Nappaa Keski-Suomen kesän tärpit talteen ja ylläty!

Kauan sitä on odotettu, kauan siitä on haaveiltu ja kauan sen varalle on tehty suunnitelmia. Hieman on koettu vastoinkäymisiä säiden suhteen, mutta pitkä odotuksemme on nyt palkittu. Vihdoin se on täällä – nimittäin kesä! Suomen kesä.

Suomen kesästä pääsemme nauttimaan harmittavan lyhyen aikaa, joten itse päätin, että tänä kesänä menen mentaliteetilla, että otan kesästä kaiken mahdollisen ilon irti ja toimin myös välillä spontaanisti. Mikäs sen parempaa, kuin spontaanisti alkaneesta kesäillasta tuleekin yksi kesän parhaista! Useimmilla kesään liittyy myös kesäloma ja osa ottaakin lentokoneen nokan kohti kaukomaita, mutta kotimaasta ja omasta maakunnasta löytyy myös todella paljon mielenkiintoista nähtävää ja vierailun arvoisia kohteita.

Keski-Suomen kesässä tuttuja tapahtumia ovat tietysti kesän kruunaava Neste Ralli, jolloin kaupunki täyttyy rallikansasta. Heinäkuussa Jyväskylään kokoontuu suomalaisen musiikin ystävät, kun vuosi vuodelta laajentunut Suomipop- festivaali pärähtää käyntiin. Jyväskylän lähellä Jämsässä sijaitseva Himos tarjoilee tapahtumia melkeinpä kesän jokaiselle viikonlopulle, legendaarisin niistä HimosJuhannus.

Tunnetuimpien tapahtumien lisäksi Keski-Suomesta löytyy valtavasti muutakin tarjontaa. Suomi 100- teema näkyy vahvasti kunnioittamassa satavuotista Suomea. Hyppää mukaan Saunamaakuntaviikolle ja vieraile erilaisissa saunoissa ympäri maakuntaa. Suomi 100- saunapäivässä sauna lämpiää esimerkiksi Hankasalmella Revontulessa, Laukaan Varjolan tilalla ja Toivakan Taulun Kartanolla, eli ei muuta kuin kaveri kainaloon ja löylyihin! Heinäkuun alussa uuden musiikin ystäville järjestetään Viitasaarella Musiikin aika – Time of Music -festivaali, joka on Suomen ainoa nykymusiikkiin keskittyvä festivaali. Artistikattaus on laaja ja esiintyjiä saapuu ulkomaita myöten.

Kesä on myös teatterikulttuurin kulta-aikaa ja varsinkin kesäteatteria on Keski-Suomen kesä pullollaan. Jyväskylän Kaupunginteatterin lisäksi kesäteatterit heräävät talviunilta ja esityksistä voit nauttia esimerkiksi Laajavuoren, Riihivuoren, Kartanon Kievarin ja Venekosken kesäteattereissa. Lisäksi Mäki- Matin perhepuistossa, Toivolan Vanhalla Pihalla, Kylpylähotelli Summassaaressa ja Syvälahden Viihdekeskuksessa järjestetään erilaisia näytöksiä pitkin kesää.

Jyväskylän Kesä –kaupunkifestivaali heinäkuun puolessa välissä esittelee laajasti eri taiteenlajeja ja esitykset valtaavat kaupungin kadut aamusta iltaan. OP Keski-Suomen omistaja-jäsenillä on etuja Jyväskylän Kesän tapahtumiin ja moniin muihinkin kesämenoihin. Käy kurkkaamassa edut linkin takaa ja nauti kesästä! Elämyksellistä kesää kaikille!

https://uusi.op.fi/web/op-keski-suomi/edut

Kirjoittaja: Iida Kilpiö, sijoitusasiantuntija

Iida Kilpiö

Iida Kilpiö

Tuoreimmat
Pohjola Sairaalassa palvelut sujuvat saman katon alla
Mikä tepsii lapsiperheiden flunssarumbaan? Entä miten käden rasitusvamma vaikuttaa työn arkeen? Pohjola Sairaala tarjoaa saman katon alla sujuvasti monipuoliset erikoislääkäripalvelut, kuvantamisen...
Seuraa näitä sijoittaja – mitä tapahtuu alkuvuonna 2018?
Mistä on odotettavissa tuottoa, missä piilee riskejä ja mitä sijoittajan kannattaa seurata? OPn osakestrategi Antti Saari kertoi meille tärkeimmät nostot juuri ilmestyneestä OPn vuoden 2018...
Kim Heiniö: Onnistunut konsepti tarjoaa aina jotain uutta
Ravintoloitsija Kim Heiniöllä on paljon kokemusta konseptien kehittämisestä. Videolla hän kertoo, miten ideasta syntyy toimiva konsepti.
Matkusta halvalla: vahdi kotia, hoida eläimiä tai kokeile sohvasurffausta
Reissuun pääsee myös pienellä budjetilla. Matkusta halvalla näin.

OP sosiaalisessa mediassa