Gallup: mihin aikaan mieluiten asioisit pankissa?

Neuvottelut OP Länsi-Suomen konttorissa Vanhan Rauman kupeessa onnistuvat nyt kello 8–20. Laajennetut aukioloajat otettiin käyttöön myös Porin BEPOPissa.

– Asiakkaat toivoivat muutoksia perinteisiin aukioloaikoihin. Elämäntilanteesta riippuen pankkineuvottelun sovittaminen työaikaan ei aina onnistu tai aiheuttaa monia järjestelyjä. Asiakaspalautteissa kyseltiin aamu- ja ilta-aikojen mahdollisuutta, asiakkuusjohtaja Jani Raukko kertoo.

Pankki kuuli asiakkaiden toiveet, ja uudet aukioloajat otettiin käyttöön syksyllä.

– Haluamme olla tavoitettavissa silloin, kun asiakkaille parhaiten sopii. Pyrimme joustavuuteen, joten nykyään neuvotteluajan voi valita kello 8–20 väliseltä ajalta. Näin tapaaminen voidaan hoitaa vaikka ennen työpäivän alkua tai sitten kaikessa rauhassa ilta-aikaan, Raukko valaisee.

Verkkotapaamisen kautta tutun asiakaspalvelijan tavoittaa kätevämmin. Raukon kokemuksen mukaan verkkotapaamiset ovat lisänneet tasaisesti suosiotaan.

– Asiakkaat arvostavat rajattomuutta ja ajattomuutta: Laina voidaan sinetöidä luontevasti ja turvallisesti niin Toscanan auringon alla kuin mökkisaunan terassilla tai kotisohvalla. Lisäksi chattimme on auki aina klo 22 asti ja verkkopalvelumme 24/7.

Vahva sähköinen tunnistus ja allekirjoitus ovat lisänneet verkkopalvelumahdollisuuksia. Nykyään monet laina-, säästö- ja sijoitustoimet sekä päivittäiset raha-asiat voidaan hoitaa kätevästi verkossa. Jopa sen tutun asiakaspalvelijan kanssa.

Gallup

Pirkko Varho, Rauma Mieluiten asioin pankissa aamupäivisin. Se sopii päivänkulkuun parhaiten. Tärkeintä on kuitenkin luottamus ja tutut ihmiset. Haluan asioida oikean ihmisen kanssa ja saada henkilökohtaista palvelua – miksei yhtä lailla vaikka verkossa. Pidennetty aukioloaika vaikuttaa hyvältä, ihmisillä on niin erilaiset tarpeet.

Sven Berglund, Kodisjoki Asioin mieluiten varhain, heti kun ovet aukeavat. Laajennettu aukioloaika vaikuttaa hyvältä uudistukselta. Tänään osui pankkimatkalle sellainen säämyräkkä, että netin kautta homma olisi taatusti hoitunut kivuttomimmin. Käytän verkkoa aktiivisesti, mutta nyt piti piipahtaa myös tallelokerolla ja se ei vielä virtuaalisesti onnistu!

SamuRajala, Rauma Pankki- ja vakuutusneuvotteluja on aina pitänyt sovittaa työ- ja koulumenojen mukaan. Isällä ja minulla on pankissa sama tuttu ihminen. Palvelu on aina pelannut. Nyt olen menossa vakuutusvirkailijan juttusille – joku oli kalauttanut auton ikkunan rikki. Verkkopankkia toki käytän ja neuvottelu netissä vaikuttaa sekin paikassaan järkevältä vaihtoehdolta.

Hanna Tanskanen, Rauma Iltatöiden takia pankkiasioiden hoito painottuu aamuun. Aukioloajan aikaistus on tervetullut. Verkkoneuvottelukokemukseni on hyvin positiivinen. Eräs pankkiasia askarrutti iltamyöhällä kotona, ja saimme chatista vastauksen saman tien. Minusta on myös mukavaa, että OPsta soitellaan aika ajoin ja kysellään kuulumisia ja mahdollisia tarpeita.

Tuoreimmat
Suunnittele työuran jälkeinen elämäsi – lue eläköitymisvalmentajan vinkit
Piilaakso ei ole vain nuoria startup-yrittäjiä. Teknologialaaksoa rakentamassa olleet ovat nyt eläkeläisiä, jotka toteuttavat unelmiaan ja tekevät asioita, mihin työelämässä ei ollut aikaa. Kaiken...
Rahat kaverin tilille saman tien? Näin se onnistuu
Miten puhelinnumerolla maksaminen oikein toimii? Missä tilanteissa Siirto-palvelua kannattaa hyödyntää? Entä onko se nyt varmasti turvallista ja helppoa?
Hyvällä työntekijäkokemuksella kohti parempia tuloksia
Asiakas on ykkönen yrityksen arvoasteikossa, ja odotukset ylittävän asiakaskokemuksen tuottaminen on melkein jokaisen työntekijän tavoitelistalla. Kovana kakkosena tulevat työnhakijat. Tänä päivänä...
6 vinkkiä, joilla saat vanhan asuntosi kaupaksi
Pitääkö keittiö tai kylpyhuone remontoida, jotta vanha asunto menisi kaupaksi? Tuskin, mutta pieni ehostus on paikallaan. Asiantuntija kertoo, mitä muuta vanhojen asuntojen ostajat arvostavat.