Kun antaa vähän itsestään, saa paljon takasin!

Pari viikkoa sitten tein hyvin erilaisen työpäivän. Sen aikana huomasin, kuinka itselle pienillä asioilla voi olla toiselle todella suuri merkitys. Miten kiva olikaan huomata saavansa iloa aikaan ja apua muille. Mutta hetkinen! Tällaisia asioitahan teen (tai ainakin pyrin tekemään) normaalinakin työpäivänä!

Mutta nyt ei ollut kyse normaalista työpäivästä, vaan nämä ajatukset syntyivät aivan toisenlaisessa ympäristössä. Olin nimittäin tekemässä vapaaehtoistyötä lasten leikinpäivässä kolmen muun työkaverini kanssa. Päivän aikana jaoimme leikkipäiväpasseja ja autoimme rasteilla. Oli mukava huomata, miten lapset tulivat iloisiksi tuollaisesta päivästä. Itseltäni panos päivään oli pieni, mutta siitä oli iso apu järjestäville yhdistyksille ja näin ollen olimme omalta osaltamme mahdollistamassa tällaisen päivän toteutusta.

OPlaisia on tehnyt vapaaehtoistyötä jo tämän vuoden aikana muun muassa vanhusten ja lasten hyväksi, Unicef-keräyksessä sekä Kissakoti Kattilassa. Alla muutamia kommentteja OPlaisten vapaaehtoispäivästä:

”Oli mukava nähdä miten itse osallistumalla päivän toteuttamiseen, sai aikaan iloisen päivän lasten hyväksi. Kyseinen järjestö kaipaa jatkuvasti mukaansa vapaaehtoisia, ehkä tässä voisi olla itselle uusi "harrastus".”

”Muiden huomioon ottaminen niin töissä kun vapaa-ajallakin, on todella tärkeää. Myös se kuuntelun taito on hyvä meidän kaikkien osata”

”Positiivinen ja iloinen asenne joka päivä menossa mukana :)”

”Huomasin, että moni ihminen kulkee katse maassa ja välttelee kontaktia toisiin ihmisiin. Itse koitin hymyillä kaikille ja tervehtiä ihmisiä, huomasin, että sain valtavasti takaisinpäin :) Olen tätä jo toteuttanutkin, mutta jatkossa vielä enemmän, kun antaa vähän itsestään saa paljon takasin! Ja se ei ole keneltäkään pois.”

”Jatkossa vieläkin enemmän haluan osallistua vapaaehtoistyöhön, auttamisesta tulee hyvä mieli. Aion myös työpaikalla auttaa muita ja omalla käytöksellä yrittää tehdä toisen päivästä paremman.”

”Pienillä teoilla ja ajankäytöllä voi olla suuri apu toisille.”

Todella hienoja oivalluksia, eikö?

Miksi olemme mukana vapaaehtoistyössä? OPn lahja 100 vuotiaalle Suomelle on 100 vuotta vapaaehtoistyötä. OPlainen voi käyttää päivän työaikaa vapaaehtoistoimintaan vuoden 2017 aikana. OPn tavoitteena on madaltaa vapaaehtoistoiminnan kynnystä. Monet näkevät isoimpina esteinä vapaaehtoistoiminnalle ajanpuutteen ja mahdollisuuksien löydettävyyden. OP on rakentanut avoimen verkkosivuston osoitteeseen www.hiiop100.fi. Helppokäyttöisellä sivustolla kuka tahansa voi hakea vapaaehtoistoiminnan tekijöitä tai ilmoittautua mukaan. Lähde sinäkin mukaan! Kun antaa vähän itsestään, saa paljon takasin!

Tuoreimmat
Rahala-blogi – Hyvä sijoittaja muistaa myös tuhlailla
Rahala-blogi – Hyvä sijoittaja muistaa myös tuhlailla
Jokaisen sijoittajan on hyvä muistaa tuhlaamisen jalo taito. Rahaa pitää osata käyttää myös tyhmästi, sillä se on elämää.
Nuku kuin olympiaurheilija – univalmentaja kertoo miten
Nuku kuin olympiaurheilija – univalmentaja kertoo miten
Valvotko stressin vuoksi herkästi? Kysyimme olympiaurheilijoiden univalmennusta tekevältä lääkäriltä, miten omaa untaan voi parantaa.
“Hyvää päivää, tarvitsisimme 1,2 autoa!” - olisiko OP Kausiautosta lapsiperheen kakkoskulkineeksi?
“Hyvää päivää, tarvitsisimme 1,2 autoa!” - olisiko OP Kausiautosta lapsiperheen kakkoskulkineeksi?
Meitä on kaksi aikuista ja kolme lasta. Ja yksi auto. Ajoittain tuntuu, että tarvitsisimme toisen menopelin. Emme silti missään tapauksessa halua toista autoa.
Osakkeiden osto – ennen vai jälkeen tulosjulkistuksen?
Osakkeiden osto – ennen vai jälkeen tulosjulkistuksen?
Osakkeiden osto oikeaan aikaan on haasteellista ammattilaisellekin, saati piensijoittajalle. Näillä muutamilla nyrkkisäännöillä voit välttää selkeimmät virheet.

OP sosiaalisessa mediassa