Tarina maksamisen helppoudesta

Kesällä jokaisen on syytä ottaa rennommin ja tilaisuuden tullen nauttia elämisen helppoudesta. Seuraava tarina kesämiehestä voisi ihan yhtä hyvin olla tarina lomastaan nauttivasta naisesta. Parasta tarinassa olkoon aurinko ja se, että maksaminen on aina ja ihan meille kaikille yhtä helppoa – keleistä riippumatta :)

”Kesämiehemme herää päiväunilta riippukeinusta ensimmäisen lomapäivän kääntyessä juuri iltapäivän puolelle. Olo on rento.

Nyt on aikaa satsata itseensä, heittää aivot narikkaan ja unohtaa hetkeksi koko hektinen maailma, ajattelee kesämiehemme. Ei tabletteja. Ei tietokoneita. Ei mitään teknisiä härveleitä. Lomalla on hyvä viettää somevapaata laatuaikaa itseään kunnellen. Sehän on suorastaan trendikästä!

Kaunis kesäpäivä saa auringonsäteet kimaltelemaan järven pinnassa. Ahaa, nyt on hyvä aika testata viimeisin hankinta, upouusi SUP-lauta, kesämies tuumaa. Hetkeä myöhemmin hän on jo rannassa lähtövalmiina. No, ehkä otan kuitenkin kännykkäni mukaan – ihan vaan siltä varalta, että jos jotain yllättävää sattuu, hän pohtii ja sujauttaa puhelimen vedenpitävään koteloon.

Ihanan kevyt kesätuuli ja lämmin aurinko luovat upeat puitteet koeajolle. Suppailu on kyllä mukavaa! Rannanmyötäisesti tunnin melottuaan kesämiehen yllättää jano. Samalla hän muistaa, että läheisessä niemessä on kesäkahvila – ja tuumaa, onneksi tuli tuo kännykkä mukaan. Huh! Pivo sovellus auttaa tässä ”merihädässä”, sillä Pivon avulla kesämies voi maksaa juomansa. Eikä aikaakaan, kun kesämiehemme on melonut itsensä niemenkärkeen, rantautunut, astellut nurmikon poikki kesäkahvilaan, tilannut itselleen raikkaan juoman ja siirtynyt terassille nauttimaan lomastaan.

Juomaansa siemaillessaan kesämies muistaa yhtäkkiä mitä tuli luvattua ystäville ensimmäisen lomapäivän kunniaksi: takapihan grillijuhlat ja sen, että hänen piti hommata kaikki syömiset. Eipä hätää, kun sinulla on kännykkä mukana – vinkkaa samaan pöytään tullut puolituttu naapurinmies. Pienen suunnittelun ja laskelmoinnin jälkeen kesämies klikkaa itsensä naapurinmiehen ohjeiden mukaan ensi kertaa sisään nettiruokakauppaan. Systeemiin tutustumisen jälkeen tekee tilauksen ja maksaa ostokset Pivon maksunapilla. Todella kätevä systeemi! Etenkin kesämiestä ilahduttaa se, että ruokakassit luvataan tuoda kotiosoitteeseen saman iltapäivän päätteeksi! Huh, huh – miten ihmeessä olin saattanut unohtaa ruokaostokset, huokaisee kesämiehemme ja kiitellen samalla mainiosta vinkistä naapuriaan.

Naapurin kanssa jutellessa terassilla vierähtää tovi, jos toinenkin. Yhtäkkiä puhelin kilahtaa kutsuvasti. Mitäs nyt? ajattelee kesämies. Ruutu vilkuttaa tutun kiinteistönvälittäjän numeroa ja kesämies avaa tottuneesti Skype neuvottelun puhelimestaan. Samalla kiinteistönvälittäjän kasvot ilmestyvät näytölle. Hei, minulla on hyviä uutisia ilmoittaa välittäjä – tarjouksesi hyväksyttiin siitä asunnosta mitä kävimme taannoin yhdessä katsomassa. Varausmaksu vaan tulee maksaa pikaisesti, vielä tänään. Ei ongelmaa, kesämies sanoo iloisena. Siirrän käsirahan OP-Mobiililla heti ja saman tien, niin asia on siltäkin osin kunnossa. Muutaman klikkauksen jälkeen virkistävän kesäjuoman siemailua jatkaa uuden asunnon onnellinen omistaja. Jess, jess, jess! tuulettaa kesämiehemme. Voisiko loma enää paremmin alkaa?

Jaa-a, mehän kyllä sovittiin ystävien kanssa, että jaamme grillijuhlien ruokakulut tasan kaikkien kesken. Täytyykin muistaa laittaa kavereille Pivon avulla pyynnöt menemään omasta osuudestaan. Summahan on jo kyllä selvillä, mutta teen pyynnön mieluimmin kuvan kera, eli vasta sitten kun ostokset ovat saapuneet, kesämies pohtii. Kaverit näkevät sitten samalla kuvasta, millaisia herkkuja on illalla odotettavissa. Suunnitelma tuntuu parhaalta mahdollisesta. Tulee hieno ilta parhaiden ystävien ja huippu hyvien asuntouutisten kera!

Hetkeä myöhemmin trendikäs kesämiehemme siemaisee juomansa loppuun, kävelee hyvillä mielin rantaan, asettuu varovasti laudan päälle ja lähtee paluumatkalle. Juuri tällaista loman pitää olla, ajatteli kesämiehemme. Ei kiirettä. Ei minuuttiaikatauluja. Ja riittävän kaukana digiajan hömpötyksistä. Ei Suomen kesässä lomaileva ihminen avaruusajan teknologiaa tarvitse, myhäilee onnellinen kesämiehemme ja suppailee kotiin auringon lämmittäessä mukavasti selkää. Kesäloma jatkukoon yhtä rennosti ja aurinkoisesti, aivot narikassa rentoillen, toivoo kesämies.”

Vai kuinkas tämä oikein menikään…

Kirjoittaja: Hanna Mikkonen, asiakkuusneuvoja, OP Keski-Suomi

Hanna Mikkonen

Tuoreimmat
Onko kotisi arvoasunto – nyt niitä kysytään
Onko kotisi arvoasunto – nyt niitä kysytään
Täyttääkö kotisi arvoasunnon kriteerit? Tällä hetkellä arvoasunnot käyvät hyvin kaupaksi. Kiinteistönvälittäjät kertovat, millainen arvoasunto kiinnostaa eniten.
Hiljainen heinäkuu yllättää usein yrittäjän: mitä tehdä, jos tilaukset lakkaavat?
Hiljainen heinäkuu yllättää usein yrittäjän: mitä tehdä, jos tilaukset lakkaavat?
Monet yrittäjät oppivat kassavirran tasapainottamisen tärkeyden kantapään kautta. Kassavajeen torjumiseen löytyy keinoja, mutta asiantuntijan tärkein vinkki yrittäjälle on tämä: lomaile silloin kun...
Viiden vai kolmen tähden rahasto? Mitä Morningstar-tähdet kertovat rahaston menestyksestä?
Viiden vai kolmen tähden rahasto? Mitä Morningstar-tähdet kertovat rahaston menestyksestä?
Tarjolla olevien sijoitusinstrumenttivaihtoehtojen määrä on kasvanut räjähdysmäisesti parin vuosikymmenen aikana. Erityisesti sijoitusrahastojen suosio on ollut vahvaa niin piensijoittajien kuin...
Tapaa OP Helsinki kesän tapahtumissa
Tapaa OP Helsinki kesän tapahtumissa
OP Helsingin kumppanitapahtumiin kuuluvat viime vuoden tapaan kaupunkikulttuuri- ja musiikkifestivaali Flow Festival, junioripelaajien jalkapalloturnaus Helsinki Cup ja tubettajatapahtuma Tubecon.

OP sosiaalisessa mediassa