Toimeliaisuuspalkinto Omaishoitajien yhdistykselle

Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:lle on myönnetty Etelä-Hämeen Osuuspankin 10 000 euron Toimeliaisuuspalkinto.

– Omaishoitajat tekevät yhteiskunnalle korvaamattoman arvokasta työtä hoitamalla lähesiään, sanoo Etelä-Hämeen Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Jahkonen. Hämeenlinnan seudulla omaishoitajia on noin 4 000 ja suurin osa heistä ovat niitä maanhiljaisia, joiden työpanos huomataan vasta sen puuttuessa.

– Haluamme omalta osaltamme olla tukemassa Hämeenlinnan seudulla aktiivisesti toimivan yhdistyksen toimintaa ja toivomme sen tavoittavan entistäkin enemmän omaishoitajia, Jahkonen toteaa.

– Tulemme käyttämään tämän meille erittäin merkittävän tuen kokonaisuudessaan omais-hoitajien virkistystoimintaan, toteaa yhdistyksen puheenjohtaja Marja-Leena Lehtinen. Yhdistys tarjoaa omaishoitajille ja läheisille sekä valmennusta ja virkistystä.

– Monet omaishoitajat kokevat, että erityisen tärkeää on tavata muita samassa tilanteessa olevia, koska huolenpito läheisestä on sekä henkisesti että fyysisestikin raskasta yksin.

Toimeliaisuuspalkinnon luovuttivat Etelä-Hämeen Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Jahkonen (oik), varapuheenjohtaja Sari Nieminen ja vastaanottivat puheenjohtaja Marja-Leena Lehtinen sekä varapuheenjohtaja Lea Kumpulainen.

Toimeliaisuuspalkinto on Etelä-Hämeen Osuuspankin tapa palkita erityistä aktiivisuutta omalla toimialueellaan. Se myönnetään vuosittain jollekin yritykselle, yhteisölle tai yksityishenkilölle, joka on toiminut erityisen ansiokkaasti seudun henkisen ja taloudellisen hyvinvoinnin edistämiseksi. Palkinnon saajasta päättää pankin hallitus ilman hakemusta.

Edellisen kerran palkinto myönnettiin vuonna 2016 Etelä-Hämeen Tanssiopistolle ja vuonna 2014 Riihimäen Nuorisoteatterille. Vuonna 2015 palkinnon sijaan OP Etelä-Häme lahjoitti 100 000 euroa Hämeen Ammattikorkeakoululle yrittäjyyden ja digitalisaation tutki-mukseen.

valokuvat Vilja Tamminen ja Mari Onnela

Tuoreimmat
Tiedon Ari Järvelä: "Tekoäly muuttaa elämäämme rajusti – tuottavuusloikka parantaa kaikkien hyvinvointia"
Tiedon Ari Järvelä: "Tekoäly muuttaa elämäämme rajusti – tuottavuusloikka parantaa kaikkien hyvinvointia"
Tiedon datakeskeisten liiketoimintojen johtaja toivoo, että Suomessa otettaisiin tekoälyn sovelluksissa kiinni maailman kärkimaita.
Pelastakaa pitkäaikaissijoittaja
Pelastakaa pitkäaikaissijoittaja
Sijoittamisesta on tullut jokamiehen ja -naisen oikeus, ja hyvä niin. Viime vuosina erilaiset sijoitusblogit ja vaurastumisen tarinat ovat rohkaisseet ihmisiä ajattelemaan sijoittamista.
Urheiluakatemiasta kohti maailman kärkeä
Urheiluakatemiasta kohti maailman kärkeä
Heidi Nikkinen tähtää kohti maailman huippua niin ampuma- kuin maastohiihdossakin. Urheiluakatemia mahdollistaa lähes ammattimaisen harjoittelun.
Kesätyö 60 nuorelle OP Länsi-Uusimaan piikkiin
Kesätyö 60 nuorelle OP Länsi-Uusimaan piikkiin
Pankin kesätyöpaikkalahjoitukset saavat jatkoa

OP sosiaalisessa mediassa