Toimeliaisuuspalkinto Omaishoitajien yhdistykselle

Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:lle on myönnetty Etelä-Hämeen Osuuspankin 10 000 euron Toimeliaisuuspalkinto.

– Omaishoitajat tekevät yhteiskunnalle korvaamattoman arvokasta työtä hoitamalla lähesiään, sanoo Etelä-Hämeen Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Jahkonen. Hämeenlinnan seudulla omaishoitajia on noin 4 000 ja suurin osa heistä ovat niitä maanhiljaisia, joiden työpanos huomataan vasta sen puuttuessa.

– Haluamme omalta osaltamme olla tukemassa Hämeenlinnan seudulla aktiivisesti toimivan yhdistyksen toimintaa ja toivomme sen tavoittavan entistäkin enemmän omaishoitajia, Jahkonen toteaa.

– Tulemme käyttämään tämän meille erittäin merkittävän tuen kokonaisuudessaan omais-hoitajien virkistystoimintaan, toteaa yhdistyksen puheenjohtaja Marja-Leena Lehtinen. Yhdistys tarjoaa omaishoitajille ja läheisille sekä valmennusta ja virkistystä.

– Monet omaishoitajat kokevat, että erityisen tärkeää on tavata muita samassa tilanteessa olevia, koska huolenpito läheisestä on sekä henkisesti että fyysisestikin raskasta yksin.

Toimeliaisuuspalkinnon luovuttivat Etelä-Hämeen Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Jahkonen (oik), varapuheenjohtaja Sari Nieminen ja vastaanottivat puheenjohtaja Marja-Leena Lehtinen sekä varapuheenjohtaja Lea Kumpulainen.

Toimeliaisuuspalkinto on Etelä-Hämeen Osuuspankin tapa palkita erityistä aktiivisuutta omalla toimialueellaan. Se myönnetään vuosittain jollekin yritykselle, yhteisölle tai yksityishenkilölle, joka on toiminut erityisen ansiokkaasti seudun henkisen ja taloudellisen hyvinvoinnin edistämiseksi. Palkinnon saajasta päättää pankin hallitus ilman hakemusta.

Edellisen kerran palkinto myönnettiin vuonna 2016 Etelä-Hämeen Tanssiopistolle ja vuonna 2014 Riihimäen Nuorisoteatterille. Vuonna 2015 palkinnon sijaan OP Etelä-Häme lahjoitti 100 000 euroa Hämeen Ammattikorkeakoululle yrittäjyyden ja digitalisaation tutki-mukseen.

valokuvat Vilja Tamminen ja Mari Onnela

Tuoreimmat
Kekseliäimmät joululahjat ilman stressiä
Kun luet tämän, et päädy kiertämään kauppoja selkä hiessä ja yllätät läheisesi osuvilla lahjoilla. Mikä parasta, nämä ehdit hankkimaan vaikka ihan viime tipassa.
Liikenteessä uudistuneella vakuutuksella
Alkuvuodesta päivittynyt liikennevakuutuslaki uudisti autojen vakuuttamista merkittävästi. Muutoksen ansiosta Osuuspankin asiakkaat saavat liikennevakuutukseensa nyt aiempaa suuremman lähtöbonuksen...
Ät och bra billigt
Hur kan man minska matutgifterna med flera hundra euro per månad?
Pienoiskuva asiakaskunnasta
OP Keski-Suomen edustajiston vaalit on käyty. Kiitos kaikille äänestäjille. Lämpimät onnittelut valituille 60:lle edustajiston jäsenelle ja kiitokset kaikille ehdokkaille.

OP sosiaalisessa mediassa