Suomalainen viljelytekniikka voi auttaa viemään perunan avaruuteen

Suomalainen viljelytekniikka voi auttaa viemään perunan avaruuteen

Ilmaperuna oli aluksi pelkkä humoristinen heitto. Kahdeksassa vuodessa Suomen Siemenperunakeskus on kuitenkin kehittänyt siitä vakavasti otettavan tuotteen.

18.1.2018
Silja Eisto, kuva: Teija Soini
”Olimme tavallinen, mutta emme kovin tiivis perhe”
Lomamatkat yhdistivät Maika Vuoren perhettä, mutta ilon löytäminen arjessa oli vaikeaa. Lopulta ero tuntui väistämättömältä.
Suuryritykset nousevat omassa Maslowin tarvehierarkiassaan
Onko yrityksillä omat Maslowin tarvehierarkiansa ihmisten tapaan? Väljästi arvioituna siltä vaikuttaa, kun perehtyy Aalto-yliopiston professoreiden toteuttamaan OPn suuryritystutkimukseen 2018....
Tekoäly on modernin rekrytoijan oikea käsi
Tekoälyn hyödyntäminen rekrytoinnissa on mahdollisuus etenkin suurille yrityksille, jotka rekrytoivat usein ja hakijoita on kymmeniä tuhansia. Mutta mitä osia prosessista voi delegoida tekoälylle?
Matkusta halvalla: vahdi kotia, hoida eläimiä tai kokeile sohvasurffausta
Reissuun pääsee myös pienellä budjetilla. Matkusta halvalla näin.
Pienyrittäjä, verkostoidu omalla tyylilläsi
Yrittäjälle verkostot ovat tärkeitä: niistä voi löytää yhteistyökumppaneita, uusia asiakkaita ja vertaistukea. Itselleen sopivia verkostoja kannattaa etsiä myös sosiaalisesta mediasta, jossa pääsee...
Uusien yritysten hyvä perustamisvire jatkuu
Aloittaneiden yritysten määrä nousi vuonna 2017. Alueelliset erot näkyvät kuitenkin räikeästi koko maan kattavassa uusien yritysten perustamistilastossa.
Ota talousluvut haltuun ja ohjaa tila menestykseen
Kun maatila joutuu talousvaikeuksiin, ongelmat heijastuvat nopeasti koko arkeen. Maatalouskonsultti Osmo Autio neuvoo, kuinka tila voi välttää syöksykierteen.
De odödliga
En ung person trampar gasen i botten, övertygad om sina överlägsna körkunskaper. Resultatet kan vara ödesdigert.
Hyvinvointi ei rakennu ravinnon, liikunnan eikä unen varaan
Jos et ole asunut viimeistä viittä vuotta pimeässä luolassa, tietoosi on varmasti tuotu sosiaalisen ja perinteisen median toimesta satoja erilaisia vinkkejä ja työkaluja, joiden avulla voit...
Vuosi 2018 näyttää hyvältä rahoitusta tarvitseville yrityksille
Talouden piristyminen pitää yllä hyvää investointivirettä tänäkin vuonna. Rahoituskanavien monipuolistuminen tarjoaa pk-yrityksille entistä enemmän mahdollisuuksia.
Ska du köpa bostad?
Så här läser du husbolagets papper.
Yksikään yritys ei tule pärjäämään ilman monimuotoisuutta
Suomalainen yhteiskunta ja yritykset tulevat toimimaan paikallisen ekosysteemin lisäksi yhä tiiviimpänä osana myös globaalia ekosysteemiä. Muutoksen myötä suomalaisten yritysten palvelut ovat...
Hyvä suunnittelu pitää nautapaikan rakennuskustannukset kurissa
Uusia lihanautapaikkoja rakentaessa paras tapa välttää yllättävät kulut on tarkka suunnittelu. Budjetti ja kilpailutus antavat selvät raamit rakentamiselle.
”Yritin maksaa velkojani pelaamalla – ja velkaannuin lisää”
Taija ajatteli olevansa muita taitavampi pelaaja ja ratkaisevansa rahahuolensa pelaamalla. Seurauksena oli peliriippuvuus, päättynyt työsuhde ja pitkä velkakierre.

OP sosiaalisessa mediassa