Ensikertalaisena edustajistossa

Terveydenhoitaja Suvi Inkilä kokee oppineensa paljon uutta talousasioista OPn edustajistossa. Hän kannustaa muitakin tarttumaan rohkeasti uusiin haasteisiin.

Suvi Inkilä oli puolisonsa kanssa hoitamassa rakentamiseen liittyviä rahoituskuvioita pankilla, kun Arja Kansikas kertoi tulevista edustajiston vaaleista.

– En tiennyt mitään edustajistosta, mutta tutustuin hieman asiaan ja mielenkiinnosta päätin lähteä ehdokkaaksi, kertoo Suvi.

Läpimeno yllätti

– Olen kotoisin Valkealasta, johon rakensimme talonkin, ja puolisoni Tuohikotista. Luulen, että sain eniten ääniä juuri siltä suunnalta ja tieto ehdokkuudestani levisi puskaradion välityksellä.

Paikka pankin edustajistossa tiesi lisää perehtymistä asioihin ja ensimmäinen kokous jopa vähän jännitti Suvia.

– Tämä on ensimmäinen luottamustoimeni, mutta kokouskäytäntö tuli onneksi nopeasti tutuksi.

Uutta oppimassa ja opettamassa

Parhaana antina Suvi pitää kokousten yhteydessä pidettyjä puheenvuoroja yleisestä taloustilanteesta sekä erillisiä hallinnon seminaareja.

– Oma työni terveydenhoitajana on täysin erilaista, joten nämä ovat olleet itselle uusia asioita ja mielenkiinto talousasioita kohtaan on kasvanut huimasti. Kiinnostus on yllättänyt itsenikin ja olen jopa miettinyt, tekisinkö erilaisia valintoja, jos ammatinvalinta olisi nyt ajankohtaista, sanoo Suvi.

Kuluneen viisivuotiskauden aikana Suvi on myös käynyt keskusteluja muiden omistaja-asiakkaiden kanssa.

– Eniten on varmasti puhuttanut Valkealan konttorin lopettaminen ja kassapalveluiden lyhyempi aukiolo. Olen kannustanut ottamaan rohkeasti uusia palveluita käyttöön. Uuden oppiminen on eniten omasta asenteesta kiinni. Yli 80-vuotias mummonikin soitteli hiljattain ja kertoi haluavansa oman tablettitietokoneen, kertoo Suvi hymyillen.

Ehdokashankinta syksyn vaaleihin on juuri alkamassa. Suvi ei ole vielä tehnyt lopullista päätöstä, lähteekö ehdolle edustajistoon.

– Meille syntyy syksyllä toinen lapsi, mutta toisaalta edustajisto ei vie kovin paljoa aikaa. Olisi mielenkiintoista nähdä myös uuden vaalitavan vaikutukset. Ehdolle asettuminen sekä äänestäminen on myös tehty nyt niin helpoksi, että asia ei jää ainakaan siitä kiinni, miettii Suvi.

Lue lisää vaaleista: op.fi/edustajistonvaalit ja uusi.op.fi/kymenlaakso

Teksti: Satu Temonen

Kuva: Johannes Wiehn

Tuoreimmat
Tiedon Ari Järvelä: "Tekoäly muuttaa elämäämme rajusti – tuottavuusloikka parantaa kaikkien hyvinvointia"
Tiedon Ari Järvelä: "Tekoäly muuttaa elämäämme rajusti – tuottavuusloikka parantaa kaikkien hyvinvointia"
Tiedon datakeskeisten liiketoimintojen johtaja toivoo, että Suomessa otettaisiin tekoälyn sovelluksissa kiinni maailman kärkimaita.
Pelastakaa pitkäaikaissijoittaja
Pelastakaa pitkäaikaissijoittaja
Sijoittamisesta on tullut jokamiehen ja -naisen oikeus, ja hyvä niin. Viime vuosina erilaiset sijoitusblogit ja vaurastumisen tarinat ovat rohkaisseet ihmisiä ajattelemaan sijoittamista.
Urheiluakatemiasta kohti maailman kärkeä
Urheiluakatemiasta kohti maailman kärkeä
Heidi Nikkinen tähtää kohti maailman huippua niin ampuma- kuin maastohiihdossakin. Urheiluakatemia mahdollistaa lähes ammattimaisen harjoittelun.
Kesätyö 60 nuorelle OP Länsi-Uusimaan piikkiin
Kesätyö 60 nuorelle OP Länsi-Uusimaan piikkiin
Pankin kesätyöpaikkalahjoitukset saavat jatkoa

OP sosiaalisessa mediassa