Tarinoita Kesäduunista osa 1: Päiväkodin arkea

Kesäduuni-kampanjan myötä OP Etelä-Karjala mahdollisti tänä kesänä 100-vuotiaan Suomen kunniaksi sadan eteläkarjalaisen nuoren kesätyön paikallisissa yhdistyksissä. Blogisarjassa tutustutaan neljään nuoreen ja heidän työnantajiinsa. Osapuolet kertovat, millainen kokemus Kesäduuni oli.

Kesätyö MLL:n Lappeenrannan paikallisyhdistyksen ylläpitämässä Tirikan päiväkodissa oli 15-vuotiaalle Milla Kortelaiselle ensimmäinen koskaan.

– Kuulin OPn Kesäduuni-kampanjasta kaveriltani. Hain ensin muutamiin paikkoihin kampanjan ulkopuolelta, mutta haku ei tuottanut tulosta. Sitten Kesäduuni tuli esille ja hain Lappeenrannan Naisvoimistelijoihin sekä sitten Tirikan päiväkotiin, jonne pääsin töihin.

Kahdeksantuntiset työpäivät menivät lukion juuri aloittaneen Millan mukaan nopeasti, kun lasten parissa tekemistä riitti.

– Oli kyllä todella kivat kaksi viikkoa. Suurimmaksi osaksi puuhailin lasten kanssa, autoin pukemisessa ja leikin heidän kanssaan.

– Lapset olivat todella suloisia ja ottivat minut tosi hyvin vastaan. Oli mukava päästä juttelemaan ja viettämään aikaa heidän kanssaan.

Ensimmäinen kesätyö alle kouluikäisten lasten parissa opetti taitoja, joita tarvitaan myöhemmin elämässä.

– Työssä oppi ongelmanratkaisutaitoja, jos vaikka oli lapsilla riitaa tai väärinymmärryksiä, niin niitä sitten selvittelin, Milla kertoo.

– Sain myös työtodistuksen, josta on varmasti tulevaisuuden työnhaussa hyötyä.

Tirikan päiväkodin johtaja Helena Jauhiainen kertoo olleensa tänäkin vuonna tyytyväinen nuoriin. Päiväkoti on kolmatta vuotta mukana kampanjassa.

– Meillä oli tänä vuonna kaksi nuorta, molemmat olivat huippuhyviä tyyppejä ja työntekijöitä.

Kesäduunarit olivat Helenan mukaan kaksi ylimääräistä käsiparia ja tervetulleita ilontuojia.

– Tänä vuonna sattui olemaan paljon lapsia ryhmissä ja he ottivat nuoret kyllä omikseen. Oli myös hauskaa, miten eri tavalla nämä kaksi nuorta toimivat lasten kanssa. Molemmilla oli oma tyylinsä, mutta kumpikin toimi yhtä lailla todella hyvin.

Tirikalle on joka vuosi hakenut paljon nuoria ja alle 18-vuotiaat ovat selvästi halukkaita astumaan työelämään.

– On harmi, että nykyään on nuorille niin vähän töitä. Varsinkin kesätöitä oli omassa nuoruudessa hyvin tarjolla, pystyi suorastaan valitsemaan minne meni, Helena pohtii.

– Ensimmäinen kesätyö on nuorille iso asia, kaikki työkokemus on hyvästä. Kyllä tämä on ollut hyvä veto Osuuspankilta.

Tuoreimmat
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Tänä vuonna puukaupalle on erinomaiset edellytykset ja odotettavissa on jälleen uusi hakkuuennätys. Näin metsätalouden edustajat kommentoivat puumarkkinaa.
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Tutkimuksen mukaan suomalaiset kuluttavat juhannuksena eniten rahaa tarjoiluihin ja ruoanlaittoon. Tutut keskikesän juhlaperinteet elävät edelleen, mutta juhannushäiden sijaan nuoret suuntaavat...
Graafikon pätkätyöt taakseen jättänyt Keijo: ”Uusi työ vahtimestarina tuntuu jopa kutsumukselta”
Graafikon pätkätyöt taakseen jättänyt Keijo: ”Uusi työ vahtimestarina tuntuu jopa kutsumukselta”
Puolen vuoden lomautus ja sitä seurannut työnantajan konkurssi sysäsivät viisikymppisen Keijo Korhosen lopulta työhön, joka sopii hänen luonteelleen. Vaikka kolmen vuoden työttömyys ketutti...
Taloustaidot haltuun jo nuorena
Taloustaidot haltuun jo nuorena
Oman talouden hallitseminen on elintärkeä taito. Nuorena aloitettu omien menojen suunnittelu ja säästäminen opettavat järkevään rahankäyttöön.

OP sosiaalisessa mediassa