsinki kesän tapahtumissa
OP Helsingin kumppanitapahtumiin kuuluvat viime vuoden tapaan kaupunkikulttuuri- ja musiikkifestivaali Flow Festival, junioripelaajien jalkapalloturnaus Helsinki Cup ja tubettajatapahtuma Tubecon.

OP sosiaalisessa mediassa