Vihreää kultaa

YLE uutisoi taannoin, että metsässä oleskelu laskee nopeasti verenpainetta ja sydämen sykettä. Myös lihasjännitys vähenee. Kaikkein selkeimmin metsässä samoilu vaikuttaa mielialaan, sillä metsä rauhoittaa ja nopeuttaa stressistä palautumista.

Myös sijoittajan kannalta metsä voi olla stressitön ja tuottava omaisuuslaji, sillä metsä kasvaa suhteellisen ennustetusti vuodesta toiseen suhdanteista riippumatta. Viime aikoina on arvuuteltu, kuinka kauan pitkään kestänyt osakemarkkinoiden nousu voi vielä jatkua. Toisaalta on puhuttu kiinteistösijoittamisen vauhtisokeudesta, joka on seuraus matalasta korkotasosta ja vaihtoehtojen niukkuudesta maltillisemman riskin omaisuuslajien kohdalla. Erilaisia skenaariota on aina olemassa, sillä markkinaliikkeiden ennustaminen on edelleen yhtä vaikeaa ja ihan jokaista ennustusta ei kannata säikähtää.

Jos haluaa jättää arvuuttelun osake- ja kiinteistömarkkinan tilasta vähemmälle, kaikkien skenaarioiden mukaan metsäsektorilla menee tällä hetkellä varsin hyvin. Metsäyhtiöt ovat onnistuneet suuren rakennemuutoksen toteuttamisessa; paperintuotannosta on siirrytty sellun ja kartongin tuotantoon ja investoinnit ovat kasvaneet voimakkaasti. Tästä hyvänä esimerkkinä Äänekosken tehdasinvestointi. Se on Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi, arvoltaan 1,2 miljardia euroa. Sen työllistävä vaikutus on koko arvoketjussa Suomessa yli 2 500 työpaikkaa. Uusia työpaikkoja syntyy 1 500.

Investoinnit takaavat, että puun kysyntä on lisääntymään päin. Ennusteiden mukaan metsäteollisuuden puun käytön arvioidaan lisääntyvän 10-15 prosentilla lähitulevaisuudessa. Jos haluaa olla mukana tässä menestystarinassa, on syytä harkita metsäsijoitusta. OP Metsänomistaja -rahasto tarjoaa sijoittajalle vaihtoehdon suoralle metsäsijoitukselle. Rahaston 5000 euron minimisijoituksella sijoittaja pääsee osalliseksi maantieteellisesti hajautettuun metsätuoteportfolioon. Rahastolla on metsää noin 35 000 hehtaaria kymmenen maakunnan alueella. Hajautuksesta on hyötyä sekä puumarkkinoilla että myytäessä aikanaan metsäkiinteistöjä. Kahden toimintavuotensa aikana rahasto on saavuttanut sille asetetun tuottotavoitteen, rahaston tuoton ollessa yli 16 prosenttia tammikuusta 2015 tähän päivään.

Kirjoittaja: Juhana Jacksén, pankinjohtaja, OP Keski-Suomi

Juhana Jacksén

Tuoreimmat
Oi aikoja, oi tapoja - high yield markkinan ilmiöitä
"Hey, is everybody out there nuts?" Kysyy Gordon Gekko puheessaan yliopistonuorille Wall Street, Money Never Sleeps -elokuvassa. Sama tulee välillä mieleen kun katsoo high yield -markkinaa ja...
Lohen fileointi – näin käytät kalan kokonaan
Lohifile, medaljongit ja kalaliemi – tee kaikki nämä yhdestä kokonaisesta lohesta ja säästä rahaa.
Suunnittele työuran jälkeinen elämäsi – lue eläköitymisvalmentajan vinkit
Piilaakso ei ole vain nuoria startup-yrittäjiä. Teknologialaaksoa rakentamassa olleet ovat nyt eläkeläisiä, jotka toteuttavat unelmiaan ja tekevät asioita, mihin työelämässä ei ollut aikaa. Kaiken...
Rahat kaverin tilille saman tien? Näin se onnistuu
Miten puhelinnumerolla maksaminen oikein toimii? Missä tilanteissa Siirto-palvelua kannattaa hyödyntää? Entä onko se nyt varmasti turvallista ja helppoa?