Näin ostat käytetyn auton: ostajan viisi vinkkiä

Näin ostat käytetyn auton: ostajan viisi vinkkiä

Neljä viidestä autokaupasta tehdään käytetystä autosta. Ota huomioon nämä asiat, ja vältät yleisimmät sudenkuopat autokaupassa.

25.9.2017
Arttu Toivonen, kuva Antti Vettenranta
Katso video: Näin puhdistat kaasugrillin alle vartissa
Grillaaminen siistillä grillillä on luksusta! Tee kaasugrillillesi pikapesu ennen kesän ensimmäistä grillauskertaa sekä tarpeen mukaan grillauskauden aikana.
Auton osto on surkea sijoitus – Voiko siitä selvitä pienillä kolhuilla?
Me suomalaiset olemme järkevää autoilukansaa. Siksi panostamme auton hankinnassa usein siihen, että auton jälleenmyyntiarvo olisi hyvä. Arvon lasku on väistämätöntä, mutta millaisilla kärryillä...
Latausraivo, dinotus ja muita sähköautoilun luomia ilmiöitä
Onko oikein, että sähköautot asetetaan etusijalle? Kenellä on oikeus ladata, missä ja milloin? Miksi en minä?
Aamu valkeni usvaisena – voinko napsauttaa sumuvalot päälle?
Sumuvalojen käyttäminen liikenteessä aiheuttaa yllättävän paljon närää. Osan mielestä niitä ei saisi käyttää kuin äärimmäisessä hädässä ja toiset napsauttavat ne päälle ainakin kun illat pimenevät....
Robottiautot poistaisivat liikenneruuhkat, mutta jo yksi pieni muutos tekisi ihmeitä
Liikenneruuhkan anatomia on mielenkiintoinen. Liikenteessä asioilla on tapana kertaantua ja yllättävän pienet muutokset voisivat tehdä autojonoista siedettävimpiä.
OP Ryhmän uudeksi pääjohtajaksi paluumuuttaja Timo Ritakallio
OP Ryhmän uudeksi pääjohtajaksi nimitettiin 20.9. Timo Ritakallio, 55. Hän aloittaa tehtävässään maaliskuussa 2018. OPta kymmenen vuotta johtanut Reijo Karhinen jää eläkkeelle tammikuussa.
Mikä ihmeen MiFID II ja miten se vaikuttaa säästämisen ja sijoittamisen asiointiisi?
Uuden sääntelyn voimaantulon tarkoituksena on asiakkaan etu: parantaa sijoittajan suojaa koko toimialalla. Toimintatapamme OPssa ovat laajalti uuden sääntelyn mukaisia jo nykyisin.
Maksullinen korkokatto vai turvaa säästöistä? Löydä sinulle sopivin tapa varautua korkojen nousuun
Asuntolainan viitekorko on ollut vuosia poikkeuksellisen matalalla. Näillä neljällä tavalla lainanmaksaja voi varautua jossain vaiheessa edessä olevaan nousuun.
Suomesta maailman napa
Miksei talouspolitiikassa kannattaisi unelmoida isosti? Suomella on edellytykset vaikka maailman navaksi. Tähän on yllättävän hyvät mahdollisuudet.
Luomua vai tarjoustuotteita? Näin kahden perheen erilaiset valinnat näkyvät kauppalaskussa
Helsinkiläinen Jenni Villa ja Tamperelainen Nelli Pirhonen perheineen pitivät kirjaa ruokamenoistaan. Molemmat yllättyivät siitä, kuinka paljon syömiseen meni rahaa.
Kuuntele ja anna kokeilla – näin valitset lapselle sopivan harrastuksen
Parhaimmillaan harrastukset rikastuttavat koko perheen arkea. Mistä tietää, mikä on sopiva laji – ja mitä tehdä, jos lapsi kyllästyy?
Nämä raha-asiat on hoidettava, kun läheinen kuolee
Surun keskellä käytännön asioiden järjesteleminen tuntuu usein raskaalta. Muistilista hoidettavista raha-asioista auttaa menehtyneen omaisia.
Joskus riski kannattaa ‒ yhä useampi pk-yrittäjä vaurastuu tällä kikalla
Sijoittaminen on mahdollista jokaiselle pk-yrittäjälle. Lisätuotot voi käyttää esimerkiksi investointeihin.
Apua, tarvitsen lastenhoitajan! Mutta mistä ja miten ihmeessä maksan palkan?
Kipeä lapsi ja tiukka työaikataulu, hääjuhlat ilman lapsivieraita ja parisuhdettakin pitäisi ehtiä hoitaa - syitä tilapäiseen lastenhoitoapuun on monia, mutta mistä ja miten sitä saisi? Kysyimme...