Asiakas näyttää suunnan ja vauhdin palveluillemme

Pankki- ja vakuutusasiat hoituvat kätevimmin sähköisesti, mutta jos digipalvelut tuottavat harmaita hiuksia joko sinulle tai läheisellesi, voit varata ajan henkilökohtaiseen neuvontaan konttoriimme. Autamme mielellämme!

Yhä useampi asiakkaamme hoitaa pankki- ja vakuutusasiansa sähköisesti. Viime vuonna uudistunut op.fi-verkkopalvelumme on saanut käyttäjiltä paljon kiitosta, mutta käyttäjämääriltään suurin on ollut jo pitkään OP-mobiili. Ei ihme, sillä mobiilisovelluksella voi käyttää verkkopankin palveluita turvallisesti ja näppärästi joko älypuhelimella tai tabletilla, milloin ja missä vain.

Elämän suurimpiin päätöksiin moni kaipaa vielä henkilökohtaista palvelua, esimerkiksi ensiasuntoa hankittaessa. Asiantuntijamme ovat tavattavissa joko toimipisteissämme tai verkkoneuvottelun kautta vaikkapa omalta kotisohvalta käsin. Verkkoneuvottelun voit varata jokaiseen OP Helsingin toimipisteeseen tai vasta avattuun Online-konttoriimme, jossa keskitytään palvelemaan sähköisissä kanavissa. Tiesitkö että jo reilusti yli puolet asuntolainaneuvotteluista OP Helsingissä käydään puhelimitse tai verkossa? Kannattaakin rohkeasti kokeilla verkkoneuvottelua – kun siihen kerran on tutustunut, ei enää konttoriin haluaisi­ mennäkään!

Autamme asiakkaitamme sähköisten palvelujen käyttöönotossa ja teemme yhteistyötä myös HelsinkiMission sekä Suomen Isovanhemmat ry:n kanssa. Järjestämämme digivalmennukset ovat olleet suosittuja, ja niitä on luvassa lisää tänäkin vuonna.

Käteisen rahan käyttö vähenee ja uudet maksamisen tavat yleistyvät. Moni on jo tottunut maksamaan pienet ostokset lähimaksulla, ja Siirto-palvelussa rahaa voi siirtää reaaliaikaisesti puhelinnumeron avulla. Käteisen tarpeen yllättäessä ei enää tarvitse mennä konttoriin. Käteistä voi helposti nostaa OPn kortilla K-ruokakauppojen, R-kioskien, Tokmannin ja Neste-palveluasemien kassoilta sekä Otto.-automaateilta ympäri Suomen.

Onko sinulla ajatuksia ja ideoita, miten OP Helsingin toimintaa voisi kehittää? Olemme avanneet omistaja-asiakasyhteisön, johon sinäkin olet tervetullut mukaan vastaamaan kyselyihin ja kertomaan mielipiteesi esimerkiksi omistaja-asiakkaille tarjottavista eduista. Katso lisätietoja ja rekisteröidy osoitteessa op.fi/yhteiso. OP Helsinki on yhteinen!

Aurinkoista kevättä!

Tuoreimmat
Sinilevää on nyt poikkeuksellisen runsaasti – myös pesu- ja löylyvedestä voi sairastua
Sinilevää on nyt poikkeuksellisen runsaasti – myös pesu- ja löylyvedestä voi sairastua
Lähes koko Suomenlahti on sinilevän peitossa, ja levää on paljon myös järvissä. Jos vesi on vihreää, uimaan ei pitäisi mennä – myös sinileväinen löylyvesi voi aiheuttaa hengitysoireita.
Mikä puhelin lapselle? Kiinnitä huomio kokoon ja hintaan
Mikä puhelin lapselle? Kiinnitä huomio kokoon ja hintaan
Lapsen ensimmäiseksi puhelimeksi kannattaa hankkia keskihintainen laite ja suojata se kolhuja vastaan.
Kiitos! – omistaja-asiakkaat tekivät taas hyvää
Kiitos! – omistaja-asiakkaat tekivät taas hyvää
OP Pohjois-Savon Omistaja-asiakas tekee hyvää –kampanja päättyi vuoden 2017 loppuun ja kampanjan viimeiset lahjoitukset jaettiin huhtikuussa järjestetyissä lahjoitustilaisuuksissa.
Kesäduuni lasten liikuntaleirillä
Kesäduuni lasten liikuntaleirillä
Liikunnan parissa työskentely on kiinnostanut minua jo pitkään, ja etenkin ohjaajan roolissa oleminen. Esimerkiksi tanssituntia vetäessä itselle tulee onnistunut fiilis, kun ihmisistä näkee, miten...

OP sosiaalisessa mediassa