Ole itsesi pomo

Yrittäjäksi ryhtyminen on nyt helpompaa kuin koskaan ennen.

Arvostan niitä, jotka pystyvät pyörittämään täyspäiväistä yritystoimintaa ja ovat tehneet pitkään raskasta työtä rakentaakseen yrityksensä. Mutta arvostan myös niitä, jotka haluavat toteuttaa itseään pienemmässä mittakaavassa.

Monella voi olla edessään tilanne, jossa halua ja intoa oman idean eteenpäin viemiselle olisi, mutta kokopäiväiseksi yrittäjäksi ryhtyminen hirvittää. Ratkaisu on kokeilla yrittäjyyttä kevyesti. Olla siis kevytyrittäjä.

Aiheen ympärillä on ollut paljon pöhinää: toisinaan kevytyrittäjyys ei olekaan ollut niin kevyttä, kuin voisi kuvitella. Tähän on kuitenkin nyt tarjolla ratkaisu.

Vastikään lanseerattu uutuuspalvelu OP Kevytyrittäjä on tehty helpottamaan itsensä työllistävän elämää. Yrittämisen voi mitoittaa omaan tilanteeseen sopivaksi eikä tarvitse hukkua paperiviidakkoon.

Jos esimerkiksi minä, tavallinen opiskelija, haluaisin nyt koulun tai töiden ohella hyödyntää osaamistani ja alkaa vaikkapa tekemään keikkaluontoista työtä, voisin aloittaa rekisteröitymällä OP Kevytyrittäjä –palveluun.

Käytännössä palvelu hoitaa täysin digitaalisesti papereiden pyörityksen, kirjanpidon, vakuutukset ja muun välttämättömän hässäkän. Kun nämä toiminnot ulkoistaa, jää itselle aikaa keskittyä olennaiseen.

Ratkaisevaa palvelun käytössä on kuitenkin se, että OP Kevytyrittäjän kautta saa oman Y-tunnuksen ja pääsee siten todella hyötymään yrittäjyyden eduista. Palvelun perimmäisenä tavoitteena on pienentää ”tavallisen yrittäjän” ja kevytyrittäjän välillä olevaa kuilua.

OP Kevytyrittäjien määrä kasvaa jatkuvasti, kesällä oman yrityksen perustanut bloggaaja Sita Salminen näyttää mallia.

Tuoreimmat
Brändää itsesi ja yrityksesi ‒ se siivittää kohti tavoitteita
Henri Alén, Mikko Kuitunen ja Maria Sillanpää kertovat, miten ja miksi yrittäjän pitää rakentaa brändiään.
Suuryritykset ennustivat Suomen talouden kasvun – mitä seuraavaksi?
Euroopan komissio ennustaa Suomelle muun euroalueen keskiarvoa nopeampaa talouden kasvua. Ennusteen mukaan Suomi yltää tänä vuonna 3,3 prosentin ja ensi vuonna 2,7 prosentin kasvuun. Muun...
Masennus vai uupumus, tunnistatko eron?
Pohjola Sairaalan työterveyslääkärin Leif Lindbergin mukaan puhuminen on tärkeä parannuskeino sekä masennukseen että uupumukseen.
7 vinkkiä parempaan ergonomiaan ‒ Pidä huoli asennosta myös liikkuvassa työssä
Repulla, hyvillä kengillä ja asennon vaihtelulla voit pitää kroppasi kunnossa myös työpaikan ulkopuolella.

OP sosiaalisessa mediassa