Kassavarojen kevätsiivous

Vaikka maailma muuttuu juoksuvauhdilla, on taloudessa kuitenkin yksi asia pysynyt ennallaan jo vuosia: historiallisen alhainen korkotaso. Euribor-korkojen ollessa miinuksella monen yrityksen kassavarat ovat tileillä nollakorolla.

Kun varoja on kertynyt kassaan, eikä niille ole akuuttia tarvetta, on olennaista reagoida asiaan ja pohtia, mitä sopivia vaihtoehtoja on tarjolla varojen makuuttamisen sijaan, toteaa asiakkuusjohtaja Katja Paalumäki OP Etelä-Karjalasta. Asioiden jättäminen entiselleen pohtimatta vaihtoehtoja on myös merkittävä päätös, joka useimmiten tarkoittaa sitä, että inflaatio syö kassavaroja ja varoille ei kerry tuottoa.

Sinä päätät

Monella yrityksellä on kassapuskuri, joka halutaan pitää tilillä – kaiken varalta. Saattaa olla, että tilin saldo ei ole mennyt neljään-viiteen vuoteen tietyn summan alle. Näissä tapauksissa tilin ”alimmat setelit” jo suorastaan homehtuvat ja voisi olla sopiva aika tuulettaa ja saada varat tuottamaan, sijoitusneuvoja Tino Kuusniemi OP Etelä-Kajalasta kertoo. Tähän tilanteeseen on hyviä ratkaisuja, joissa sijoitetut varat saa käyttöönsä nopeallakin aikataululla, jolloin ne edelleenkin toimivat kassapuskurina. Vaikka kyse olisi pienemmästäkin summasta, kannattaa aina keskustella asiantuntijan kanssa, jolla on näkemys tehokkaista ja turvallisista vaihtoehdoista. Yrittäjä tekee sen jälkeen itse ratkaisunsa sopivimmasta vaihtoehdosta.

Hyödynnä matalaa korkotasoa

Matalat korkomenot tukevat lainanottamista ja investointeja, esimerkiksi autojen, kaluston, työkoneiden tai tietokoneiden hankintaa. Edullisen lainan lisäksi tuleviin investointeihin ja maksuvalmiuden säilyttämiseen on hyvä varautua myös säästämällä. Nämä eivät ole joko tai -vaihtoehtoja, vaan ne täydentävät toisiaan. Lainan ohella säästäminen on järkevää varautumista yllättäviin menoihin, Paalumäki sanoo.

Kannattaa myös miettiä, käyttääkö koko kassapuskurin investointeihin, jolloin säästöön ei jää enää mitään yllättävien tilanteiden varalta, Kuusniemi toteaa.

Ota reilusti yhteyttä, niin katsotaan asiat kuntoon yhdessä. Tavataan sinulle helpoimmalla tavalla: konttorissa, verkkoneuvotteluna tai me tulemme käymään yrityksessäsi.

etela-karjalan.yrityspalvelut@op.fi

Puh. 010 258 5110

Tuoreimmat
OP Helsinki järjestää digiopastusta ikäihmisille
OP Helsinki järjestää digiopastusta ikäihmisille
Viime vuonna OP-ryhmän pankit järjestivät yhteensä 400 avointa digiopastustilaisuutta.
”Kannatan ajamista oikean tarpeen mukaan” – Esa Salin voitti OP Kausiauton vuodeksi ja tykästyi hybridiautoon
”Kannatan ajamista oikean tarpeen mukaan” – Esa Salin voitti OP Kausiauton vuodeksi ja tykästyi hybridiautoon
Osuuspankkien edustajiston vaaleissa äänestäneiden kesken arvottiin hybridiauto vuodeksi käyttöön. OP Kausiauto toimitti Volkswagen Passat Variant GTE:n palkinnon onnekkaalle voittajalle, OP...
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Tänä vuonna puukaupalle on erinomaiset edellytykset ja odotettavissa on jälleen uusi hakkuuennätys. Näin metsätalouden edustajat kommentoivat puumarkkinaa.
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Tutkimuksen mukaan suomalaiset kuluttavat juhannuksena eniten rahaa tarjoiluihin ja ruoanlaittoon. Tutut keskikesän juhlaperinteet elävät edelleen, mutta juhannushäiden sijaan nuoret suuntaavat...

OP sosiaalisessa mediassa