Toimeliaisuuspalkinto Omaishoitajien yhdistykselle

Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:lle on myönnetty Etelä-Hämeen Osuuspankin 10 000 euron Toimeliaisuuspalkinto.

– Omaishoitajat tekevät yhteiskunnalle korvaamattoman arvokasta työtä hoitamalla lähesiään, sanoo Etelä-Hämeen Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Jahkonen. Hämeenlinnan seudulla omaishoitajia on noin 4 000 ja suurin osa heistä ovat niitä maanhiljaisia, joiden työpanos huomataan vasta sen puuttuessa.

– Haluamme omalta osaltamme olla tukemassa Hämeenlinnan seudulla aktiivisesti toimivan yhdistyksen toimintaa ja toivomme sen tavoittavan entistäkin enemmän omaishoitajia, Jahkonen toteaa.

– Tulemme käyttämään tämän meille erittäin merkittävän tuen kokonaisuudessaan omais-hoitajien virkistystoimintaan, toteaa yhdistyksen puheenjohtaja Marja-Leena Lehtinen. Yhdistys tarjoaa omaishoitajille ja läheisille sekä valmennusta ja virkistystä.

– Monet omaishoitajat kokevat, että erityisen tärkeää on tavata muita samassa tilanteessa olevia, koska huolenpito läheisestä on sekä henkisesti että fyysisestikin raskasta yksin.

Toimeliaisuuspalkinnon luovuttivat Etelä-Hämeen Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Jahkonen (oik), varapuheenjohtaja Sari Nieminen ja vastaanottivat puheenjohtaja Marja-Leena Lehtinen sekä varapuheenjohtaja Lea Kumpulainen.

Toimeliaisuuspalkinto on Etelä-Hämeen Osuuspankin tapa palkita erityistä aktiivisuutta omalla toimialueellaan. Se myönnetään vuosittain jollekin yritykselle, yhteisölle tai yksityishenkilölle, joka on toiminut erityisen ansiokkaasti seudun henkisen ja taloudellisen hyvinvoinnin edistämiseksi. Palkinnon saajasta päättää pankin hallitus ilman hakemusta.

Edellisen kerran palkinto myönnettiin vuonna 2016 Etelä-Hämeen Tanssiopistolle ja vuonna 2014 Riihimäen Nuorisoteatterille. Vuonna 2015 palkinnon sijaan OP Etelä-Häme lahjoitti 100 000 euroa Hämeen Ammattikorkeakoululle yrittäjyyden ja digitalisaation tutki-mukseen.

valokuvat Vilja Tamminen ja Mari Onnela

Tuoreimmat
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Tänä vuonna puukaupalle on erinomaiset edellytykset ja odotettavissa on jälleen uusi hakkuuennätys. Näin metsätalouden edustajat kommentoivat puumarkkinaa.
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Tutkimuksen mukaan suomalaiset kuluttavat juhannuksena eniten rahaa tarjoiluihin ja ruoanlaittoon. Tutut keskikesän juhlaperinteet elävät edelleen, mutta juhannushäiden sijaan nuoret suuntaavat...
Graafikon pätkätyöt taakseen jättänyt Keijo: ”Uusi työ vahtimestarina tuntuu jopa kutsumukselta”
Graafikon pätkätyöt taakseen jättänyt Keijo: ”Uusi työ vahtimestarina tuntuu jopa kutsumukselta”
Puolen vuoden lomautus ja sitä seurannut työnantajan konkurssi sysäsivät viisikymppisen Keijo Korhosen lopulta työhön, joka sopii hänen luonteelleen. Vaikka kolmen vuoden työttömyys ketutti...
Taloustaidot haltuun jo nuorena
Taloustaidot haltuun jo nuorena
Oman talouden hallitseminen on elintärkeä taito. Nuorena aloitettu omien menojen suunnittelu ja säästäminen opettavat järkevään rahankäyttöön.

OP sosiaalisessa mediassa