Hämeenlinnassa parasta on…

… että täältä pääsee helposti pois. Tuo vitsi on jäänyt elämään mielessäni, vaikka kotiuduinkin Hämeenlinnaan. Vitsistä on tullut muutaman viime vuoden aikana turhan totta.

Juna toi minut Helsingistä Hämeeseen noin 15 vuotta sitten. Vuonna 2005 aloitin työt kiinteistönvälittäjänä. Työkavereiden kanssa tapasin viljellä mustahkoa huumoria ja tuolla ”heitolla” taisin haluta hieman ärsyttää heitä, itseäni voimakkaammin Hämeeseen juurtuneita tai täällä syntyneitä ihmisiä. Tuolloin Hämeenlinna tuntui pieneltä, hieman sisäänpäin lämpiävältä, mutta yhtäkaikki vireältä kaupungilta, jolla on edessään loistava tulevaisuus.

Kuinkas sitten kävikään

Tuo vitsi on jäänyt elämään mielessäni, vaikka kotiuduinkin Hämeenlinnaan. Vitsistä on tullut muutaman viime vuoden aikana turhan totta, kun kaupungin väestömäärän kasvu taipui ja tunne vireydestä ja tulevaisuuden tarinasta vaikutti katoavan epävarmuuden usvaan. Kaupunkiin saatiin uusi kauppakeskus, mikä oli aivan loistavaa, mutta samalla keskustasta katosi iso määrä liikkeitä ja tilalle laskeutui hiljaisuus ja tunne tyhjyydestä. Asuntojen hinnat nousivat vielä kuluvan vuosikymmenen ensimmäiset pari vuotta, mutta kääntyivät sitten loivaan laskuun. Junatkin alkoivat ajaa yhä useammin pysähtymättä ohitse.

Eihän tämän näin pitänyt mennä!

Eikä mene! Hämeenlinnan loistavat vetovoimatekijät eivät ole muuttuneet mihinkään. Juuri nyt ei hurraahuutoja kuulu, mutta valoa näkyy. Asuntokauppa on virinnyt selvästi vuoden 2016 lopussa ja kuluvan vuoden alussa. Uusia vetovoimaisia asuinalueita on tulossa pian. Nämä houkuttelevat Hämeenlinnaan ihmisiä varsinkin Pääkaupunkiseudulta, mutta muualtakin Suomesta.

Pelkillä asunnoilla kaupunkia ei nosteta, mutta Pääkaupunkiseudun kärvistellessä asuntopulassa Hämeenlinnan Asemanrannan kaltaiset alueet tulevat vetämään ihmisiä ja se jos mikä parantaa kaupunkimme vireyttä ja yritysten toimintaedellytyksiä.

Harmaus ei muutu valoksi hetkessä ja muutos vaatii uskoa ja positiivisuutta meiltä kaikilta. Itsekin mietin jatkuvasti mitä täällä pitäisi tehdä ja mitä itse voisin tehdä. Tavallisena palkansaajana en pysty ihmeisiin, mutta voin päättää käyttäväni Hämeenlinnalaisia palveluita. Vaikka ostaisin kiinalaisen tuotteen, senkin voin ostaa Hämeenlinnasta. Kovin pieniä tekoja, mutta mitä useampi meistä muistaa, että kotikaupunkimme vireys on kiinni meistä itsestämme ja päätöksistämme -pienistäkin, sitä enemmän vahvistamme vireyttä.

Tuo vireys on meidän kaikkien etu. Se takaa palveluidemme kehittymisen, viihtyvyytemme ja pitää huolta omaisuudestamme, joka on kiinni kaupungissamme –meidän kodeistamme.

Tuoreimmat
Italia palaa vanhoihin tapoihinsa -pitäisikö asuntovelallisen huolestua?
Italia palaa vanhoihin tapoihinsa -pitäisikö asuntovelallisen huolestua?
Italian uuden hallituksen lupauksiin kuuluu veronkevennyksiä ja menojen lisäyksiä, joiden rinnalla Trumpinkin toimet kalpenevat. Pitäisikö tästä huolestua?
OPn valtakunnallisen kuvataidekilpailun teemana keksinnöt – katso täältä kilpailun voittajatyöt
OPn valtakunnallisen kuvataidekilpailun teemana keksinnöt – katso täältä kilpailun voittajatyöt
OPn lasten- ja nuorten kuvataidekilpailu järjestettiin yhteistyössä kuvataideopettajien ja koulujen kanssa Suomessa jo 42. kerran. Kilpailun pääteemana oli ”Keksinnöt muuttavat maailmaamme”....
Istuisitko itse 50 asteen pätsissä? Älä jätä koiraa autoon, vaikka ikkuna olisi auki
Istuisitko itse 50 asteen pätsissä? Älä jätä koiraa autoon, vaikka ikkuna olisi auki
Auton sisälämpötila nousee hetkessä 50 asteeseen ja hellepäivänä jopa 80 asteeseen. Koiraa ei saa jättää tulikuumaan autoon hetkeksikään.
Laukkuvaras itse teossa, surffilaudat moottoritiellä ja polvi rikki – mitä matkoillamme on sattunut ja miten tilanteista selvittiin
Laukkuvaras itse teossa, surffilaudat moottoritiellä ja polvi rikki – mitä matkoillamme on sattunut ja miten tilanteista selvittiin
Olemme tehneet Euroopan läpiajoamme vasta muutamia satoja kilometrejä, jäljellä meillä on noin 5000. Tällä hetkellä olemme upeassa Portugalissa, josta matkaamme Espanjan puolelle muutaman viikon...

OP sosiaalisessa mediassa