Hippokisailua jo 40 vuotta

Hippokisoja on ollut nyt Suomessa 40 vuotta. Idean isä on hämeenlinnalainen Arvo Veteläinen, joka tuolloin oli Hämeenlinnan Seudun Osuuspankin markkinointijohtaja.

Idea syntyi siitä, että halusimme järjestää pankin 40- vuotisjuhlien kunniaksi jotain myös perheen pienemmille. Jotain, johon ei olisi suurta kynnystä osallistua, kertoo Arvo. Kerroin ideasta myös osuuspankkien markkinointipäivillä ja monet pankit innostuivat asiasta heti. Ensimmäisenä vuonna meillä oli Hämeenlinnassa Hippohiihdoissa noin 350 osallistujaa ja Kuopiossa kuulemma yli 500. Arvo Veteläinen jäi eläkkeelle pankin varatoimitusjohtajan paikalta jo vuosia sitten, mutta innokkaana urheilumiehenä seuraa hiihtoa edelleen. – On ollut hauska kuunnella ampumahiihtokilpailuja, kun selostajakin on kertonut, etteivät ”nämä kisat nyt mitään Hippohiihtoja ole”, Arvo kertoo myhäillen.

OP Etelä-Hämeen markkinointipäällikkö Kristiina Lahti innostaa osallistumaan kaikkiin Hippotapahtumiin, joita pankin toimialueella on tänä vuonna kaikkiaan seitsemän.

Hippokisoja on ilo järjestää

Hippokisoja on todella hienoa järjestää, sanoo markkinointipäällikkö Kristiina Lahti. Ne ovat niin täynnä liikunnan iloa ja riemua! Olen iloinen siitä, että olemme pystyneet pitämään kiinni alkuperäisestä ajatuksesta matalasta osallistumiskynnyksestä. Paras palkinto tästä olisikin, jos joku lapsi innostuisi liikunnasta ja saisi kipinän uuteen harrastukseen, hän kertoo.
Kristiinalla on itsellään urheilutausta ja jo 14-vuotiaasta hän on ohjannut ja myöhemmin valmentanut nuoria yleisurheilijoita. Tänä päivänä hänet tapaa usein golfkentältä ja eri lajien kisakatsomoista.

Arkistojen aarteita. Jos tunnistat itsesi tai ystäväsi kuvasta, kerro siitä meille opus@op.fi

Yhdessä hyvä tulee

Ilman loistavia yhteistyökumppaneita ei Hippokisoja pystyttäisi järjestämään, Kirstiina hehkuttaa. Paikalliset urheiluseurat Ahveniston Ampumahiihtäjät, Hauhon Sisu, Hausjärven Urheilijat, Hämeenlinnan Suunnistajat, Hämeenlinnan Tarmo, Lopen Laaka, Riihimäen Kisko ja Ryttylän Kiri hoitavat kisojen käytännön järjestelyt. Omaakin väkeä talkoissa tarvitaan, eikä Kristiinan ole koskaan tarvinnut houkutella työkavereita mukaan. Osa omasta henkilökunnasta on itse ollut lapsena Hippokisoissa ja haluavat nyt mukaan kokemaan samaa liikunnan riemua. Hippotapahtumista on tullut iloinen osa OP Ryhmän brändiä, toteaa Kristiina Lahti.

Teksti: Riitta Toivonen Kuvat: Mari Onnela ja OP Etelä-Hämeen kuva-arkisto

Tuoreimmat
Brändää itsesi ja yrityksesi ‒ se siivittää kohti tavoitteita
Henri Alén, Mikko Kuitunen ja Maria Sillanpää kertovat, miten ja miksi yrittäjän pitää rakentaa brändiään.
Suuryritykset ennustivat Suomen talouden kasvun – mitä seuraavaksi?
Euroopan komissio ennustaa Suomelle muun euroalueen keskiarvoa nopeampaa talouden kasvua. Ennusteen mukaan Suomi yltää tänä vuonna 3,3 prosentin ja ensi vuonna 2,7 prosentin kasvuun. Muun...
Masennus vai uupumus, tunnistatko eron?
Pohjola Sairaalan työterveyslääkärin Leif Lindbergin mukaan puhuminen on tärkeä parannuskeino sekä masennukseen että uupumukseen.
7 vinkkiä parempaan ergonomiaan ‒ Pidä huoli asennosta myös liikkuvassa työssä
Repulla, hyvillä kengillä ja asennon vaihtelulla voit pitää kroppasi kunnossa myös työpaikan ulkopuolella.

OP sosiaalisessa mediassa