Vakuutuksen piikkiin(kö?)

Kotisi on linnasi, asuitpa sitten vuokralla tai omistusasunnossa. Sinne kertyvät elämän varrelta muistot ja tärkeät tavarat. Mutta tiedätkö, mitä kotivakuutuksellasi oikeastaan turvataan?

Kun muutin ensimmäistä kertaa omilleni, olisin kaivannut vähän selvennystä asiaan. Siispä:

Se, mitä vakuutuksesi piiriin kuuluu, riippuu siitä, millaisessa kodissa asut ja mitä turvia vakuutukseesi sisällytät. Esimerkiksi kerros- tai rivitaloasunnon Omakoti-vakuutus turvaa kodin tavaroita ja huoneen osia, kun taas omakotitalon vakuutuksen piiriin kuuluu myös maaperä ja esimerkiksi piha-alueella oleva kaivo ja maakellari.

Silloin, kun asut vuokralla, taloyhtiöllä tai vuokranantajalla on mitä todennäköisimmin vakuutus asunnolle. Se ei kuitenkaan tarkoita, että sinun omaisuutesi olisi vakuutettu, vaan vuokralaisen tulisi aina ottaa asunnolle oma kotivakuutus. Olet vuokralaisena vastuussa paitsi tavaroistasi, myös kotisi pinnoista. Omistusasunto taas on – no, omaisuuttasi, joten luonnollisesti ilman vakuutusta vahingon sattuessa kaikki korvausmenot ovat sinun vastuullasi.

Alla on muutama esimerkki arjen haavereista, joissa vakuutus voi olla avuksi:

  1. Imuroidessasi tyrkkäät läppärin lattialle ja se pimenee lopullisesti putoamisen myötä.
  2. Kaverisi ihailee uutta kitaraasi ja haluaa hieman kokeilla sitä - mutta onnistuu hajottamaan sen.
  3. Koirasi käyskentelee ympäri asuntoa tylsyyksissään ja tönäisee vahingossa televisiosi lattialle ja se rikkoutuu.
  4. Kynttilä sytyttää kodissasi tulipalon.
  5. Myrskytuuli kaataa omistusasuntosi katon päälle puun ja katto rikkoutuu.
  6. Pihallasi nököttävä upouusi polkupyörä varastetaan.
  7. Rakennuksen kiinteä putkisto tai siihen liitetty kodinkone rikkoontuu ja aiheuttaa vesivahingon.
  8. Päätät laittaa kotisi järjestystä uusiksi ja kaveri tulee auttamaan sinua. Siirtäessään televisiotasi, hän vahingossa pudottaa sen lattialle.

Kuten aiemmin mainittu, se mitä vakuutus korvaa riippuu siitä, mitä turvia siihen sisällyttää. Vakuutuksen saa ostettua helposti esimerkiksi op.fi:stä, mutta jos toivot henkilökohtaista palvelua, vakuutusasiantuntijan kanssa voit käydä läpi tarkemmin, miten elämäsi on parhaiten turvattu. Toivottavaa on tietenkin, ettei edellä mainituista skenaarioista mikään tapahdu, mutta mistä sitä koskaan voi tietää?

Tuoreimmat
Iso ketju jäi toiseksi ‒ franchaising-yrittäjyys vaihtui omaan myymälään
Kymmenen vuotta Musti ja Mirri -ketjussa franchising-yrittäjänä vakuutti Maarit Karhu-Teiskosen siitä, että yrittäjyys on hänen juttunsa. Lopulta hänestä tuli kuitenkin yksityisyrittäjä.
Mitä pakkaat jääkiekon nuorten MM-kisoihin mukaan, Miro Heiskanen?
Jääkiekon nuorten MM-kisat pelataan 26.12.2017-6.1.2018 Yhdysvaltojen Buffalossa. Nuoret Leijonat starttasivat MM-leirityksen Vallilassa OPn tiloissa 15.12. Yksi joukkueen jäsenistä on Miro...
Miten saada rahaa?
Google listasi juuri trendaavimmat hakunsa vuodelta 2017. Henkilökategoriassa voiton vei edesmennyt presidentti Mauno Koivisto, mutta kiinnostavimmat asiat löytyivät hakukoneelta kysytyistä...
Korkoa korolle -ilmiö: tunnetko jo automaatin, joka moninkertaistaa säästösi?
Oletpa kaksi-, kolme- tai nelikymppinen, ehdit vielä kartuttaa muhkean säästöpotin, kun annat korkoa korolle -ilmiön tehdä työn. Asiantuntija kertoo, miten onnistut.

OP sosiaalisessa mediassa